HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.11.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi přestříleli Trutnov. Hattrickem se blýskl Marek Hadrava

Po třech porážkách v řadě chtěl pelhřimovský celek opět naplno zabodovat a cestu ke třem bodům si vyšlápl už ve čtvrté minutě, kdy se prosadil Libor Bezděk. V jedenácté minutě pak po povedené akci zvyšoval Marek Hadrava a tím uzavřel i skóre první dvacetiminutovky. Druhá perioda nabídla tři góly. V přesilové hře zvýšil na tříbrankový rozdíl dnešní oslavenec Martin Hadrava. Trutnov zásluhou Chytráčka snížil, ovšem Kopic vrátil domácím bezpečné vedení. Třetí třetina přinesla pět branek. Za hosty korigoval znovu Petr Chytráček, ale Bezděk svou druhou trefou v zápase nepřipustil zdramatizování zápasu. V rozmezí sedmapadesáti sekund se na konci třetí třetiny dvakrát prosadil Marek Hadrava, čímž zkompletoval hattrick. Na kosmetických 7:3 snížil trutnovský Tomáš Půlpán.

Pelhřimov

11.11.2015
18:00
7:3
(2:0, 2:1, 3:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Bezděk (Hadrava Martin), 11. Hadrava Marek (Baldwin, Kopic), 26. Hadrava Martin (Bezděk), 33. Kopic (Hadrava Marek, Wasserbauer), 57. Bezděk (Adam), 58. Hadrava Marek (Vysloužil), 59. Hadrava Marek (Adam) – 30. Chytráček (Luštinec, Chaloupka), 54. Chytráček (Chaloupka), 60. Půlpán (Chaloupka). Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 320. Rozhodčí: Humpolíček – Musil, Lainka.

PEL: Černý – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Hort, Wasserbauer, Jelínek, Adam, Hadrava Martin, Beneš, Hadrava Marek, Bonnel, Kasalý F., Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Kopic, Votápek, Bezděk

TRU: Čáp – Beneš, Poul, Karlík, Chaloupka, Suvorov, Vácha, Kubica, Fedulov, Bartoň, Luštinec, Kastner, Malý, Půlpán, Cetkovský, Perutek, Chytráček, Shamolin, Ukhin, Janoušek, Smékal

Medvědi si v tomto duelu chtěli napravit svou reputaci z předchozích dvou zápasů a úvod utkání tomu nasvědčoval. Ve 4. minutě se hosté dostali dokonce do dvojnásobného oslabení. Tuto výhodu se medvědům sice nepovedlo využít, avšak sekundu po návratu prvního trutnovského hráče se pěknou střelou prosadil Libor Bezděk – 1:0. Hra se postupně začala vyrovnávat, ovšem i nadále byli aktivnější domácí medvědi. A byli to domácí, kterým se opět podařilo skórovat. Charles Baldwin přehrál hostujícího obránce a nahrál puk na úplně volného Marka Hadravu, který blafákem překonal hostujícího brankáře – 2:0. Následovaly dvě přesilovky Pelhřimova. Domácí si v nich však mnoho šancí nevytvořili a hosté dobře bránili, tudíž Trutnov ztrácel stále pouze dvě branky. Dvě a půl minuty před koncem se naskytla možnost přesilové hry také drakům. Hosté zatlačili domácí v jejich pásmu a vytvořili si i slibné šance, ovšem žádná z nich neskončila v síti, a tak si Pelhřimov udržel své vedení. Lední medvědi tak šli do šaten s dvougólovým náskokem.

Hned v úvodu byli domácí potrestáni za pozdní příchod z kabin, takže měli trutnovští hned zkraje periody šanci na snížení. Tu se jim nepodařilo využít a po minutě byl navíc vyloučen trutnovský hráč, a tak se pokračovalo ve čtyřech na obou stranách. To ale žádné větší šance nepřineslo ani na jedné straně. Ve 24. minutě se naskytla možnost výhody jednoho muže v poli opět domácím. Tu se jim nakonec využít podařilo. Bezděk nahrál na Martina Hadravu, brankář nejspíše čekal přihrávku, ale domácí útočník ho dokázal překvapit a dal tak svému týmu již tříbrankový náskok – 3:0. Hned vzápětí to mohlo být už 4:0, avšak trutnovskému obránci se povedlo ještě vytáhnout puk z brankové čáry. Ve 30. minutě byl vyloučen domácí hráč. Tuto přesilovku se hostům povedlo bleskově využít. Petr Chytráček dostal přihrávku před prázdnou branku a střelou se nemýlil – 3:1. Poté domácí opět navýšili své tempo a Trutnov přehrávali. Z toho pramenil gól ve 33. minutě. Miroslav Kopic svou střelou překvapil hostujícího brankáře a vrátil svému týmu tříbrankové vedení – 4:1. Domácí i nadále pokračovali ve svém tempu. Ve 37. minutě byla domácím nabídnuta přesilová hra. Tuto výhodu se jim však využít nepodařilo. V závěru byl ještě vyloučen opět hostující hráč, ale do konce třetiny už se nic nestalo. Domácí tak mohli odcházet na přestávku spokojeni a s tříbrankovým náskokem.

Trutnov se ale ještě nechtěl vzdát a hned od začátku se snažil tlačit do branky soupeře. Přesilovou hru se jim však nepodařilo využít. Ve 44. minutě přišlo vyloučení na domácí straně a Pelhřimov se tak musel opět bránit. Domácím se však podařilo toto oslabení přečkat bez úhony. Trutnov byl dále aktivní v útoku, ale brankář Černý chytal v tomto utkání opravdu velmi dobře. V polovině třetí třetiny byl opět vyloučen domácí hráč. Domácí ovšem s podporou svého brankáře ubránili i toto oslabení. Do konce zbývalo už jenom sedm minut, ale Trutnov se i nadále hnal za vyrovnáním. V tom jim pomohla další výhoda přesilové hry. Tu už ovšem draci využili. Petr Chytráček se střelou švihem nemýlil a snížil tak na rozdíl dvou branek – 4:2. Hosté se i nadále snažili vyrovnat a čtyři minuty před koncem dokonce sáhli ke hře bez brankáře. To se jim však stalo osudným a v 57. minutě poslal Libor Bezděk puk do prázdné trutnovské branky – 5:2. O 57 sekund bylo na domácí straně ještě veseleji. Vysloužil poslal puk před branku na Marka Hadravu, který se z blízkosti nemýlil – 6:2. Trvalo to pouze dalších 57 sekund a Marek Hadrava zkompletoval hattrick – 7:2. Už se zdálo, že tímto výsledkem utkání skončí, ale proti tomu byl Tomáš Půlpán, který sekundu před koncem zkorigoval skóre tohoto utkání – 7:3.

Pelhřimov si tak po dvou neúspěšných utkáních připisuje vítězství, zaslouženě po dobrém výkonu. Na tuto výhru budou moct lední medvědi navázat již tuto sobotu, kdy na svém ledě přivítají Sokolov.

Jakub Forejt