HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.08.2014 | Jiří Rada, Tomáš Bečka | A-tým

První vítězství v přípravě vzešlo proti Vajgaru

Medvědi i Vajgar nastoupili ke svému druhému přípravnému duelu před nadcházející sezonou. A lépe do něj vstoupili hosté, když se v osmé minutě prosadil hrající asistent trenéra Voříšek. Pelhřimov ale dokázal ještě do konce úvodní periody otočit skóre utkání zásluhou Kopice a Kubáta. V prostřední dvacetiminutovce čekali fanoušci na gól do 25. minuty. Tehdy se prosadil Votápek, čímž se domácí ujali dvoubrankového vedení. O čtyři minuty později vedli Žákovi svěřenci dokonce už o tři branky, když se trefil Martin Hadrava. Za hosty korigoval krátce před koncem třetiny Martin Brabec. Ve třetí třetině se Jindřichův Hradec dostal na dostřel jediné branky zásluhou Voříška. Medvědům ale vrátil pohodlný náskok Tolkner, jenž pilně bojuje o své místo v pelhřimovské sestavě. Na konečných 6:3 pro domácí zvýšil čtyřicet sekund před koncem zápas trefou do odkryté brány Filip Kasalý.

Pelhřimov

15.08.2014
18:00
6:3
(2:1, 2:1, 2:1)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 17. Kopic (Rašner, Adam), 18. Kubát (Hadrava), 25. Votápek (Kopic), 29. Hadrava Martin (Jelínek A.), 49. Tolkner (Votápek, Hadrava Marek), 60. Kasalý – 8. Voříšek (Dvořák), 38. Brabec (Skokan, Tržil), 47. Voříšek. Vyloučení: 12:9, navíc Chmel 2+10 OT, Lazorišák 10 OT (oba JHR). Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 130. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 6:3.

PEL: Čekal – Mečiar, Jelínek A., Adam, Kasalý D., Pecen, Rašner – Kopic, Hadrava Marek, Kubát, Hadrava Martin, Votápek, Svoboda, Kasalý F., Tolkner

JHR: Novák (Fogl) - Kořínek, Kříž, Chmel, Kohút, Popelka, Tržil, Šanda, Mazanec, Lazorišák, Milotínský, Krcho, Voříšek, Dvořák, Havel, Brabec, Skokan, Jasanský, Hynek, Tomšík

Pelhřimovští Lední Medvědi se museli oproti úternímu utkání obejít bez špílmachra Plachého, jehož trápí drobné zranění i bez Pelána, který se však s Medvědi pouze připravuje před svým nadcházejícím angažmá. Ani jindřichohradecký Vajgar nebyl kompletní a spíše zkoušel mladé hráče včetně těch havlíčkobrodských, kteří pelhřimovské kluziště dobře znají. Mezi takové bezesporu také patřil brankář Čeněk Novák, jenž je odchovancem Pelhřimova.

Utkání začalo až nečekaně zostra a výsledkem byla řada vyloučení. Paradoxně se ale jako první radovali hosté, za které se ve vlastním oslabení přesně trefil LUBOŠ VOŘÍŠEK po asistenci Skokana. Pelhřimov se dlouho otrkával a spíše zkoušel pozornost mladého Nováka v brance Vajgaru. Ve 13. minutě se již mohl radovat Kopic, ale jeho projektil skončil pouze na brankové konstrukci. Ovšem tři minuty před první sirénou vyrovnal MIROSLAV KOPIC, jenž proměnil dvojnásobnou přesilovou hru Pelhřimova. O minutu později se radovali domácí znovu. Martin Hadrava našel od pravého mantinelu nikým nehlídaného kapitána JIŘÍHO KUBÁTA a ten již pouze tečoval za bezmocného Nováka. I přesto se mohlo jít do kabin za vyrovnaného stavu, ale necelou půlminutu před koncem se vytáhl pelhřimovský muž v masce a nadvakrát dokázal zasáhnout svým levým betonem.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky měli hosté další z mnoha přesilových her, ale ani tentokrát ji neproměnili. Naopak ve 25. minutě zvedal ruce nad hlavu PETR VOTÁPEK, jenž přečíslení dva na jednoho zakončil svižnou střelou na lapačku. Po této brance jakoby se Hradec stáhl do svého pásma a nabídl soupeři ještě více střeleckých možností. Ty ale dokázal úspěšně zastavovat Novák, nebo branková konstrukce. Obránci Vajgaru tak museli tahat za záchranou brzdu a odměnou jim za to byl další gól v jejich síti a to z hole MARTINA HADRAVI, jenž se dokázal zorientovat v předbrankovém prostoru a pohotově zakončit do odkryté klece Jindřichova Hradce. Dvojnásobnou přesilovou hru si vyzkoušeli i hosté, ovšem bez změny skóre. To přišlo dvě minuty před sirénou, kdy ukázkově zakončil přečíslení MARTIN BRABEC.

Vcelku zajímavé utkání na obě strany ještě zatraktivnil ve 47. minutě LUBOŠ VOŘÍŠEK, jenž potrestal nedůraz pelhřimovských obránců. Odpovědět téměř okamžitě mohl Svoboda, jenže to by musel své trestné střílení proměnit. Mezi další šance hostů určitě patřil střelecký pokus Popelky, ovšem i s ním si dokázal Čekal poradit a tak přišel trest za neproměňování šancí v podobě další branky Ledních Medvědů. Po několika odrazech se mezi střelce utkání zapsal i MARTIN TOLKNER, jenž bojuje o své místo v medvědí tlupě. Zbytek utkání spíše provázela řada vyloučení na obou stranách a tak mnoho zajímavých šancí nebylo k vidění. Za vyzdvihnutí snad stojí pokus Kohůta ve vlastním oslabení, kdy střílel mezi betony pelhřimovského brankáře. Střelecký účet zápasu ukončil střelou do odkryté branky hostů FILIP KASALÝ, jenž prokázal svoji duševní vyspělost a branku nikterak neoslavoval, neboť si uvědomoval, jaký dres oblékal na začátku minulé sezony.

Další utkání čeká oba celky již ve středu, kdy se koná odveta na jindřichohradeckém zimním stadionu. Utkání startuje v 19 hodin.

Jiří Rada, Tomáš Bečka