HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
Žďár nad Sázavou

26.08.2014
18:00
6:5 sn
(1:2, 2:2, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 18. Plachý (Padělek, Jícha), 24. Říha (Smejkal), 28. Gregar (Fúzik), 44. Kolda (Smejkal), 52. Říha (Man), rozh. náj. Padělek – 16. Třetina (Hadrava Mart., Kubát), 19. Votápek (Bezděk, Kopic), 23. Hadrava Mart. (Třetina), 37. Rašner (Kopic, Votápek), 60. Kubát (Bezděk, Kopic).

ZNS: Krejčík (Sláma) – Staněk, Jícha, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, Klíma, Vítek M., Kunstmüller, Padělek, Plachý (C), Zídek, Hron, Dítě, Vítek D., Říha Man Šimon, Gregar, Fúzik

PEL: Čekal – Mečiar, Jelínek, Adam, Rašner, Kasalý D., Pecen, Hadrava Marek, Kubát (C), Bezděk, Hadrava Mart. Votápek, Kopic, Kasalý F., Tolkner, Rytnauer, Třetina

Zápas začal poměrně opatrně a oba soupeři si připravili pár pozdravů. První vážnější situace musel řešit Krejčík, když byl vyloučen Kunstmüller, probíhala tak třináctá minuta. Domácí sice obstáli, ale již o tři minuty déle šli hosté do vedení, když pěknou kombinaci zakončil Miroslav Třetina - 0:1. Jenomže již o dvě minuty déle bylo po přihrávce Padělka mezi kruhy na Jiřího Plachého, který vymetl horní roh branky vyrovnáno - 1:1. Ale do kabin šel spokojenější Pelhřimov, který potrestal velkou nedisciplinovanost Žďáru. Střelou od modré rozvlnil síť Petr Votápek - 1:2.

A nálada na pelhřimovské střídačce byla v 23. minutě po obrovské chybě ve vlastním pásmu Klímy ještě lepší. Přečíslení dva na nikoho doklepl do prázdné branky Martin Hadrava - 1:3. O minutu déle však Žďár snížil. Smejkal výborně zapracoval v útočném pásmu, které udržel a poté baseballovým úderem trefil kotouč ze vzduchu pod horní tyčku Vladimír Říha - 2:3. Zhruba v polovině utkání, tedy přesněji v 28. minutě bylo na žďárském stadionu ještě veseleji. Skrumáž před brankou nejlépe přečetl Martin Gregar, který nekompromisně poslal kotouč "pod víko" - 3:3. V následující pasáži byli žďárští lepším týmem, nicméně v 37. minutě udeřil Pelhřimov po chybě domácích v útočném pásmu vzniklo přečíslení, které úspěšně dokončil Adam Rašner - 3:4. V posledních vteřinách se ještě dostal do úniku Hadrava, ale branku přestřelil.

Ve třetí třetině začal Žďár aktivně a přineslo to své ovoce. Přesilovou hru a dokonce dvojnásobnou využil Josef Kolda, který střelou od modré propálil vše co mu stálo v cestě - 4:4. A v 52. minutě dokonce Plameny otočily vývoj zápasu ve svůj prospěch, kdy se individuální překrásnou akcí blýskl Vladimír Říha - 5:4. Úplný závěr zápasu však patřil Medvědům, kteří si vzali 55 sekund před koncem utkání oddechový čas a o 11 sekund později tečoval střelu Bezděka mezi betony Krejčíka Jiří Kubát a bylo srovnáno - 5:5. V nájezdech se prosadil ze Žďáru Man a posléze Padělek, z pelhřimovských nikdo a tak si Plameny připsaly další vítězství v přípravné fázi.

Reportáž převzata z webu www.hokejzr.cz