HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.11.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Vrchlabí zlomilo Medvědy ve třetí třetině

Druhý domácí zápas v sezoně začal pro pelhřimovské hokejisty povedeně. Již na konci čtvrté minuty poprvé udeřil Petr Votápek, ovšem na jeho branku rychle reagoval Tomáš Bláha. Hostům se podařilo brzy otočit stav zápasu, když v polovině desáté minuty podruhé prostřelil gólmana Svobodu Tomáš Šťastný. Nástup do druhé periody zpříjemnil Medvědům Martin Hadrava, jehož vyrovnávací branka přišla pouhých čtyřicet sedm sekund po úvodu třetiny. Vrchlabí však kontrolovalo dalšími dvěma brankami, a to z hole Urbana a veterána Filipa. Pelhřimov, jmenovitě Charles Baldwin, však sekundu před druhou sirénu snížil na rozdíl jediné branky. Jenže místo vyrovnání domácího celku přišla ve třetí dvacetiminutovce kanonáda Stadionu. Čtyřmi góly během čtyř minut rozhodl o své výhře a importu tří bodů do Krkonoš. Na konečných 4:8 z pohledu Medvědů upravil Miroslav Kopic.

Pelhřimov

04.11.2015
18:00
4:8
(1:2, 2:2, 1: 4)
Vrchlabí
Branky a nahrávky:4. Votápek (Šaur), 21. Hadrava, 40. Baldwin (Kopic), 56. Kopic (Baldwin) – 5. Bláha (Šimoníček), 10. Šťastný (Jebavý), 36. Urban (Maďar), 39. Filip (Bittner), 43. Urban (Beneš, Filip), 45. Bittner (Urban), 46. Matějka (deCarvalho), 47. Bittner (Maďar, Beneš) Vyloučení: 4:6 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0, Diváků: 370

PEL: Svoboda (47. Černý) – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Rossman, Wasserbauer, Jelínek, Adam, Šaur, Hort, Hadrava Martin, Beneš, Hadrava Marek, Bonnel, Kasalý F., Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Kopic, Votápek

VRC: Jelínek (Abrahám) – Jebavý, Kadavý, Klement, Jandejsek, deCarvalho, Beneš, Matějček, Jirků, Filip, Šťastný, Bláha, Šimoníček, Bittner, Matějka, Urban, Maďar, Krsek, Vacek, Srnský, Oppelt

Hned zkraje utkání se hosté dostali do tlaku. Po půl minutě hry se ve velké šanci ocitl Jirků, ovšem Svobodu neprostřelil. Ani poté však Vrchlabí nepouštělo svého soupeře před vlastní bránu a nadále vytvářelo na medvědy tlak. Ve 3. minutě se domácím naskytla první šance, ovšem Kubát se netrefil mezi tři tyče. Poté přešlo Vrchlabí do útoku, ale i tentokrát byl strážce domácí svatyně bezchybný. Paradoxně to však byli Lední medvědi, kdo otevřel skóre tohoto utkání. Petr Votápek po nahrávce Šaura ujížděl na branku soupeře a z první se nemýlil – 1:0. Hosté byli však i nadále aktivnějším týmem, což jim přineslo vyrovnávací branku. Po buly se k puku dostal Tomáš Bláha a prostřelil Svobodu pod betony – 1:1. V 6. minutě se medvědům naskytla první možnost přesilové hry. Jenže ta se jim vůbec nepodařila, Vrchlabí se ubránilo, a hra tak pokračovala za vyrovnaného stavu. Po oslabení se Vrchlabí opět nahrnulo do útoku a dělalo problémy pelhřimovské obraně. V 9. minutě se hostujícímu celku naskytla přesilová hra. Tuto možnost využili hosté už po 31 sekundách, když se Tomáš Šťastný prosadil tečovanou střelou – 1:2. Domácí se z této branky pokoušeli rychle oklepat, jenže nepřesnou přihrávkou se připravili o možnost na srovnání a ani teč Vylíčila se neujala. Ve 12. minutě byl ovšem vyloučen hráč domácích, takže se naskytla možnost pro Vrchlabí, jenže o 25 sekund později se síly na ledě vyrovnaly. V této části hry byli hosté i nadále lepším týmem. V 15. minutě to byl opět hráč domácích, kdo byl vyloučen, tudíž se hostující tlak mohl stupňovat. Vrchlabí uzavřelo domácí v jejich obranné třetiny, ovšem o chvíli později se samo připravilo o pásmo. Tuto přesilovku se ale domácím povedlo ubránit a tak pořád trvala jejich šance na vyrovnání. Vrchlabí ovšem na ledě i nadále dominovalo. 53 sekund před koncem prvního dějství byl vyloučen hostující hráč. Filip Kasalý se před brankou hostů neprosadil a do konce třetiny už se nic zajímavého nestalo, a tak šli hosté do kabiny s jednogólovým náskokem. Ještě ovšem se závěrečnou sirénou dostal dvouminutový trest hostující hráč. A tak si medvědi nesli do dalšího dějství slibnou šanci na srovnání.

Domácí hned zkraje třetiny uzamkli hosty v jejich pásmu. Po 47 sekundách přesilové hry se z velkého úhlu dokázal prosadit Martin Hadrava a srovnal tak skóre utkání – 2:2. V pokračující početní výhodě se již domácím nepodařilo vstřelit další branku, a tak hra pokračovala za vyrovnaného stavu. Domácím se ale úvod do druhého dějství vydařil a i nadále byli aktivnějším týmem. Ve 23. minutě byl v samostatném úniku zahákován Vylíčil a rozhodčí nařídil trestné střílení. Pelhřimovskému útočníkovi se však střela mezi betony vůbec nepovedla a stav utkání byl stále stejný. Posléze vychytal Svoboda ve velké šanci hostujícího Filipa. Pelhřimov byl i nadále aktivnějším týmem. Vylíčil se hnal do šance, ovšem hostující obránce mu v tom zabránil. Martin Hadrava potom pouze trefil hostujícího brankáře. Tlak domácích přerušilo ve 28. minutě jejich oslabení. To se jim ovšem povedlo ubránit a mohli tak pokračovat v dalším útočném snažení. Ve 32. minutě se domácím naskytla možnost početní výhody. Medvědi zamkli několikrát hosty v pásmu, ovšem těm se několikrát povedlo vyhodit. Na konci přesilovky se Martin Hadrava dostal do šance, ale za hostujícím brankářem pouze zazvonila tyč. Po přesilové hře mohli uhánět na hostující svatyni Kopic s Benešem. Ovšem přihrávka nebyla přesná, a tak mohl na druhé straně Bláha zahrozit. Tento pokus pokryl Svoboda. Závěrečná pětiminutovka byla bohatá na góly. Nejdříve se závaru před domácí klecí podařilo využít Patrikovi Urbanovi, který opět poslal hosty do vedení – 2:3. Poté mohl srovnat Beneš, ale Jelínek jeho pokus s obtížemi vykryl. Ve 39. minutě bylo na hostující střídačce ještě veseleji. Martin Filip dokázal překonat Svobodu blafákem – 2:4. Už to vypadalo, že si Vrchlabí odnese do kabin dvougólový náskok. Kopicovu střelu tečoval přesně Charles Baldwin a snížil tak stav utkání – 3:4. Domácím se tak šlo do šaten o něco veseleji.

Třetí dějství opět začali aktivněji domácí. Nejdříve Martin Hadrava našel ideálně Filipa Kasalého, ovšem ten na Jelínka nevyzrál. Poté měl dobrou střeleckou příležitost Baldwin, ovšem soupeřovu klec minul. A tak udeřili na druhé straně hosté. Patrik Urban si dobře najel do útočného pásma a střelou mezi betony nedal Svobodovi šanci – 3:5. Poté se zkoušel prosadit Vysloužil, ovšem Jelínek s obtížemi kotouč lapil. Na druhé straně ovšem opět udeřili hosté. Ladislav Bittner dostal přihrávku mezi kruhy a pohotovou střelou poslal puk do pelhřimovské sítě – 3:6. Ovšem to nebylo ze strany Vrchlabí všechno. Ve 46. minutě hostující formace vykombinovala obranu domácích a do odkryté klece se prosadil Jan Matějka – 3:7. Po tomto gólu opustil domácí klec Dominik Svoboda a jeho místo zaujal Martin Černý. Avšak ani tomu nevydržela neprůstřelnost dlouho. Po 19 sekundách jeho pobytu na ledě se prosadil Ladislav Bittner a hosté tak vedli již o 5 branek – 3:8. Ve 49. minutě se domácím naskytla příležitost na zkorigování stavu, když zahrávali čtyřminutovou přesilovku. Domácí moc šancí neměli, na druhé straně mohl zahrozit Urban, ale Černý tento pokus vykryl. Domácí se i nadále nemohli dostat do pásma a hosté úspěšně vyhazovali puk. Domácí se i po přesilovce snažili o úpravu skóre, ovšem Vrchlabí stále dobře bránilo. Ani šance Beneše z mezikruží neskončila za zády hostujícího gólmana. Upravit skóre se medvědům podařilo až v 56. minutě. Charles Baldwin projel hostujícím pásmem a následně se mu podařilo přesně nahrát Kopicovi, který prostřelil Jelínka – 4:8. Poté měl na druhé straně šanci Šťastný, ale s jeho pokusem si poradil Černý. Poté se do šance dostal Hort, ovšem Jelínek byl proti jeho úmyslu skórovat. V 59. minutě se ještě pokoušel o hattrick Bittner, ale Černý jeho pokus dokázal vyrazit a zabránit tak ještě většímu přídělu. Půl minuty před koncem se na hostující bránu řítili Baldwin s Votápkem, ale Jelínek si s jeho pokusem dokázal poradit a nepustil tak za svá záda další puk.

Medvědi dokázali ve druhé třetině vyrovnat hru a měli dokonce několik slibných šancí, ovšem Vrchlabí o svém triumfu na pelhřimovském ledě rozhodlo zkraje třetího dějství, kdy dokázalo soupeři nasázet čtyři rychlé branky. Lední medvědi se budou snažit o reparát již tuto sobotu, kdy zavítají do nedalekého Žďáru nad Sázavou.

Ohlasy po utkání

Aleš Kučera (Pelhřimov): Z naší strany to bylo první dvě třetiny dobré. Ve třetí třetině dal soupeř rychlé góly a my už jsme se nedokázali vrátit do zápasu.

Petr Hlaváč (Vrchlabí): Začali jsme dobře, ale pak přišla chyba a prohrávali jsme. Naštěstí jsme rychle vyrovnali a pak zápas otočili. Po soupeřově vyrovnání byla hra vyrovnaná, ale opět jsme soupeři utekli o dvě branky a následně po naší chybě Pelhřimov snížil. Na štěstí jsme na začátku třetí třetiny využili dvě tři šance a pak už se zápas pouze dohrával.