HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.09.2013 | Jiří Rada | A-tým

Vydřené vítězství z Nymburka

Pelhřimovští Medvědi měli před sebou těžký úkol, který zněl přivézt body z Nymburka. Ačkoliv začátek utkání ukázal, že i Nymburk je odhodlaný poprat se o plný počet bodů, konec zápasu patřil Pelhřimovu. Medvědi museli celý zápas sice dotahovat, ale tento nepříznivý stav dokázali zlomit v 54. minutě a své vítězstí potvrdili v poslední minutě.

Nymburk

21.09.2013
18:00
4:6
(3:2, 1:1, 0:3)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 3. Stehlík (Král), 3. Dulovec (Sedlák), 20. Kříž (Král), 32. Stehlík (Šimek, Kříž) – 9. Bezděk (Jelínek A., Adam), 9. Plachý (Hadrava Marek, Tecl), 29. Bezděk (Adam), 51. Kubát (Adam, Hadrava Martin), 54. Tecl (Hadrava Marek, Plachý), 60. Hadrava (Adam). Rozhodčí: Horinek - Prokop, Tasch. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:6.



NYM:

Bílek – Kříž, Procházka, Dvořák, Šefl, Kulich, Cicvárek, Kozák, Symek, Král, Eis, Stehlík, Sedlák, Tregl, Bičiště, Dulovec, Toma, Němeček, Martinec, Chvojka

PEL:

Brabec – Jelínek A., Adam, Mečiar, Pavlík, Veselý, Beneš , Tecl, Plachý, Hadrava Marek, Kubát, Bezděk, Hadrava Martin, Vylíčil, Votápek, Svoboda , Kasalý, Jelínek Z., Žuček

Pelhřimovští hokejisté nevstoupili do utkání nejlépe a soupeř se dostal rychle do vedení. Ve 2. minutě na sebe nejdříve upozornil pelhřimovský brankář Brabec, jenž se dokázal včas přesunout a zabránit tak úvodní brance z přečíslení tří na jednoho. Ovšem o několik málo okamžiků později již byl krátký na střelu po buly z hole Stehlíka. Aby toho nebylo málo, tak než se stačili Medvědi rozkoukat, už prohrávali na nymburském ledě o dvě branky. Mečiar chyboval s rozehrávkou ve vlastní třetině, čehož využil Dulovec a zvýšil na 2:0 pro domácí. V 5. minutě se snažil odpovědět Pavlík, ale jeho tvrdá střela zařízení netrefila. Snížit se podařilo až Bezděkovi, jenž v přesilové hře napřáhl ke střele z kruhu. I tentokrát přišla další branka téměř okamžitě. Tentokrát své rychlé ruce ukázal Plachý a doslova vymíchal domácího brankáře. Za vyrovnaného skóre přišla na řadu řada vyloučení na obou stranách, což nakonec pomohlo domácímu Nymburku, který pouhých 14 vteřin před první sirénou dokázal zvrátit stav utkání na svojí stranu zásluhou Kříže, jenž využil unavenosti Medvědů z předešlého oslabení.

Druhá dvacetiminutovka příliš hokejové krásy nepřinesla, ale branka padla na obou stranách. Nejprve na začátku prostřední části ujel Marek Hadrava s Teclem, ale prvně jmenovaný pouze nechal jasně vyniknout Bílkovu lapačku. Posléze se přihlásila o slovo i třetí formace Medvědů, přičemž Vylíčil vybídl ke skórování Svobodu, ale ten pouze označil brankáři soupeře vyrážečku. V 8. minutě však přišla branka Pelhřimova a to z hole Bezděka, jenž nevymýšlel nic složitého a jednoduše prostřelil Bílka přesnou střelou na vyrážečku. Hra pokračovala s několika šancemi na obou stranách, ale nerozhodný stav vydržel pouze do 11. minuty, neboť nečekaného odrazu využil nymburský útočník Stehlík a proměnil tak další přesilovou hru svého týmu. V závěru třetiny hosty z Pelhřimova jednoznačně podržel brankář Brabec, jenž dokázal gymnastickými zákroky zdeptat hned několik domácích útočníků.

Do poslední třetiny vstoupili hostující Medvědi s dvouminutovým trestem, kterému předcházela debata domácího kapitána Krále s hlavním rozhodčím po druhé siréně. Tuto početní nevýhodu však Pelhřimov dokázal ustát a vyrovnat se stejně tak musel s prapodivným metrem hlavního sudího. V polovině poslední dvacetiminutovky se podařilo Medvědům opět vyrovnat. Přesným střelcem se tentokrát stal Kubát, jenž na milimetr přesně tečoval přesilovkové nahození Adama. Domácí se do konce třetiny snažili o zisk tří bodů a dělali pro to vše, ale Pelhřimov dokázal využít i další nabídnutou přesilovou hru a tentokrát se mezi střelce zapsal kapitán Tecl, který byl na konci pohledné kombinace s Markem Hadravou a Tomášem Plachým. V samém závěru dokázal pojistit tři body pro Lední Medvědy z Pelhřimova výstavní střelou do horního růžku Bílkovy branky Martin Hadrava.

Pelhřimov tak získal důležité tři body ze soupeřova kluziště, ačkoliv musel celé utkání dotahovat. Svěřenci trenéra Melouna tak předvedli medvědí bojovnost, která byla jednoznačně podpořena výborným výkonem brankáře Brabce a přinesla zasloužené ovoce. Další zápas odehrají pelhřimovští hokejisté ve středu, kdy na svém ledě přivítají Kolín.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (Pelhřimov): V Nymburce se snadno nevyhrává, je příjemné, že se nám to dnes podařilo. Od začátku zápasu jsme prohrávali, dostali jsme dva slepené góly a gólman si v podstatě ani nešáhl na puk. Postupně jsme se dostali do hry, kluci to nezabalili, Brabec nás podržel a nepříznivý stav se podařilo otočit.

Pavel Bičiště (Nymburk): Jedním slovem katastrofa. V minulém zápase jsem hráče chválil, přestože se prohrálo. Dnes jsme chtěli do zápasu vlétnout, protože jsme domácí a chtěli jsme odčinit úvodní nezdar s Kolínem. Začátek se nám opravdu vydařil, pak jsme to ale odklouzali. Bylo vidět, že někteří hráči bojovali, ale u někoho bylo vidět, že si přijel jen zahrát. Dlouho to vypadalo, že máme utkání pod kontrolou, ale pak přišly hloupé fauly, které soupeř trestal a otočil výsledek. I při hře 5 na 5 jsme nabízeli Pelhřimovu možnost, aby se držel na dostřel, naše obrana dnes opravdu hořela, byli jsme všude pozdě, takže to, co jsme potřebovali hrát, dnes nefungovalo. Máme tu zkušené hráče, kterým nemusíme připomínat, co a jak mají hrát, ale Pelhřimov dnes byl lepším týmem a zaslouženě si veze domů 3 body.

Jiří Rada