HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
Pelhřimov

01.11.2014
18:00
7:4
(1:1, 1:0, 5:3)
Bílina
Branky a nahrávky: 17. Kadlec (Mečiar), 38. Hadrvava (Třetina), 43. Kopic (Votápek), 43. Bezděk (Kadlec), 44. Bezděk (Plachý, Kadlec), 53. Hadrava (Třetina), 57. Třetina (TS) – 11. Procházka (Havlůj), 50. Böhm (Přeučil), 53. Přeučil, 60. Veselý (Bittner). Vyloučení: 8:9, Využití: 2:2, V oslabení: 1:0, Diváci: 360, Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:4, Rozhodčí: Pokorný – Dančišin, Matějček.

PEL: Čekal – Jelínek, D. Kasalý, Mečiar, Adam, Šidák, Srdínko – F. Kasalý, Kubát, Třetina – Marek Hadrava, Votápek, Plachý – Kopic, Bezděk, Martin Hadrava, Kadlec, Beneš

BIL: Chabr – Havlůj, Kunrt, Bittner, Polák, Brettschneider, Veselý, Bohm, Přeučil, Saláč, Trubenker, Hlinka, Zika, Procházka, Zdeněk, Sekera, Petráš, Piewak, Kýhos

Zápas celků z druhé poloviny tabulky začal lépe pro domácí celek, neboť hned úvodní vteřiny přinesly přesilovou hru Pelhřimova, šance na úvodní branku měli Kopic i Votápek, ovšem muška domácích střelců byla v tyto chvíle vychýlená. Úvod sobotního duelu nicméně zastihl domácí tým ve větší pohodě, červenobílí si vytvářeli množství šancí, které ale hostující brankář Chabr dokázal pokrýt. Hosté z Bíliny se poprvé připomněli v končící 9.minutě, před Čekalem se zjevil zcela nepokrytý Böhm, ale svůj pokus poslal pouze do výstroje domácího brankáře. Následně mohl otevřít skóre domácí Martin Hadrava, v individuálním úniku ale zaměstnal pouze Chabrovu vyrážečku. Na úvodní branku čekali domácí fanoušci do 11.minuty, ale gólová akce je příliš nepotěšila. Hostující Procházka vypálil, Čekal neposedný puk pouze vyrazil nad sebe a černý nesmysl si poté našel cestu až za brankovou čáru. Pelhřimov se snažil o rychlou odpověď, šance Filipa Beneše v přesilové hře ještě brankou neskončila. Domácí celek byl i nadále aktivní a dočkal se v 17.minutě. Mečiarovu povedenou akci dotáhl do konce Kadlec, čímž vyrovnal stav utkání. Následně mohli otočit skóre Bezděk s Adamem, ale Chabr byl připraven. Nepříjemnost potkala domácí celek ve 20.minutě. Hostující Salač nevybíravým způsobem atakoval domácího Adama, čímž mu ukončil působení v zápase, píšťalka sudího ale zůstala němá.

Zatímco první třetina přinesla víceméně vyrovnanou partii, druhá dvacetiminutovka přece jen povolila stavidla v útočné hře, především na straně domácího celku. Nejprve to byl paradoxně hostující Zdeněk, který ve 23.minutě řádně prověřil Čekala, ale následně ujížděli na hostující branku Kopic s Kadlecem, druhý jmenovaný jen o fous minul Kopicův pas. Ve 25.minutě zapomněla domácí obrana na Ziku, který tváří v tvář nechal vyniknout domácího brankáře. Následující minuty ovšem přinesly drtivý tlak domácího týmu, ve 26.minutě vystřelil Bezděk a Plachý se neúspěšně pral s dorážkou. O chvíli později nezakončil Beneš po přesném pasu Kopice. Chvíli poté si pohlednou kombinaci vystřihli Třetina s Markem Hadravou, ovšem ani jejich souhra k brance nevedla. Boxerské intermezzo si následně střihli Srdínko se Zikou, v končící 30.minutě již domácí doslova bušili na hostující bránu, Votápek ale z první nedopravil puk do odkryté svatyně, nýbrž do tyče Chabrovy brány. Studenou sprchu domácímu celku mohl připravit ve 32.minutě Hlinka, jenž měl dvě velké šance na vstřelení branky, Čekal ale odvedl kus dobré práce. V následujících minutách se na ledě poněkud jiskřilo, přičemž oba týmy často hrály v nekompletních formacích. Vrcholem byla 37.minuta, kdy po ataku Poláka na Votápka došlo k pěstnímu souboji mezi Novákem a pelhřimovským Jelínkem. Domácímu celku se naskytla neúplná dvojnásobná přesilovka, při níž měl paradoxně největší šanci hostující Procházka, který po hrubce domácí obrany nebyl daleko od vstřeleného gólu. Domácímu celku se ale podařilo nabídnutou výhodu využít. Ve 38.minutě přišel přesný Třetinův pas na Martina Hadravu, který přesnou střelou prolomil střeleckou smůlu domácího celku.

Druhá siréna přerušila přesilovou hru domácího týmu, kterou se podařilo využít. Ve 42.minutě vyslal přesnou střelu po ledě Kopic a nemýlil se. V následujících minutách se strhl střelecký uragán a byly k vidění další branky. Ale pěkně popořádku. O 22 vteřin později si to na hostující branku upalovali Kadlec s Bezděkem, přičemž druhý jmenovaný využil přesné přihrávky a ranou z první vykouzlil tříbrankový rozdíl ve prospěch Ledních Medvědů. Ve 44.minutě přišla další hrubost ze strany bílinských Draků, zranění Beneše trestal ve vzájemné bitce s Přeučilem domácí Srdínko. Ovšem záhy bylo veseleji. Plachý ideálně našel na brankovišti Bezděka, který nezaváhal a dodal domácím pohodlný náskok. V následující přesilové hře domácích mohlo být ještě lépe, ale Jelínkův projektil skončil na břevně hostující svatyně. Hráči Biliny ale úplnému zmaru nepropadli, naopak. V 50.minutě, během přesilové hry hostujícího celku, dorazil puk za Čekalova záda Böhm. Domácí to ale nemrzelo. O chvli pozdějí, v 53.minutě, předvedl pohlednou bekhendovou kličku Martin Hadrava, čímž vrátil domácím čtyřbrankový náskok. O 48 vteřin se ale prosadil po rychlé akci hostující Kunrt. Následně orazítkoval Zika břevno, hosté v závěru vycítili náznak šance na případný zvrat stavu utkání. Veškerou snahu Bíliny ale utla 57.minuta, Třetina upaloval na hostující bránu, přičemž pouze faul mu nedovolil skórovat. V samostatném nájezdu se ale zkušený matador prezentoval povedenou bekhendovou kličkou, kterou docílil sedmou branku domácího celku. Epilog zápasu napsal v 60.minutě Veselý, jenž využil přeslilovou hru a dostal puk za pelhřimovského brankáře.

Pelhřimov tedy porazil na domácím ledě Bílinu poměrem 7:4 a ukončil domácí bezbodovou sérii. K dalšímu utkání cestují Pelhřimovští v sobotu 8.listopadu, kdy červenobílé čeká nejdelší cesta v rámci západní skupiny, neboť se Pelhřimov představí na sokolovském ledě.

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): Moc se mi to líbilo, kluci makali dopředu i dozadu, brankář nás velmi dobře podržel. Myslím, že dnešní výsledek je velkým příslibem do budoucnosti. Když jsem přišel k mužstvu, viděl jsem kluky, kteří dlouho nevyhráli, ale dnes šli od začátku jednoznačně za vítězstvím.

Miroslav Kanis (hlavní trenér HC Draci Bílina): Nehodnotí se mi to dobře, protože z naší strany to byla katastrofa. Neměli jsme šanci uhrát nějaký solidní výsledek, už od prvního střídání jsme měli vyloučené a hodně dlouho jsme hráli v nekompletní sestavě, chtěli jsme hrát na čtyři pětky, ale takto se nám hra úplně rozpadla.

Jiří Rada, Pavel Blažek