HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.10.2015 | Tomáš Bečka, Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov veze k Bělé po stíhací jízdě jeden bod

Povzbuzeni senzační výhrou nad Táborem se pelhřimovští hokejisté vydali na led pražské Kobry, aby ukořistili další cenné body. Tento plán naboural už v sedmé minutě Jiří Jakeš. Další branky padly až ve druhé třetině a bylo jich celkem sedm. Domácí si vybudovali vedení 5:1, ale hosté nesložili zbraně a do konce prostřední části stihli snížit na rozdíl dvou branek. Ještě veseleji bylo na pelhřimovské střídačce ve 45. minutě, když Medvědy přiblížil na dostřel Baldwin. Výbuch radosti pak nastal půl minutu před dovršením řádného hracího času, neboť za hosty vyrovnal Filip Kasalý. Prodloužení rozuzlení nepřineslo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, v nichž vystřelil Kobře bod navíc Šteiner.

Kobra Praha

31.10.2015
18:00
6:5 sn
(1:0, 4:3, 0:2 - 0:0))
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Jakeš (Novák, Verbík), 26. Šteiner (Borovanský), 34. Borovanský (Jakeš, Kulich), 35. Jedlička, 36. Vlach (Hanták, Hampl), rozh. náj. Šteiner – 28. Wasserbauer (Hadrava), 37. Adam (Vysloužil), 37. Mart. Hadrava (Marek Hadrava), 45. Baldwin (Vylíčil), 60. Kasalý (Bezděk, Šaur) Rozhodčí: Vokřál – Marek, Rybáček

KOB: Bílek – Šteiner, Verbík, Cafourek (A), Lang, Bureš, Kulich – Borovanský, Novák, Jakeš (C), Hampl, Hanták, Vlach, Jedlička, Kučera, Antončík, Strnad, Kysela

PEL: Černý – Kubát (C), Kůrka, Kasalý D., Rossman, Wasserbauer, Jelínek, Adam, Šaur – Kopic, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Beneš, Bezděk, Bonnel, Kasalý F., Siřiště, Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Votápek

Úvod zápasu se nesl ve svižném tempu, skóre utkání mohl otevřít již po 10 vteřinách Martin Hadrava, domácí Bílek byl ale na místě. Na druhé straně orazítkoval břevno o pár vteřin později domácí Hanták. Tlak domácích postupně sílil a vygradoval v 7.minutě - z velkého úhlu otevřel skóre domácí kapitán Jakeš. Lední Medvědi mohli vzápětí odpovědět, jmenovitě Martin Hadrava, jenž ovšem přestřelil domácí branku. Následně přežili hosté dvě početní nevýhody, přičemž z jedné mohl Pelhřimov vytěžit vyrovnání - v 11. minutě se ve vlastním oslabení do slibné šance dostal Beneš, zařízení ale netrefil. Početní výhodu si v úvodní dvacetiminutovce vyzkoušeli i hosté, vážnější ohrožení domácí svatyně z této výhody nerezultovalo.

Prostřední část hry začali lépe domácí, kteří vytrvale zaměstnávali Černého v pelhřimovské brance. Vyrovnání měl následně na holi Votápek, ve 25. minutě se ocitl osamocen před Bílkem, ovšem v zakončení neuspěl. Ve 26. minutě se již skóre měnilo a opět zásluhou domácí Kobry - před Černým se prosadil Šteiner, čímž zajistil svému týmu pohodlný náskok. Pelhřimov ale tentokrát s odpovědí dlouho neváhal - ve 28. minutě poslal nováček v pelhřimovské sestavě Jiří Wasserbauer puk do protipohybu brankáře Bílka a zdálo se, že jsou hosté zpět v zápase. Opak byl ale pravdou, ve 34. minutě se přesnou střelou prosadil Borovanský, čímž vrátil Kobře dvoubrankový náskok. Závěr druhé třetiny se nesl v duchu střeleckých manévrů. Produktivní dvouminutovku načal domácí Jedlička a ve 35. minutě vsítil čtvrtou branku domácích. O minutu později se z těžkého úhlu prosadil domácí Vlach a s hosty to vypadalo hodně bledě. Naštěstí pro Lední Medvědy vzápětí snížil Richard Adam a o sedm sekund později se posadil Martin Hadrava. Hosté mohli vsítit i kontaktní branku, Bílek však zbývající pokusy kryl.

Lední Medvědi vstoupili do závěrečné třetiny v duchu konce předchozí dvacetiminutovky. Odměnou za aktivní hru jim byla 45. minuta, kdy přesilovku využil dobře umístěnou střelou Charles Baldwin. Domácí ale postupně vyrovnali hru a trpělivě bránili svůj náskok. Postupem času ale přebrali více iniciativy hosté a stále více se tlačili před Bílka, ten svůj tým zatím ochránil od další brankové pohromy. V závěru zápasu se pelhřimovští hokejisté pokusili o vyrovnání při hře bez brankáře a to přineslo své ovoce. 30 sekund před závěrečnou sirénou se v závaru před domácí brankou prosadil Filip Kasalý a protože se ve zbytku utkání nic vážnějšího nestalo, svítilo na světelné tabuli po šedesáti minutách skóre 5:5 a následovalo prodloužení.

Oba týmy si v nastaveném čase vytvořili gólové šance, brankáři ale byli na místě. Ke slovu tedy přišly samostatné nájezdy. Jako první se s dovednostní soutěží úspěšně popasoval Charles Baldwin, na druhé straně neuspěl Borovanský. Ve druhé sérii nejprve vychytal Bezděka Bílek a na druhé straně blafákem vyrovnal Šteiner. Ve třetí sérii neuspěl domácí Jedlička ani pelhřimovský Martin Hadrava. Čtvrtá série nájezdů ovšem přinesla rozuzlení sobotního duelu. Svojí druhou trefou v samostatných nájezdech se prosadil domácí Šteiner, na druhé straně nezvládl zakončení Šaur. Pelhřimov tedy na ledě pražské Kobry vydoloval jeden bod. Domácí Kobra Praha zvítězila nad Ledními Medvědy z Pelhřimova 6:5 po samostatných nájezdech.

Ohlasy po utkání

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Bylo vidět, že si Pelhřimov po vítězství nad Táborem věří. Připravovali jsme se na zápas, měli jsme ho pevně v rukách a přesto jsme to nedotáhli do vítězného konce. Udělali jsme zbytečné chyby a měli jsme vyhrát za tři body. Z naší strany jednoznačně nezvládnuté utkání.

Aleš Kučera (HC Lední Medvědi Pelhřimov): Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že na Kobře urveme bod, pak bychom to brali. V závěru utkání jsme ten bod vybojovali, což je cenné. Určitě zlatý bod a připravujeme se na další zápas.

Pavel Blažek