HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.12.2014 | Jiří Rada | A-tým

Z Trutnova sice bez bodu, ale se vztyčenou hlavou

Pelhřimovští hokejisté odcestovali do dalekého Trutnova s torzem své sestavy, neboť hned několik hráčů trápí zdravotní problémy. Dlouhodobě zraněné doplnil Plachý s Kubátem. Do utkání nenastoupil ani Bezděk se Zadražilem, který podruhé zasebou oblékl prvoligový dres Jihlavy a s největší pravděpodobností v něm již zůstane. Vstup do zápasu měli Medvědi jako z hororu a již po 11. minutách vedli domácí 3:0 a s hosty to nevypadalo vůbec dobře. Ve 22. minutě snižoval na již 4:1 Votápek. V polovině utkání již Pelhřimov prohrával 6:1, ale poté se začaly dít věci. Hosté nesložili zbraně a dokázali se přiblížit na rozdíl jediné branky. V závěrečném náporu však vyrovnání nepřišlo a naopak domácí potvrdili své vítězství dvěmi brankami do prázdné klece. Lední Medvědi tak sice prohráli, ale ve dvanácti hráčích, respektive jedenácti, neboť utkání nedohrál Filip Kasalý, jenž si přivodil zranění kolene, dokázali bojovat a zachovat si tak čest.

Trutnov

06.12.2014
18:00
8:5
(4:0, 2:3, 2:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 2. Březina (Dufek), 8. Chytráček (Perutek, Karlík), 11. Koutník (Junek, Karlík), 15. Perutek (Karlík, Chytráček), 29. Luštinec, 30. Kozák (Koutník), 60. Šimoníček (Luštinec), 60. Veselý (Karlík) – 22. Votápek (Třetina), 31. F. Kasalý (Martin Hadrava), 35. Mečiar, 41. Kopic (Třetina, Votápek), 54. Marek Hadrava (Martin Hadrava). Střely na branku: 53:43. Vyloučení: 11:10. Využití: 3:2. V oslabení: 3:0. Diváci: 404. Rozhodčí: Vokřál – Klouček, Beránek.

TRU: Čáp (Biegl) – Škvor, Dufek, Voženílek, Chaloupka, Karlík, Junek, Souček – Kozák, Janoušek, Koutník – Veselý, Poulíček, Luštinec – Perutek, Chytráček, Březina – Zítka, Bartoň, Kastner – Šimoníček

PEL: Čekal (od 11. Vajner) – Jelínek, D. Kasalý, Mečiar, Srdínko – Třetina, Hadrava Marek, Votápek – Kopic, Hadrava Martin, Beneš – Tolkner, F. Kasalý

V rámci 17. Kola přivítal domácí Trutnov hostující Pelhřimov. Hosté přicestovali se čtyřmi obránci a s osmi útočníky. Do domácí sestavy se vrátil po zranění Jiří Šimoníček a v brance opět nastoupil po dvou zápasové pauze Josef Čáp.

Domácí se podařilo skórovat už ve 2. Minutě. Dufkovu nahrávku v oslabení zužitkoval Březina, který se svým blafákem do bekhendu nemýlil. Na rozdíl dvou branek zvyšoval o šest minut později Chytráček, který trefil přesně místo nad Čekalovou lapačkou. Třetí branku mohl přidat z trestného střílení Poulíček, ale jeho pokus mezi betony Čekal zneškodnil. Co se nepovedlo Poulíčkovi, to se povedlo nováčkovi v sestavě Trutnova. Martin Koutník, který do Trutnova přišel z moldavského Kišiněva, objel všechny svoje protihráče a blafákem do bekhendu vyhnal Čekala z branky Pelhřimova - 3:0. Do konce první třetiny domácí přidali ještě jednu branku.Perutek využil zaváhání hostujícího obránce a střelou překonal Vajnera, který nahradil Čekala -4:0

Druhá třetina nabídla celkem pět branek. Nejprve se trefili hosté, když chybu domácí obrany využil Votápek. Poté se povedlo během dvou minut skórovat domácím. Nejprve ve 29. Minutě propálil Vejnara Luštinec a hned po něm se to povedlo i Kozákovi. To bylo ale z domácí strany vše, poté už úřadovali jen hosté. Druhým střelcem Pelhřimova byl Filip Kasalý, který využil přihrávky do prázdné branky a uklidil kotouč za záda Čápa. Třetím a posledním střelcem druhé třetiny byl Mečiar, který ani nevěděl, jak branky dosáhl, protože to zůstalo tajemstvím Pro Hockey Arény, když se po sérii odrazů najednou kotouč ocitl v Čápovy brance - 6:3.

Třetí třetina nabídla nakonec velmi dramatickou zápletku. Pelhřimovští dokázali dvěma brankami snížit stav utkání na 6:5. Nejprve se trefil Kopic a po něm přidal branku Marek Hadrava. Při závěrečné power-play však domácí dvakrát tuto možnost využili. Nejprve se trefil navrátilec do trutnovské sestavy Jirka Šimoníček a po něm přidal osmou branku, přes celé hřiště, Tomáš Veselý, pro kterého to byla první branka v letošním druholigovém ročníku - 8:5.

Reportáž převzata z webu: www.hctrutnov.cz

Jiří Rada