HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.11.2014 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov skvělým obratem vyválčil na ledě Sokolova bod

Další utkání mají za sebou hokejisté Ledních Medvědů, kteří nevstoupili do zápasu v Sokolově zrovna ideálně, ale svým bojovným výkonem podpořeným brankářem Čekalem se dokázali do utkání vrátit a dokonce stav otočit ve svůj prospěch. O jednobrankové vedení však nakonec přišlo pouhých 11 vteřin před koncem a v prodloužení byl šťastnější domácí Sokolov.

Sokolov

08.11.2014
18:00
7:6 pr.
(3:2, 1:0, 2:4 - 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 5. Rohan M. (Dobřemysl, Sýkora), 10. Račanský (Schusser, Bičánek), 16. Flek (Račanský), 28. Flek (Rohan M., Vrána), 49. Novák, 60. Kuběna (Bičánek), 64. Novák (Říha) – 14. Mečiar (Kopic), 20. Plachý (Bezděk), 47. Votápek (Hadrava Martin), 49. Plachý (Kolář), 52. Bezděk, 54. Hadrava Martin (Třetina, Kolář). Vyloučení: 8:7, navíc Švec (SOK) 10.minut nesp.chování, Využití: 2:1, V oslabení: 1:1, Rozhodčí: Hlinka - Votrubec, Ševic, Diváci: , Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4, 5:6, 6:6, 7:6p.

SOK: Honzík (od 54. Hruška) – Bičánek, Šik, Přindiš, Schusser, M. Rohan, Gombár, Novák, Troška – Dobřemysl (C), Sýkora, Švec, Vrána, Flek, Vaněk, Kuběna, T. Rohan, Csamangó, Říha, Račanský (A), Kečkeš

PEL: Čekal – Jelínek, D. Kasalý, Mečiar, Kolář, Srdínko, Jeník – Kopic, Votápek, Beneš, Marek Hadrava, Třetina, Martin Hadrava, Bezděk, Plachý, Kubát (C),Kadlec, F. Kasalý, Tolkner

Pelhřimovští hokejisté se museli stejně tak jako v několika dalších zápasech obejít bez obránce Richarda Adama, jenž je na marodce po domácím zápase s Bílinou a délka jeho rekonvalescence se zatím nedá vůbec odhadnout. Naopak do sestavy byl zařazen Martin Tolkner, jenž neuspěl na výběrovém kempu za oceánem a je tak plně k dispozici trenéru Padělkovi.

Lední Medvědi měli po dlouhé cestě vlažnější vstup do první dvacetiminutovky a trest přišel již v 5. minutě. V přesilové hře domácích se trefil Rohan, jenž tak poslal svůj tým do jednobrankového vedení. I další minuty patřili domácímu Sokolovu a jen zásluhou skvělé formy brankáře Jana Čekala nepřišlo zvýšení skóre z pohledu Sokolova ještě dříve, než v 10. minutě. Po dalším ubráněném oslabení však zvýšil náskok domácích Račanský a s hosty to nevypadalo nejlépe. Ovšem o čtyři minuty později snížil za Lední Medvědy obránceMečiar. Na druhé straně však přišla brzká odpověď Fleka a tím tříbrankové vedení domácích. V samém závěru úvodní třetiny se znovu vyznamenal skvěle chytající Čekal, jenž napravil zaváhání Marka Hadravy a pouhých devět vteřin před sirénou opět snížil Plachý, kterému asistoval Bezděk.

Prostřední část nebyla na branky tak bohatá jako ta první, ale i přesto patřila Sokolovu. Nejprve se ve skvělé šanci objevil Račanský, ale pelhřimovský brankář dokázal včas zareagovat, stejně tak o několik vteřin později. Ovšem ve 28. minutě si vybrala slabší chvilku obrana Ledních Medvědů a Flek ve vlastním oslabený zvýšil na 4:2. Další minuty druhé třetiny patřily spíše oběma brankářům a tak hosté z Pelhřimova vstupovali do poslední dvacetiminutovky s dvoubrankovým mankem. Ve 38.minutě přišel hodně diskutabilní moment utkání. Pelhřimovští si vytvořili tlak před domácí brankou, který rezultoval střelou Milana Kopice za bezmocného Honzíka. Ten se ale příliš sportovně nezachoval, neboť jako poslední záchranou brzdu proti vstřelení branky vykopl betonem brankovou konstrukci ze své pozice. Následovala živá a dlouhá debata, která nakonec přinesla dvě minuty trvající dvojnásobnou přesilovku pro Lední Medvědy. Ze soustavého tlaku hostujícího celku nejvíce volala po gólu šance Třetiny, jenž na okraji brankoviště z první napálil puk pouze do Honzíkovy lapačky.

Ve 42. minutě nejprve zazvonila za sokolovským brankářem tyčka a poté následovala série vyloučení na obou stranách, přičemž Pelhřimov měl výhodu dvou hráčů v poli. Na světelné tabuli uběhlo pouze 44 vteřin a radovat se mohl Votápek, který potvrdil svoji formu. Ovšem to, co následovalo v dalších minutách, čekal málokdo. V čase 48:13 snížil šťastnou střelou za přispění domácího brankáře Plachý. To však neplatilo již v 52. minutě, kdy ve vlastním oslabení ujel Bezděk a nekompromisní střelou z mezikruží vyrovnal stav utkání. Dokonalý obrat Ledních Medvědů dokonal v čase 53:03 Martin Hadrava. V té chvíli došlo ke střídání brankářů domácího Sokolova a Pelhřimov byl rozhodně v lepší psychické pohodě. Ovšem snaha Sokolova na vyrovnání byla obrovská, což vyústilo ve smolné vyhození kotouče mimo hrací plochu a dvě minuty za zdržování hry pro Kopice. Domácí si vytvořili tlak, v jehož závěru, pouhých 11 vteřin před koncem základní hrací doby, po střele NHL ostříleného obránce Radima Bičánka dorazil kotouč za bezmocného ČekalaKuběna. Pro Pelhřimov to znamenalo obrovské zklamání.

V prodloužení nejprve zachránil Sokolov brankář Hruška a posléze i branková konstrukce, ale z následného protiútoku se tvrdou střelou trefil Novák a rozhodl tak o bonusovém bodu pro domácí Sokolov.

Pelhřimovští Lední Medvědi znovu ukázali své srdce a i za nepříznivého stavu 2:4 se dokázali vzchopit a za podpory několika svých nejvěrnějších fanoušků dokonce otočit průběh utkání. Ovšem hokejová štěstěna stála na druhé straně a Sokolov přeci jenom dokázal zvítězit, leč až v prodloužení. 

Ohlasy po utkání

Mikuláš Antonik (hlavní trenér HC Baník Sokolov): Pelhřimov vyměnil trenéra a věděli jsme, že to nebude snadné, Pelhřimov je dopředu strašně nebezpečný soupeř a dnes se to potvrdilo, v minulém zápase dali sedm gólů Bílině, dnes šest. Dnes jsme hráli strašně špatně vzadu, ani gólman neměl dnes svůj den, dnes jsme dostali hodně branek, které byly výsledkem nedůrazu na brankovišti, tam jsme byli strašně měkoučký. Nicméně jsme rádi, že máme dva body, protože v závěru utkáni jsme taky nemuseli mít ani jeden, ta powerplay nám vyšla, v prodloužení jsme získali extra bod, který už byl zasloužený.

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Fantastický zápas, neuvěřitelně jsem se dnes bavil. Neuvěřitelné nervy, kluci plnili přesně to, co jsme si řekli, předvedli naprosto úžasný výkon. Líbilo se mi to, asi nikdo nepočítal, že bychom tu dnes mohli uhrát nějaké body. V závěru jsme dokonce sahali pro vítězství, ale soupeř byl velmi silný, myslím, že takové drama tu domácí dlouho nezažili. I za ten bod jsme samozřejmě velmi rádi

Jiří Rada