HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.09.2013 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Spartak přetlačil Žďár nad Sázavou poměrem 4:2

Pelhřimovští hokejisté dokázali navázat na páteční výhru s Milevskem a dnes pokořili rivala ze Žďáru nad Sázavou 4:2. Domácí dostal do vedení po pěkné kombinaci Tomáš Plachý a ten samý hráč v závěrečné třetině zvýšil pro svůj tým na 2.0. Hosté ale během minuty a čtyř sekund vyrovnali na 2:2 a pracně vybudovaný náskok byl pryč. Spartak ovšem nesložil zbraně a vedení vrátil zpět na svou stranu. V 56. minutě se prosadil Martin Hadrava a jak se později ukázalo, jednalo se o branku vítěznou. Šedesát devět sekund před závěrečnou upravil na konečných 4.2 Libor Bezděk.

Pelhřimov

03.09.2013
18:00
4:2
(0:0, 1:0, 3:2)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 24. Plachý (Tecl, Beneš), 44. Plachý, 56. Martin Hadrava (Bezděk, Kubát), 59. Bezděk (Martin Hadrava) – 51. Man, 52. Kunstmüller (Smejkal, Dítě) Vyloučení: 9:9 Využití: 0:1 V oslabení: 1:0 Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2

PEL: Čekal – Mečiar, Jelínek Aleš, Adam, Jelínek Zdeněk, Veselý, Kasalý, Brychta, Žuček, Tecl, Plachý, Kubát, Bezděk, Hadrava Martin, Pelán, Vylíčil, Beneš, Votápek, Svoboda

ZNS: Sláma (41. Vlach) – Vítek M., Beneš, Pleva, Jan, Kolda, Smejkal, Krupka, Zídek, Gregar, Kunstmüller, Dítě, Kočan, Šimon, Kotlík, Man

Do předposledního přípravného zápasu nastoupil domácí Spartak s Čekalem v brance, hostující klec hájil Sláma. Úvodní šanci zápasu měli hosté, hned v první minutě ale pálil Krupka pouze do ochranné sítě. Další minuty dostaly Plameny domácí pod mírný tlak, do zakončení se ale hostující tým téměř nedostal. Úvodní branku měli v 4.minutě na hokejkách Pelán s Vylíčilem, závar před Slámou ale brankou neskončil. Hosté i nadále lépe bruslili a svojí aktivitou drželi Pelhřimovské dlouho mimo dosah Slámovy brány. V 7.minutě dostali domácí poprvé příležitost zahrát si přesilovou hru, hosté se ale bez větších problémů ubránili. Tutéž výhodu dostali v 10.minutě i Plameny, které následně zavřely červenobílé před Čekalem, výraznou gólovou šanci si ale nevypracovali. Hra se postupně vyrovnala a oba soupeři bojovali převážně o střední pásmo a také s nepřesnou rozehrávkou, která kazila nejednu snahu o založení útočné akce. Obrovskou příležitost si domácí vypracovali v končící 19.minutě, Tecl krásným pasem našel Plachého, který ze samostatného úniku pouze rozezvonil klec za Slámovými zády.

Úvod druhé dvacetiminutovky opět vyšel lépe hostujícímu celku, Čekal v domácí brance ale svůj tým podržel. Následující minuty přinesly po jednom vyloučeném hráči na každé straně a při hře 4 na 4 přišel i první gólový moment utkání. Ve 24.minutě se do úniku dostal Tecl, na brankovišti našel Plachého, jenž poslal pelhřimovský tým do vedení. Odpovědět mohl o minutu později hostující Beneš, naštěstí pro domácí ale minul poloprázdnou branku. Následující minuty strávili hokejisté Spartaku nastěhovaní před Slámou díky početní výhodě jednoho muže v poli, domácí si vytvořili několik šancí, ale Sláma držel Plameny pouze v jednobrankovém manku. Vyrovnáno mohlo být v ve 29.minutě, hostující forvard vypálil projektil, na který si Čekal reflexivně připravil svojí lapačku. Koncem druhé třetiny se domácí přece jen častěji tlačili před hostujícího brankáře, ale v jejich souhře často chyběla finální přihrávka. Navýšit vedení Spartaku mohl ve 36.minutě Votápek, který ale poslal svůj pokus pouze do Slámovy vyrážečky. Následně se Spartak ubránil další přesilové hře Plamenů a současně s koncem druhé třetiny přišel menší trest i na druhé straně, Spartak tedy zahajoval třetí třetinu přesilovou hrou.

Do třetí dvacetiminutovky nastoupil v hostující brance Vlach. Z přesilové hry v úvodu třetí třetiny ale Spartak nedokázal vytěžit další branku, také vinou dvou slepených trestů, které Plamenům přinesly 28 vteřin dvojnásobné přesilovky. Tu se domácímu celku povedlo ubránit a v následném klasickém oslabení se dokonce dostal Spartak do dvoubrankového vedení. Běžela 44.minuta, hosté nezvládli rozehrávku, puk sebral Plachý, který nejdříve Vlacha v hostujícím brankovišti řádně vykoupal a poté přidal druhou branku domácího celku. První útok byl i nadále při chuti, Plachý hledal Tecla, který ale svůj střelecký pokus poslal pouze do hostujícího brankáře. Spartak byl v této fázi lepším týmem, ale ve finální fázi narazil na dobře bránící obranu hostí. Plameny ale postupně opět vyrovnaly hru a následně i skóre. Nejprve se v 51.minutě prokličkoval z rohu kluziště před Čekala Man a pod pelhřimovským gólmanem snížil na jednobrankový rozdíl. Za 64 vteřin již bylo vyrovnáno. Smejkal vystřelil od modré a Kunstmüller tečoval jeho pokus mezi Čekalovy betony. Spartak se ale z obdržených branek rychle oklepal a v 56.minutě šli domácí opět do vedení. Druhý útok se nastěhoval před Vlacha, ve skrumáži se nejlépe orientoval Martin Hadrava, který pohotově překonal hostujícího brankáře. Definitivně rozhodnuto bylo v 59.minutě, Martin Hadrava zpoza branky vyslal přesný pas na Bezděka, který tváří v tvář Vlachovi nezaváhal. Zbytek utkáni se již pouze dohrával, Spartak na domácím ledě porazil žďárské plameny 4:2. Další a zároveň poslední přípravný zápas sehrají hokejisté Spartaku Pelhřimov ve středu 11.září, kdy na pelhřimovský led přicestují Žihadla z Moravských Budějovic.

Ohlasy po utkání

Martin Meloun (hlavní trenér Spartaku Pelhřimov):Je dobře, že se nám povedlo vyhrát, ale do startu soutěže zbývá 10 dní a ve hře bylo dost chyb, je stále na čem pracovat. Žďár dnes dobře bruslil, hrál hokej plný pohybu a chvíli nám trvalo, než jsme se s tím srovnali. Oba týmy měly velké šance, dnes byl hodně vidět výkon všech brankářů. Řekli jsme si, že zjednodušíme hru, což se nám dařilo, pak jsme měli výpadek ve třetí třetině, ale naštěstí to dopadlo dobře.

Tomáš Bečka, Pavel Blažek