HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.03.2015 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědi po boji padli, Jablonec je bod od postupu

Pelhřimovští hokejisté nastoupili v odvetném zápase proti Jablonci pouze s dvanácti hráči do pole, ale díky nesmírné bojovnosti dlouho drželi naději na vyrovnání osmifinálové série. Skóre otevřel domácí Votápek, do první sirény ale Jablonec utkání otočil třemi brankami. Druhá třetina přinesla heroický výkon Pelhřimova, v níž přišlo zasloužené vyrovnání. Poslední část hry nabídla čtvrtý gól Jablonce, který v konečném účtování znamenal výhru Vlků, kteří tedy vedou v osmifinále 2:0 na zápasy.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
02.03.2015
18:00
3:5
(1:3, 2:0, 0:2)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 5. Votápek (Beneš, Šidák), 24. Beneš (Hadrava Marek), 37. Mečiar (F.Kasalý, Kopic) – 9. L.Tondr (Šulc, M.Tondr), 13. L.Tondr (Šulc, Bříška), 15. Pulec (Homolka), 48. M.Tondr (Bříška), 60. Šulc (Stejskal). Vyloučení: 6:10. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Netopil - Chocholouš, Mikšík. Diváci: 380.

PEL: Čekal - Kasalý D., Mečiar, Šidák, Kubát, Kasalý F., Kadlec, Votápek, Kopic, Beneš, Tolkner, Hadrava Marek, Hadrava Martin

JAB: Stejskal - Pilař, Pavlů, Zeman, Abrahám, Šulc, Bříška, L.Tondr, Mulač, Brokeš, Frk, M.Tondr, Peřina, Homolka, Šír, Pulec, Glos

Lední Medvědi vstoupili do druhého osmifinále aktivněji a již v 5.minutě se poprvé měnilo skóre. V přesilové hře se prosadil Petr Votápek, který poprvé v sérii přisoudil Pelhřimovu vedení. Ale ne na dlouho, v začínající deváté minutě také hosté využili početní výhodu, souhru na jeden dotek zakončoval do prázdné Lukáš Tondr. Ve 13.minutě hráli Lední Medvědi přesilovou hru, ale byli to hosté, kteří se dostali do vedení. A opět to byl Lukáš Tondr, který zakončil pohlednou kombinaci svého týmu. V končící 15.minutě bylo Ledním Medvědům ještě hůř. Pulec se zmocnil puku a jeho střela mezi Čekalovy betony skončila v síti. Domácí se ale nevzdali bez boje a v závěru třetiny zle zatápěli obraně Jablonce, Stejskal ale všechny pokusy pelhřimovských hokejistů pokryl. Pelhřimovský tým měl opět povedený nástup do prostřední části hry. Kadlec ještě v těžké pozici minul poloodkrytou bránu, ovšem ve 24.minutě přišla kontaktní branka - Filip Beneš tak dlouho motal hlavy jabloneckým obráncům, až jednoho z nich donutil k nechtěnné teči své střely, po níž puk skončil za zády Stejskala. Následující minuty přinesly vyrovnanou hru, na další výraznou šanci se čekalo do 32.minuty. Ve vlastním oslabení uzmul puk Kopic a ujížděl sám na Stejskala, jablonecký brankář ale vyšel ze souboje vítězně. Pelhřimovští hokejisté čím dál více přidávali na aktivitě a odměnou jim byla vyrovnávací branka ve 37.minutě. Během přesilové hry domácích se před Stejskalem nejlépe zorientoval Tomáš Mečiar a pelhřimovští fanoušci mohli vybuchnout nadšením. Dokonalý obrat mohl dokonat ve 40.minutě Petr Votápek, jeho průnik a následnou střelu Stejskal zneškodnil. Ve třtí třetině se již projevil nedostatek sil na straně pelhřimovského celku, přesto se Lední Medvědi nevzdávali bez tuhého boje. Když už to vypadalo, že se podaří přečkat tlak Jablonce, přišla 48.minuta a rozhodující moment utkání. V nepřehledné situaci vybojoval puk Martin Tondr, svou dobře umístěnou střelu skryl zraku Jana Čekala a hosté opět vedli. Vlci ožili a v následujících minutách musel Čekal řešit nejeden problém na vlastním brankovišti. Snaha se Ledním Medvědům v této fázi hry upřít nedala, útoky domácích narážely na pozornou obranu hostů, případně na Stejskala mezi třemi tyčemi.V závěru to Pelhřimov zkusil bez brankáře a v přesilové hře nebyli domácí daleko od vyrovnání. Pouhých deset sekund před koncem ovšem získal kotouč Šulc a střelou do odkryté klece definitivně rozhodl pondělní duel. Jablonec tedy vítězí v Pelhřimově 5:3, ujímá se vedení v osmifinálové sérii 2:0 na zápasy a již ve středu 4.března mezi svými mantinely může ukončit pelhřimovskému týmu sezónu. Na místě je ovšem nutné poznamenat, že přestože pelhřimovští hokejisté nastupují k utkáním značně oslabeni, dokáží s kvalitním soupeřem držet krok. Pokud Ledním Medvědům bojovnost vydrží, můžou se pokusit o návrat série na pelhřimovský led.

Ohlasy po utkání

Ivan Padělek (hlavní trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov): Já mohu utkání hodnotit pouze v superlativech. V tom počtu, v jakém toto play-off hrajeme, úžasný výkon, smekám před kluky, moc se mi tam líbí bojovnost a soudržnost týmu v těžkých chvílích a já jsem asi nikdy nezažil, aby tým v podobné fázi sezóny takovým způsobem bojoval v jedenácti lidech. To dělá z tohoto můžstva přece jen něco více. Ten tým je prostě super.

Petr Cinibulk (prezident HC Vlci Jablonec nad Nisou): Utkání se pro nás od začátku vyvíjelo dobře, Pelhřimov sice vsítil úvodní branku, ale výsledek jsme ještě v první třetině otočili. Pak ale domácí předvedli fantastický výkon, kdy nás v jedenácti lidech zatlačili a vyrovnali utkání. To jsme nečekali, to byl fantastický výkon. Nakonec to bylo pro nás velmi těžké utkání a i proto jsme rádi, že vedeme v sérii 2:0 na zápasy. Věřím, že ve středu se nám podaří osmifinále ukončit a postoupit do dalšího kola.

Pavel Blažek