HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.10.2014 | Jiří Rada, Tereza Hölzlová | A-tým

Vydřený bod z horkého kolínského ledu

Pelhřimovští hokejisté přicestovali do Kolína bez obránce Jelínka, kterého trápí viróza a bez Bezděka, který dohání tréninkové manko. Do branky se stejně jako v Klatovech postavil od první minuty Čekal a byl to právě on, kdo se stal hrdinou zápasu. Do vedení jako první šli sice hosté z Pelhřimova a i po první třetině byli spokojenější, ale poté přišla nepovedená prostřední část a rázem byl Kolín o dvě branky napřed. Ovšem Lední Medvědi se nevzdali a do konce základní hrací doby dokázali vyrovnat. O bonusovém bodu navíc se rozhodlo již ve 4. minutě prodloužení a byla to branka kolínských Kozlů. Pelhřimov tak bere bod za prohru v prodloužení, ale je nutno říci, že tento bod má svoji velkou cenu.

Kolín

18.10.2014
17:07
5:4 pr.
(1:2, 3:0, 0:2 - 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 12. Šafránek (Jankovský), 25. Valášek (Kadlec), 32. Ježek (Skokan), 38. Morkes (Valášek), 64. Skokan (Kadlec, Mejzr) – 7. Kopic (Votápek, Plachý), 13. Kubát (Mečiar), 46. Hadrava Martin (Beneš, Hadrava Marek), 53. Vysloužil (Třetina, Adam). Rozhodčí: Bejček – Špringl R. st., Špringl R.ml. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Oslabení: 0:0. Třetiny: 1:2, 3:0, 0:2 - 1:0. Diváci: 630.

KOL: Sejpal – Pácal, Muláček, Procházka, Klíma, Barták, Skokan, Hanzl, Březina, Nedbal – Jankovský, Šafránek, Zumr – Valášek, Kadlec, Morkes – Ježek, Mejzr, Semirád – Marvánek, Hlavatý

PEL: Čekal – Kasalý, Mečiar, Adam, Šidák, Srdínko, Jeník, Kubát, Třetina, Hadrava, Votápek, Plachý, Kopic, Kadlec Jakub, Hadrava, Beneš, Vysloužil

Nedáš, dostaneš. Tak začalo utkání sedmého kola druhé ligy mezi Kolínem a Pelhřimovem. Nedal Kolín. Dal Pelhřimov. Kolínský Morkes nedal do prázdné odkryté kasy a z rychlého brejku se radovali hosté. Kopic poslal kotouč nahoru do kolínské branky a jeho tým vedl 1:0.

Kozlové na to reagovali v přesilové hře, kdy Šafránek z mezikruží nekompromisně zavěsil kotouč do sítě. Vyrovnaný stav 1:1 ale nevydržel dlouho. I hosté totiž proměnili přesilovku. Puk propadl gólmanovy z výstroje a hosté dostali prostor na dorážku.


Po první třetině kolínský trenér Václav Rác stáhl hru na tři pětky. Posadil mladíky ze čtvrté lajny a přeskupil obrany. A přineslo to ovoce. Kozlové jakoby dostali nový náboj. A navíc taky dali góly, a to se hned lépe hraje.


Nejdřív vyrovnával Valášek. Přes beka na něj poslal puk Kadlec a Valášek zamířil přesně na zadní tyč. Po polovině zápasu pak Skokan z obranného pásma poslal na útočnou modrou riskantní puk na Ježka. A risk mu vyšel. Ježek se puku ujal, přebruslil beky a souboj tváří v tvář s gólmanem Čekalem vyhrál. Na konci dějství pak ještě parádu předvedl Valášek s Morkesem. Oba se dobře zorientovali ve středním pásmu. Valášek pak prostrčil puk přes beky na Morkese, který už za pelhřimovskou obranou vymýšlel, co udělá. A zvolil kličku, který vyšla. Kolín vedl po dvou třetinách 4:2


Poslední dějství ale zase žádnou slávu nepřineslo. Kozlové ho začali v oslabení, a pak jim to vůbec nešlo. Výsledkem byly dva inkasované góly. Nejdřív v šestačtyřicáté snižoval po brejku Martin Hadrava. Pak v přesilové hře z druhé dorážky oslavoval vyrovnávací gól Vysloužil. Hráč s tím správným jménem vysloužil Pelhřimovu bod.

Do konce třetiny už totiž gól nepadl, a tak se prodlužovalo. Prodlužovat se ale nemuselo. Nejdřív mohli rozhodnout Pelhřimovští, když jim kolínský obránce dal šanci díky vyhození kotouče mimo hřiště z obranného pásma. Nerozhodli. Pak měli tu samou možnost Kozlové. Poslední dvě minuty na ledě hráli přesilovku. Ale taky nedali.

A tak se opravdu prodlužovalo. Celých pět minut ale potřeba nebylo. Vítězný gól zápasu totiž vsítil po Kadlecově nahrávce po třech a čtvrt minutě Lukáš Skokan. Jeho trefa pod víko znamenala výhru Kozlů 5:4 po prodloužení a dva body pro Kozly.

Reportáž převzata z webu sckolin.cz, autor: Tereza Hölzlová

Ohlasy po utkání

Václav Rác (hlavní trenér SC Kolín): Dnes jsme měli trochu rozházenou sestavu a v zápase to bylo vidět. V úvodu jsme zapojili všechny hráče a měli jsme utkání dobře rozehrané, ale po vedení 4:2 jsme začali bezhlavě útočit, dostali jsme lacinou branku na 4:3, Pelhřimovu narostla křídla a přišlo zasloužené vyrovnání hostí. Ale vzhledem k průběhu utkání jsme si ten dnešní bod navíc zasloužili, stejně jako si Pelhřimov za svůj dobrý výkon zasloužil bod.

Jakub Kloz (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Bylo to vyrovnané utkání, ale hokej se hraje na góly a soupeř jich dal více, proto vyhrál. První třetina byla z naší strany výborná, ve druhé části přišel útlum, domácí nás zatlačili a šli do dvoubrankového vedení. Před třetí třetinou jsme si něco řekli, že na to půjdeme, jako by to bylo 0:0. Povedlo se nám vyrovnat a dostat zápas do prodloužení, kde to už bylo hop nebo trop. Dnes jsme chtěli provést nějaké změny, točili jsme více útočníků, ve třetí třetině se tyto změny ukázaly jako pozitivní.

Jiří Rada, Tereza Hölzlová