HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.11.2015 | Tomáš Bečka | A-tým

Vlci si odvážejí z Vysočiny všechny body

Pelhřimovští hokejisté přivítali v posledním zápase první poloviny základní části jablonecké Vlky a hned v šesté minutě šli do vedení, když se z trestného střílení prosadil Charles Baldwin. I když si domácí celek vytvořil řadu šancí, šli Medvědi do kabin jen s jednobrankovým náskokem. Do druhé třetiny jakoby vyjela jiná mužstva. Vlci začali být aktivní a domácí čelili jednomu nájezdu za druhým. Hosté vyjádřili svou převahu i gólově, když se v prostřední dvacetiminutovce prosadil Lukáš Tondr a Jan Šulc. Třetí třetina tedy byla ve znamení boje o každý centimetr ledu, přičemž obě mužstva věděla, že rozhodne jedna branka. Tu nakonec vsítili Jablonečtí a svou výhru pak v 57. minutě pečetili trefou Zemana. Pelhřimov tak šňůru sedmi domácích zápasu v řadě odstartoval prohrou s Jabloncem nad Nisou poměrem 1:4.

Pelhřimov

21.11.2015
18:00
1:4
(1:0, 0:2, 0:2)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 6. Baldwin (TS) – 22. L.Tondr (Šulc, Bříška), 27. Šulc (Tondr L., Bříška), 52. Peřina, 57. Demel (Mulač). Vyloučení: 8:9, navíc Adam (PEL) 10 OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Rozhodčí: Mertl S. – Samuel, Mertl T.

PEL: Černý – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Hort, Wasserbauer, Jelínek, Adam, Kopic, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Beneš, Bezděk, Votápek, Kasalý F., Baldwin, Vysloužil, Vylíčil

JAB: Stejskal – Petrmichl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Tondr M., Pulec, Šulc, Bříška, Tondr L., Nevyhoštěný, Demel, Peřina, Mulač, Frk, Žďárský, Hric

Hned zkraje utkání se domácím naskytla možnost přesilové hry, když jeden z hostujících hráčů vyhodil puk mimo hřiště. Pelhřimov obléhal jabloneckou branku, avšak střela přišla až půl minuty před koncem přesilovky. Nic víc se však v této výhodě neudálo, a tak se pokračovalo za bezbrankového stavu. Ve 4. minutě už se mohli domácí radovat z branky, ale puk neprošel za brankovou čáru. V 6. minutě dostal Charles Baldwin puk do jízdy a uháněl sám na brankáře, ovšem v poslední chvíli byl podražen a rozhodčí nařídil trestné střílení, které tento hráč vyřešil perfektním blafákem – 1:0. O chvíli později se medvědům naskytla možnost přesilové hry a o chvíli později se dokonce zdvojnásobila. Pelhřimov kombinoval v útočném pásmu, ovšem moc střel z domácích hokejek nepřicházelo a Jablonec se dokázal ubránit. Domácí byli i nadále lepší a po zásluze přišla další početní výhoda, ovšem ani s touto přesilovkou si domácí nedokázali poradit dle svých představ. Poté se do šance dostal Baldwin, avšak ji nedokázal přetavit ve svůj druhý gól. Domácí byli stále v tlaku, ovšem všechny situace před svojí klecí dokázal vyřešit Stejskal. Poté přišla první přesilová hra hostů. Jablonec uzamkl Pelhřimov v obranném pásmu, avšak ani jedna střela se neujala. V závěru oslabení měl ještě šanci Kopic, ale po objetí branky nedokázal správně nasměrovat puk. Pelhřimov dále tlačil, ovšem žádný gól již do konce třetiny nepadl, a tak mohli pelhřimovští hráči odcházet do kabin s jednogólovým náskokem.

Do druhé třetiny vstupoval Jablonec v početní výhodě. Lukáš Tondr tuto výhodu dokázal využít a bylo tak rázem srovnáno – 1:1. Hra už nebyla v režii domácích, nýbrž se vyrovnala a šance byly k vidění na obou stranách. Ve 24. minutě byli vyloučeni hráči na obou stranách a o chvíli později byl vyloučen i domácí hráč, a tak měl Jablonec výhodu 4 na 3. Hosté uzamkli domácí v pásmu, ale nic z toho nebylo. Poté byl vyloučen další domácí hráč a hrálo se tak 5 na 3. Tuto výhodu Jablonec nedokázal využít, ovšem klasickou přesilovku už ano. Tondr nahrál k tyči Janu Šulcovi a ten neměl problémy s prostřelením Černého – 1:2. Ve 30. minutě se naskytla možnost přesilové hry domácím. Ta se ale domácím moc nepovedla a hostům se v ní několikrát podařilo osvobodit. Poté bylo vyloučení na domácí straně. Jablonec několikrát uzamkl Pelhřimov v jeho obraném pásmu, ovšem další gól vytěžit nedokázal. I po přesilové hře byl Jablonec aktivní a nepouštěl Pelhřimov moc do hry. Ve 38. minutě mohlo být pro Pelhřimov ještě hůře, ovšem Černý opět domácí podržel. Těsně před koncem druhé periody ještě mohl vyrovnat Baldwin, ovšem tentokrát už mu blafák nevyšel.

Domácí vstoupili do třetí třetiny aktivněji a pokoušeli se o vyrovnání. Šance měli Kubát i Vylíčil, ovšem ani jednomu z nich se nepovedlo vsítit vyrovnávací branku. Poté zahrozili i hosté. Teč Demela však šla těsně vedle domácí svatyně. Ve 48. minutě zahrávali hosté přesilovou hru. Jablonec nejdříve uzamkl Pelhřimov v pásmu. Poté však jeli dva na jednoho Kůrka s Kopicem. Prvně jmenovaný tuto situaci vyřešil střelou, ovšem s ní si Stejskal poradil. Poté měl další šanci Vylíčil, ovšem ani tomu se nepodařilo skórovat. Domácí se i nadále snažili o vyrovnání, gól však padl na druhé straně. Domácí ztratili puk na modré čáře a Jiří Peřina jel sám na brankáře, se kterým si poradil blafákem – 1:3. Pak hráli přesilovou hru domácí. V té si ovšem pelhřimovští moc šancí nevytvořili a nadále tak ztráceli na svého soupeře dvě branky. Domácí se i nadále snažili, ovšem branka přišla na druhé straně. Tomáš Zeman si najel před Černého a nedal mu šanci – 1:4. Poté ještě přišlo vyloučení na domácí straně. Hosté v přesilovce ještě trefili tyč, ovšem nic víc už se v utkání nestalo.

Jablonec si tak z Pelhřimova odváží všechny tři body. Pelhřimov naopak zaznamenal další prohru. Tímto zápasem také končí první polovina základní částí. Ta druhá začne již příští sobotu. Pelhřimov přivítá na svém ledě Klášterec nad Ohří, kterému má z předchozího zápasu co vracet, jelikož na jeho ledě prohrál poměrem 11:5.

Ohlasy po utkání

Aleš Kučera (Pelhřimov): Já myslím, že kdo dnes přišel na hokej, tak to viděl - měli jsme vést po první třetině 4:1, udávat tempo hry. Místo toho se necháme zbytečně vylučovat, soupeř toho využil, začal lépe bruslit a ve zbytku utkání nás zaslouženě přehrál.

Petr Cinibulk (Jablonec): První třetina byla v režii domácích, my jsme k utkání špatně přistoupili a po první třetině to mohlo být mnohem výraznější než 1:0 pro Pelhřimov. O přestávce jsme si řekli něco o tom, co chceme hrát a vyplatilo se to. Domácím trochu odešel dech a my jsme toho využili.