HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.11.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov loupil v Bílině a veze domů 3 body!

Vstup do utkání se povedl lépe pelhřimovským Medvědům, skóre utkání otevřel střelec večera Kopic. Ještě v úvodním dějství domácí vyrovnali a v úvodu druhé třetiny odskočila Bílina o dvě branky. Pelhřimovu se ale povedl velký obrat, do konce prostřední části hry Medvědi vyrovnali skóre a v závěrečných minutách strhnul vedení na stranu Pelhřimovských opět Kopic a v posledních sekundách třetí třetiny upravil konečný výsledek střelou do prázdné klece Plachý.

Bílina

30.11.2013
18:00
3:5
(1:1, 2:2, 0:2)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 15. Böhm (Hartman, Bezpalec), 23. Malec (Hartman), 25. Salač (Bittner) – 7. Kopic (Adam), 28. Kopic, 34. Mečiar (Hadrava Marek), 55. Kopic (Kubát), 60. Plachý (Tecl). Rozhodčí: Bejček - Špála, Ruchař. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 101. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:5.



BIL:

Holzer - Bittner, Kunrt, Pozděna, Dostál, Polák, Hartman, Brettschneider - Hrdlička, Salač, Kýhos, Procházka, Průša, Mužík, Malec, Böhm, Bezpalec, Adámek

PEL:

Brabec - Mečiar, Pavlík, Adam, Žůček, Kasalý D., Jelínek Z., Jelínek A. - Tecl, Plachý, Hadrava Marek, Kubát, Hadrava Martin, Votápek, Vylíčil, Kopic, Svoboda, Štěpánek

Úvod sobotního utkání se nesl ve vyrovnaném duchu, oba týmy si jen zlehka připravovaly gólové šance. Postupem času se ale do tempa dostávali Pelhřimovští - úvodní přesilová hra Medvědů sice zůstala nevyužita, krátce po návratu domácího Böhma do hry ale v 7.minutě našel Adam na kruhách nepokrytého Kopice, který střelou švihem otevřel svůj střelecký účet večera. Studená sprcha pro hosty z Vysočiny mohla přijít vzápětí, po chybě obranné řady hostujícího celku se na Brabce řítil Salač, ale pelhřimovského brankáře vymíchat nedokázal. Strážce medvědí klece s klidnou hlavou následně zlikvidoval i pokus Bezpalce. Na druhé straně chytře kombinovali Votápek se Štěpánkem, prvně jmenovaný ale tváří v tvář domácímu Holzerovi selhal. S přibývajícími minutami se hra vyrovnala a postupně se dostávali do hry domácí Draci, ale pelhřimovská obrana dlouho odolávala všem útočným výpadům. Vyrovnáno bylo v 15.minutě, na modré tvrdě vypálil Hartman a odražený puk od zadního mantinelu uklidil za bezmocného Brabce Böhm. Ještě v první třetině mohli domácí strhnout vedení na svou stranu, veškerou snahu domácích hatila nepřesná koncovka či pohotový Brabec.

Do druhé dvacetiminutovky vlétli lépe domácí Draci, kteří aktivním napadáním zavřeli Medvědy před vlastní brankou. Odměnou za aktivitu domácím byla 23.minuta, kdy závar před hostující brankou ukončil Malec. A domácím narostla křídla, v 25.minutě vyslal Bittner přesný pas na Salače, který stál u levé tyče Brabcovy brány a s dopravou touše na místo určení neměl problém. Pelhřimov se znovu dostal do tempa ve 28.minutě, uklouznutí domácího obránce nejlépe využil Kopic, který dobře umístěnou střelou snížil náskok Draků. Ve 30.minutě se tlačil za vyrovnáním první útok Medvědů, postupně celá pětka mohla dosáhnout branky, nejblíže gólu byl Plachý, ale jeho pokus zastavila tyč Holzerovy klece. V těchto fázích byl Pelhřimov mírně lepším týmem, ale Medvědi si museli dávat pozor zejména na rychlé protiútoky domácích, které několikrát volaly po gólu. Ve 34.minutě hráli Draci přesilovou hru, ale radoval se Pelhřimov. Marek Hadrava vybojoval ve středním pásmu puk, zavezl ho do třetiny, kde namazal Mečiarovi a ten tvrdou střelou nedal Holzerovi šanci zasáhnout. V závěru druhé třetiny domácí Draci opět zvýšili aktivitu, zejména díky přesilovým hrám, Brabec ale střežil svojí branku na výbornou.

Třetí třetina spíše než hokej nabídla souboje muže proti muži, které byli často oceněny společným pobytem na trestných lavicích. Takto například skončilo vzájemné napadání Plachého s Hartmanem ve 43.minutě utkání. Bílinští se zpočátku tlačili do gólových příležitostí, jejich snaha ovšem byla marná, Brabec byl na svém místě. Postupně se do hry vkrádalo stále více nepřesností a oba týmy nejvíce bojovali se založením nebezpečných protiútoků. V 51.minutě si střihli boxerský miniduel Vylíčil s Kunrtem, oba aktéři si vysloužili dvouminutový klid na trestné lavici. Domácí se sice tlačili před hostující branku, pomoci jim mohla přesilová hra, ale opak byl pravdou. V končící 55.minutě vycítil Kubát domácí rozehrávku, poslal puk na Kopice a hrdina večera vyslal puk ke vzdálenější tyči, čímž rozjásal skupinku fanoušků z Vysočiny a vykouzlil smutek na tvářích necelé stovky domácích diváků. Draci se pokoušeli vyrovnat, dokázali si vypracovat velké šance, ale žádná z nich brankou neskončila. V poslední minutě si domácí vzali time-out a následně zkusili hru bez brankáře. Ta ale pro domácí žádný efekt nepřinesla, naopak, puku se zmocnili hosté a společným biliárem doputoval puk až před brankovou čáru, tečku za sobotním duelem napsal 19 sekund před koncem Plachý.

Pelhřimovští si tedy na dlouhou cestu domů zabalili 3 body do průběžné tabulky, čímž se dostali na sedmé místo před Nymburk, který bude zároveň příštím soupeřem Ledních Medvědů. Utkání se odehraje na pelhřimovském zimním stadionu ve středu 4.prosince.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Myslím, že kdo viděl naše vystoupení v Moravských Budějovicích, musel být, i přes dnešní výhru, zklamán. Ve středu jsme hráli dobře a získali jsme pouze bod, dnes to tak slavné nebylo a máme body tři. Důležitý byl dnes výsledek, ne předvedená hra. Bylo tam méně pohybu, o ty body jsme museli bojovat. Soupeř hrál dobře zezadu, přistoupili k tomu silově, což nám dnes působilo potíže, ale poprali jsme se s tím a vyhráli jsme.

Pavel Blažek