HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.11.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Medvědi nenašli protijed na kobří uštknutí

Výsledková i herní krize pokračuje. Pelhřimov padl počtvrté v řadě, když tentokrát nestačil na pražskou Kobru. Hostům perfektně vyšel vstup do utkání a postupně si Pražané vybudovali čtyřbrankový náskok. Na ten sice v krátkém sledu Medvědi dvakrát reagovali, ale Kobra přidala další branky a nakonec získal klub z Braníku 3 body po vítězství 6:3.

Pelhřimov

09.11.2013
18:00
3:6
(0:2, 2:3, 1:1)
Kobra Praha

Branky a nahrávky: 29. Svoboda, 31. Tecl (Mečiar, Hadrava Marek), 52. Hadrava Marek (Hadrava Martin, Tecl) – 1. Čurda (Jakeš), 8. Strnad (Žáček), 21. Malý (Cafourek, Slanina), 27. Malý (Verbík J.), 33. Čurda (Jakeš), 56. Tuček (Verbík R.). Rozhodčí: Mertl S. – Dančisin, Mertl J. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 380. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6.

PEL:

Brabec (Čekal) – Mečiar, Pavlík, Jelínek A., Adam, Beneš, Jelínek Z., Žuček, Kasalý – Tecl, Hadrava Marek, Kopic, Votápek, Svoboda, Brychta, Vylíčil, Havel, Hadrava Martin

KOB:

Mouček (Malík) – Ton, Pohl, Verbík J., Verbík R., Cafourek, Sem, Čtveráček, Jakeš, Hampl, Črda, Strnad, Slanina, Malý, Paris, Žáček, Tuček, Sekerka, Šrámek

Úvod sobotního duelu se domácím hokejistům hrubě nepovedl. Uběhlo pouhých 32 vtěřin, hostům se podařilo přečíslit domácí obranu a Čurda otevřel skóre utkání. Pražané byli i nadále aktivní, v další velké příležitosti pálil Jakeš do tyče Brabcovy svatyně. Domácím Medvědům bylo ještě hůř v 8. minutě, po minele domácího obránce ujížděli Žáček se Strnadem na jediného obránce domácího celku, přičemž druhý jmenovaný zvýšil vedení pražského celku na doubrankový rozdíl. Pelhřimov se jen velmi obtížně dostával do gólových příležitostí, Mouček v brance hostí během prvních minut zápasu moc práce neměl. Hosté, povzbuzeni vývojem utkání, nadále předváděli útočný hokej, domácí se s vypětím sil bránili. První vážnější šanci Ledních Medvědů si vypracoval ve 14. minutě Svoboda, svůj střelecký pokus ale poslal pouze do dobře postaveného Moučky. Domácí v následujících minutách měli několik šancí na korekci stavu utkání, všechny pokusy ale zlikvidoval výborný Mouček. Vsítit kontaktní branku mohli domácí Medvědi v poslední minutě první třetiny během přesilové hry, Teclova střela ale svůj cíl nenalezla.

Pražský klub vstoupil do druhé dvacetiminutovky v podobném stylu, jako do té úvodní. Hostům stačilo 37 vteřin, aby přidali další branku, od modré vypálil Malý a puk se zastavil až o síť za domácím Brabcem. Odpovědět mohl ve 24. minutě Mečiar, tváří v tvář ale nenašel na hostujícího brankáře recept, i díky nedovolené hře maskovaného strážce pražské klece. Pelhřimovští sice měli v následné přesilové hře několik dobrých šancí, ty se ale nedařilo využít. Naopak ve 27. minutě udeřilo na druhé straně, nepokrytý Malý dostal až moc prostoru před Brabcem a touto příležitostí nepohrdl. Ve 29.minutě se konečně prosadili i domácí Medvědi, když se pohlednou akcí prezentoval Svoboda. Úvodní branka domácí přecejen trochu povzbudila a ve 31. minutě se Pelhřimov dočkal druhé branky - Marek Hadrava zavezl puk do pásma, přihrál Mečiarovi, který střílenou přihrávkou našel Tecla, který se nemýlil. Brankově plodný zápas pokračoval, další puk ale skončil v domácí síti. Běžela 33. minuta, přesilovou hru hosté využili povedenou kombinací, když na konci celé akce dorážel do prázdné branky Čurda. Pelhřimov se ve zbytku druhé třetiny snažil o další úpravu nepříznivého stavu utkání, domácí akce ale končily ještě před obranným pásmem Pražanů.

Třetí třetina začala náporem aktivních Pražanů, žádná jejich akce ale brankou neskončila. Hra se uklidnila a následující minuty převládal boj o střední pásmo a nepřesné kombinace. V 52. minutě ale svitla domácím jiskřička naděje, bratři Hadravovi společně s Teclem předvedli pohlednou akci, na jejímž konci stál Marek Hadrava a dostal puk do hostující klece. Veškeré domácí naděje ale utla 56. minuta. Útočník Kobry Tuček nic neřešil, a dobře umístěnou střelou od mantinelu přidal šestou branku Pražanů. Následně Kopic pouze rozezvonil tyč hostující branky. To však bylo vše, nic podstatného se již do konce utkání nestalo, Pelhřimov neukončil sérii porážek, v dnešním souboji s pražskou Kobrou od začátku tahali Lední Medvědi za kratší konec provazu a svému soupeři z pražského Braníku zaslouženě podlehli 3:6.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (trenér Pelhřimova): Hodnotí se to blbě, protože máme mužstvo stále v rozkladu a ta bojovnast zase nebyla žádná. Ve třetí třetině jsme se trochu nakopli, dostali jsme se na dostřel dvou branek, ale pak jsem inkasovali blbý gól. Máme teď týden volno, tak doufám, že se nám někteří hráči vrátí z marodky a budeme se snažit s tím něco udělat. Ve třetí třetině jsme zkusili stáhnout hru na dvě pětky, ale na tož jsme dostali další branku. Teď jsme slušně řečeno v háji všichni, tak se s tím musíme sami poprat.

Pavel Blažek