HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.12.2013 | Pavel Blažek | A-tým

Nymburk si odváží z Pelhřimova vítězství po prodloužení

Středeční utkání se povedlo lépe nymburskému celku, který si po bezbrankové úvodní třetině vypracoval v té následující dvoubrankové vedení. Na to sice odpověděl pelhřimovský Vylíčil, ovšem ve třetí třetině odskočil středočeský klub opět na rozdíl dvou branek. V závěrečných minutách se sice povedlo domácímu celku vyrovnat, ovšem v prodloužení zajistil Dulovec Nymburku bod navíc.

Pelhřimov

04.12.2013
18:00
3:4 pr.
(0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Nymburk

Branky a nahrávky: 29. Vylíčil (Votápek), 53. Votápek (Beneš), 59. Kubát (Adam., Hadrava Martin) – 22. Procházka (Martinec), 27. Král (Tregl, Stehlík), 48. Dulovec (Martinec), 64. Dulovec (Kulich). Rozhodčí: Mertl S. - Kotlík, Mertl J. Vyloučení: 10:9, navíc: Martinec 10 OT, Bílek 10 OT, Stehlík 10 OT, Král 10 OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4p.

PEL:

Brabec – Mečiar, Pavlík, Jelínek Z., Jelínek A., Adam, Beneš, Žuček, Kasalý – Tecl, Plachý, Hadrava Marek, Kopic, Hadrava Martin, Kubát, Votápek, Vylíčil, Brychta, Svoboda, Štěpánek

NYM:

Bílek – Kříž, Cicvárek, Kulich, Kuzďas, Dvořák, Procházka, Tregl, Král, Stehlík, Šimek, Bičiště, Dulovec, Martinec, Chvojka, Protivný

Vstup do utkání měli lepší hosté z Nymburka, kteří dobrým pohybem působili domácím Medvědům potíže především v přechodu přes střední pásmo. V úvodní šanci se ve 2.minutě zjevil před Brabcem Král, pelhřimovský brankář ale dostatečně zmenšil střelecký úhel, takže s tvrdou střelou neměl větší problém. Středočeši se nedokázali prosadit ani v následné přesilové hře, neboť pelhřimovská obrana pracovala na výbornou. Obraz hry se nezměnil ani v následujících minutách, Nymburští napadali domácí rozehrávku, čímž nepouštěli Pelhřimov byť do náznaků brankové příležitosti. Ovšem tlak hostujícího celku byl spíše platonický, takže ani Brabec neměl mnoho práce. První vážnější šanci domácího celku si vypracoval ve 13.minutě Kopic, který z těžké pozice řádně provětral Bílka v brance hostí. Pelhřimovští se s blížícím koncem úvodní dvacetiminutovky přecejen dostávali blíže na dostřel nymburské brány, v 15.minutě se prokličkoval Marek Hadrava až před Bílka, svůj střelecký pokus ale poslal pouze do jeho výstroje. S koncem první třetiny měli velké šance hosté, kteří zamkli domácí před svou brankou, Brabec ale několikrát předvedl své kvality. První třetinu byl k vidění divácky neatraktivní hokej s množstvím chyb na obou stranách.

Bezbrankový stav vydržel pouze do začátku druhé dvacetiminutovky. Nejprve po chybě Pavlíka ujížděl na Brabce Stehlík, domácí brankář proti jeho nájezdu obstál. Ve 22.minutě se již dostal Nymburk do vedení. Na modré napřáhl Procházka a jeho střelecký pokus skončil přesně pod břevnem domácí klece. I nadále byli hosté lepším týmem, což potvrdili ve 27.minutě, v posledních okamžicích nymburské přesilovky poslal hosty do dvoubrankového vedení Král. Na tuto branku ale domácí našli rychlou odpověď. Ve 29.minutě založil třetí pelhřimovský útok útočnou akci, na jejímž konci byl aktivní Vylíčil, jehož střelu zastavila až síť za Bílkem. Následující minuty byl na ledě zdaleka nejaktivnější hlavní rozhodčí, který rozdal řadu menších trestů, navíc na straně hostujícího celku udělil i dva tresty osobní. V těchto pasážích byla hra vyrovnaná, největší šanci měl Plachý, který svůj únik ve 32.minutě nepřetavil ve vyrovnávací gól. V závěru druhé třetiny měli velké šance domácí Medvědi, Marek Hadrava a po něm ani Kopic ovšem nenašli recept na pozorného Bílka.

Podobný obrázek byl k vidění i v úvodu třetí třetiny. První útok pelhřimovského celku se tlačil před nymburskou branku, ale síť za Bílkem nikdo rozvlnit nedokázal. V dalších minutách byla k vidění opět nepřesná hra, přičemž hosté svým aktivním napadáním nedovolili Medvědům dostat se na dostřel Bílkovi klece. Ve 48.minutě ujížděl pelhřimovské obraně Stehlík, poslední záchrannou brzdou byl Adam, po jehož zákroku hlavní sudí neváhal nařídit trestné střílení. Sám poškozený ale následně minul Brabcovu bránu. Ovšem za 17 vteřin už se Nymburští radovali. Martinec od mantinelu našel Dulovce a ten přesně umístěnou střelou k tyči vrátil hostům dvoubrankové vedení. Po nevýrazné pasáži hry přišla 53.minuta a v hlavní roli byl hostující brankář Bílek, tentokrát ovšem v negativním gardu. Pelhřimov se usadil v útočném pásmu, Votápek nastřelil puk směrem k nymburské bráně a za výrazné Bílkovy pomoci skončil puk za brankovou čarou. Domácí se chopili šance, v útočné činnosti jim jistě nechyběla snaha, ale nymburská obrana v těchto fázích hry držela velmi pevně. Povolila až v 58.minutě, při domácí přesilovce se dostal puk ke Kubátovi, jenž zakončil obléhání nymburské brány střelou do poloodkryté klece. Za pár vteřin ale přišla přesilová hra hostí, ovšem Nymburk se držel daleko od domácí branky. Utkání tedy po šedesáti minutách nemělo vítěze, na řadu přišlo prodloužení.

V prodloužení hráli Medvědi druhé housle, především díky sporným vyloučením. Největší příležitost na straně domácího celku měl v nastaveném čase Marek Hadrava, jenž z dobré pozice pálil pouze do Bílka. To Nymburk byl mnohem aktivnější a početní výhodu dokázal využít. Aktivní Dulovec nejprve orazítkoval tyč Brabcovy svatyně, v 64.minutě ale předvedl důraz na pelhřimovském brankovišti a vystřelil pro svůj tým bonusový druhý bod. Pelhřimov na vlastním ledě podlehl středočeskému Nymburku 3:4 po prodloužení. Další utkání čeká svěřence trenéra Melouna již tuto sobotu, kdy je čeká cesta na kolínský led.

Pavel Blažek