HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.11.2013 | Tomáš Bečka, Jiří Rada | A-tým

Obrat ve druhé třetině přinesl pouze bod

V rámci 18. kola se Lední Medvědi představili na ledě Žihadel z Moravských Budějovic a start do utkání se jim vůbec nepovedl. Zásluhou Peška a Matějky vedli domácí po čtyřech minutách 2:0. Do první sirény ovšem za hosty snížil Kopic. Obrat ve skóre dokonali v prostřední dvacetiminutovce Jiří Kubát s Martinem Hadravou. Jenže Caklovi svěřenci nedali svou kůži lacino a ve třetí třetině vyrovnal Kesner. Prodloužení branku nepřineslo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byl úspěšnější domácí celek, tudíž si Medvědi odvážejí na cestu do Pelhřimova jeden bod.

Moravské Budějovice

27.11.2013
18:00
4:3 sn
(2:1, 0:2, 1:0 - 0:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 2. Pěška (Vlček), 4. Matějka (Barták, Dostál), 53. Kesner (Zahradník, Latner), rozh. náj. Sechovec – 13. Kopic (Hadrava Martin), 24. Kubát (Hadrava Martin), 32. Hadrava Martin (Adam). Rozhodčí: Slavka - Měkýš, Pospíšil. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 330. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.



MOR:

Helešic - Latner, Sechovec, Tobola, Sobotka, Tichý, Hobza – Kesner, Zahradník, Telesz, Kovalský, Matějka, Barták, Pěška, Trojan, Nahodil, Vlček, Dostál

PEL:

Čekal – Mečiar, Pavlík, Jelínek A., Adam, Jelínek Z., Novotný, Beneš, Žůček, Kasalý – Tecl, Plachý, Hadrava Marek, Kubát, Kopic, Hadrava Martin, Votápek, Vylíčil, Štěpánek, Svoboda

Oproti předešlému domácímu zápasu se Ledním Medvědům vstup do utkání nevydařil. Již ve druhé minutě se trefil mezi Čekalovy betony Pěška. Hosté se nestačili z rychlého začátku vzpamatovat a již prohrávali o dvě branky a to poté, co byl pelhřimovský brankář krátký na dorážku Bartáka. Chvíli na to se dostal za obranu Žihadel Plachý, ale na Helešice si nepřišel. I nadále byli aktivnější domácí Moravské Budějovice, ale svoje šance nedokázali proměnit. Zhruba od poloviny první třetiny se však Lední Medvědi probudili ze svého spánku a výsledkem byla branka v oslabení z hole Kopice. I závěr patřil Pelhřimovu, ale prosadit se nedokázal ani Plachý a tak se šlo do kabin za stavu 2:1 pro Žihadla.

V úvodu prostřední části se domácí dopustili dvou po sobě jdoucích faulů, ale při první početní výhodě zůstal brankář Helešic nepřekonán. To ovšem již neplatilo v té druhé. Martin Hadrava našel z pozabranky Kubáta, jenž se střelou z první nemýlil. V 11. minutě mohl poslat do vedení Pelhřimov Plachý, ale jeho pokus skončil pouze v nastavené lapačce domácího brankáře. Při další přesilové hře hostů se ocitl tváří v tvář Helešicovi Kubát, ale ten trefil pouze hranu vyrážečky. Ve 32. minutě se hosté již radovali a opět to bylo z proměněné přesilové hry, přičemž v brankovišti si důrazně počínal Martin Hadrava. I další minuty patřili Ledním Medvědům. Do samostatného úniku se dostal nováček v sestavě Medvědů Štěpánek, ale Helešice nedokázal vymíchat. Prosadit se nedokázal ani Novotný, jehož střela skončila na tyčce.

V poslední dvacetiminutovce pokračovali Medvědi v tom, s čím na soupeře vyrukovali ve druhé periodě, ale branku již nepřidali. Po sérii vyloučení na obou stranách se ozvali i moravskobudějovická Žihadla. V 53. minutě se prosadil Kesner, jehož nepovedená střela skončila skrz betony hostujícího brankáře v síti Pelhřimova. Ve 14. minutě se dostal do menší rozmíšky Mečiar s Bartákem, ale oběma kohoutům stačily dvě minuty na trestné lavici a vše bylo v pořádku. Více se toho ve třetí třetině nestalo a tak utkání pokračovalo v pětiminutovém prodloužení.

Během nastavení si vytvořily brankové příležitosti obě mužstva, ale o vítězi se nerozhodlo. V samostatných nájezdech nejprve uspěl Sechovec, jenž uspěl střelou nad Čekalovu lapačku. Z pelhřimovských řad se jako první rozjel Pavlík, jenž minul. Následoval neúspěšný nájezd Zahradníka, jenž si nepřišel na střídajícího Brabce, ale posléze neproměnil za Medvědy ani Plachý, jenž trefil pouze tyčku. Definitivní tečku za tímto utkáním udělal Telecz, jenž si vymíchal bezmocného Brabce.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Co říci k takovému zápasu. Začátek jsme nezvládli, dostali jsme dva rychlé góly. Pak se nám podařilo vývoj utkání otočit, byli jsme lepším týmem. Měli jsme spoustu šancí, ale nepodařilo se soupeři odskočit o víc než jeden gól. Domácím se povedlo vyrovnat a prodloužení, penalty, to už je o náhodě. Dnes jsme jednoznačně doplatili na slabou efektivitu.

Tomáš Bečka, Jiří Rada