HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.02.2015 | Jiří Rada,Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov porazil Trutnov a v play-off se střetne s Jabloncem

Ještě nedávno řešili Lední Medvědi hrozbu posledního místa v tabulce, ale nyní je situace zcela jiná. V posledním utkání základní části si dokázali svěřenci trenéra Padělka poradit s výběrem další hokejové legendy - Radovana Biegla - s Trutnovem. Vstup do zápasu vyšel domácím podle plánu a již v 8. minutě vedli 2:0. Poté však přišla nešťastná vlastní branka a v samém závěru první dvacetiminutovky dokonce vyrovnání. Medvědi však měli zápas ve svých drápech a i když Trutnov dotahoval, vyrovnat už nedokázal a Pelhřimov vyhrál 5:4. Tým od Bělé se tak nakonec dokázal vyhoupnout na solidní 11. příčku tabulky a v prvním kole mu bude soupeřem - stejně jako vloni - Jablonec nad Nisou.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
25.02.2015
18:00
5:4
(2:2, 0:0, 3:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 3. Kadlec (Šidák, Beneš), 8. Hadrava Martin (Hadrava Marek), 43. Mečiar (Kuchta, Třetina), 47. Kuchta, 52. Mečiar (Kuchta) – 15. Veselý, 20. Luštinec (Chytráček), 53. Voženílek (Šimoníček), 55. Luštinec (Veselý). Vyloučení: 4:6, navíc Smékal (TRU) 2+10 OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Mertl - Samuel, Mertl. Diváci: 310.

PEL: Čekal (Vajner) – Kasalý D., Mečiar, Srdínko, Šidák, Kubát, Votápek, Třetina, Kopic, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Beneš, Kadlec, Kuchta, Kasalý F., Tolkner

TRU: Kukin (od 28. - 29. min. Jeschke)– Voženílek, Škvor, Dufek, Chaloupka, Karlík, Junek, Souček, Smékal, Peroutek, Veselý, Šimoníček, Březina, Janoušek, Luštinec, Koutník, Chytráček, Vacek, Kozák

Vstup do posledního utkání základní části se Ledním Medvědům podařil na výbornou. Běžela 3.minuta, když Votápek zavezl puk do pásma a následně dokázal i vystřelit. Kukin v brance Trutnova vyrazil střelecký pokus jen ke Kadlecovi, který pohotovou dorážkou otevřel skóre utkání. Draci se snažili o rychlou odpověď, ale byli to domácí, kteří přidali další branku. V 8.minutě kombinovali bratři Hadravové, Marek vyslal na zteč Martina Hadravu a ten samostatný únik zakončil střelou pod víko trutnovské klece. Hra se poté vyrovnala a hosté se vrátili do zápasu v 15.minutě. Veselý nahodil z rohu kluziště puk do pelhřimovského brankoviště, ale ještě před zásahem Čekala tečoval Kubát puk do míst, kde pelhřimovský brankář neměl šanci zasáhnout. Trutnov je breakové mužstvo, což potvrdila 20.minuta, Chytráček vyslal na zteč Luštince a hostující kapitán se zakončením naložil pohledně - do horního růžku domácí brány.

Velkou šanci měli hosté v úvodu druhé třetiny. Při přesilové hře Draci kombinovali v obranném pásmu Pelhřimova a po střele Šimoníčka zvonila za Čekalem branková konstrukce. Ve 27. minutě mohl vrátit vedení na domácí stranu Kuchta, ale jeho chvíle měli teprve přijít. S blížící se polovinou duelu zatlačili Draci Pelhřimov do defenzivy a Čekal několikrát zabránil gólové pohromě. Zejména jeho zákrok z 31.minuty, kdy vyrazil touš z brankové čáry, byl neskutečný. Ve zbytku druhé třetiny se bojovalo převážně o střední pásmo, šancí na obou stranách mnoho nepřibývalo.

Branky začaly opět padat ve třetí třetině. Nejprve sice neuspěl na brankovišti Marek Hadrava, ale ve 43.minutě vytvořili domácí závar před trutnovskou klecí, na jehož konci stál důrazný Mečiar. Když následně Kuchta využil ve 47.minutě přesilovou hru, zdálo se, že utkání se ubírá jasným směrem, zvlášť poté, co v 52.minutě přidali domácí pátý gól z hole Mečiara. Radost Ledním Medvědům vydržela necelou minutu. V 53.minutě totiž Trutnovští využili přesilovou hru, když se dobře umístěnou střelou prosadil Voženílek. Rázem byl Draků plný led a v 55.minutě přišla kontaktní branka z hole Luštince. V 58.minutě si nejlepší trutnovské duo Chytráček - Luštinec doslova šlo pro vyrovnávací branku, ale při Čekalovi stáli všichni svatí, ani jeden z elitních střelců Trutnova nedokázal trefit poloodkrytou branku. V závěru to zkoušel Trutnov bez brankáře, ale hosté se nedokázali dostat byť na dostřel Čekalovy svatyně.

Pelhřimov v důležitém utkání porazil Trutnov 5:4, čímž se dostal před svého soupeře v konečné tabulce. Konečné 11.místo znamená, že v prvním kole play-off čeká Pelhřimov stejný soupeř jako minulou sezónu - Jablonec nad Nisou. Jen jeden rozdíl je mezi letošním a loňským ročníkem, zato ale podstatný - výhodu domácího prostředí budu mít tentokrát hokejisté ze severu Čech. K prvnímu utkání na jablonecký led cestuje Pelhřimov v sobotu 28.února, odveta se hraje v Pelhřimově v pondělí 2.března.

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Získali jsme důležité body, čímž jsme potvrdili rostoucí trend z posledních zápasů. Brankář nás opět podržel, v poli měli kluci hodně střel, byli aktivní. Ještě tam vidím rezervy v obranné hře, ale doufám, že v play-off se kluci semknou a začnou si plnit i obranné povinnosti. Pak budeme ještě lepší.

Radovan Biegl (hlavní trenér HC BAK Trutnov): Bohužel jsme dnešní utkání nezvládli. Na začátku utkání jsme nebruslili dobře, domácí se snadno dostávali do zakončení a nedokázali jsme to pokrýt. Paradoxně nám pomohl Pelhřimov neuvěřitelnou vlastní brankou a pak jsme dokázali vyrovnat, což bylo dobré. Druhá třetina přinesla šance na obou stranách, bohužel, my jsme s tím proměňováním na tom poslední dobou špatně. Po našich individuálních chybách domácí odskočili na tříbrankový rozdíl a i přes naše enormní úsilí jsme nedokázali zvrátit vývoj utkání. Určitě jsme si dnes mohli vyhrát lepšího soupeře pro play-off, ale musíme se s tím vyrovnat. Ani nevím, koho nakonec dostaneme.

Jiří Rada,Pavel Blažek