HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.01.2016 | Jiří Rada | A-tým

Drama až do konce, Pelhřimov zvládl důležité utkání

Veledůležitý souboj o první desítku mají za sebou pelhřimovští Lední Medvědi. Na svém ledě přivítali Děčín a očekával se urputný boj o každý bod. Opticky byli domácí jednoznačně lepším týmem, ale nepřesná koncovka udělala z utkání pořádné drama. Dvěma brankami se prezentoval americký rychlík Baldwin a také Votápek, jenž potvrdil svoji vzrůstající formu.

Pelhřimov

09.01.2016
18:00
7:5
(1:1, 2:1, 4:3)
Děčín
Branky a nahrávky: 20. Filip Kasalý (Vysloužil, Martin Hadrava), 25. Votápek (Vylíčil), 27. Baldwin (Vylíčil), 43. Votápek (Vylíčil), 51. Adam (Zadražil, Vysloužil), 55. Baldwin (Votápek, Vylíčil), 60. Martin Hadrava (Zadražil, Adam) – 18. Volráb (Hašek), 39. Buďa (Patzelt), 53. Zika (Oliverius, Patzelt), 54. Buďa (Faigl, Drnec), 60. Zika (Hašek, Oliverius).. Rozhodčí: Bc. Pokorný – Samuel, Huryta. . Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 380.

PEL: Černý (Čekal) – Kubát, Kůrka, Kasalý D., Jelínek, Wasserbauer, Zadražil, Adam, Hájek, Kopic, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Bezděk, Vylíčil, Votápek, Kasalý F., Vysloužil, Siřiště, Baldwin

DEC: Lavinger (Šticha) – Molnár, Hříbal, Kaltenböck, Chmel, Procházka T., Zdvořáček, Vaněk, Procházka J., Hašek, Volráb, Vacek, Oliverius, Drnec, Zika, Patzelt, Faigl, Buďa, Sýkora, Kment, Fojt

Utkání začali aktivněji domácí, po 15 sekundách hry mohl skórovat Marek Hadrava, ale jeho pokus byl sražen mimo. I nadále byl Pelhřimov aktivnějším týmem, avšak vážnější příležitosti nepřicházely. Po 7 minutách hry se naskytla možnost přesilové hry domácím. Krátce poté vystřelil Bezděk od modré čáry a jeho projektil se zastavil až na plexiskle za bránou, které to nevydrželo a rozsypalo se. Následovala tak několikaminutová přestávka, po které se dohrál zbytek třetiny. Medvědi se ve zbytku přesilovky nemohli dostat do výraznější šance, a tak Děčín přečkal oslabení bez úhony. I nadále byli lední medvědi aktivnějším týmem a vytvářeli si příležitosti, ale žádná z nich brankou neskončila. Občas měli nějakou šanci také hosté, ale s jejich pokusy si dokázal Černý poradit. Ke konci třetiny tlak domácích sílil, paradoxně to však byli hosté, kdo dokázal vstřelit první branku utkání. Daniel Volráb se v útočné třetiny dostal ke kotouči a střela propadla domácímu brankáři do sítě – 0:1. Pelhřimov se snažil okamžitě odpovědět. To se domácímu týmu povedlo 36 sekund před první sirénou. Filip Kasalý vystřelil z pravého rohu a jeho střelu tečoval někdo z hostů do branky – 1:1. Do šaten se tak odcházelo za vyrovnaného stavu.

Začátek druhého dějství byl z obou stran vyrovnaný. Hosté byli dokonce mírně lepším týmem. Byli to ovšem lední medvědi, kteří vstřelili první branku ve druhé třetině. Do pásma vjel Petr Votápek a střelou švihem překonal Lavingera – 2:1. Domácí se poté dostali do větší aktivity a z ní vytěžili i třetí branku. Vylíčil našel pěkně zadovkou Charlese Baldwina, který se dokázal trefit přesně k tyči – 3:1. Následovalo vyloučení na hostující straně a domácí tak mohli přidat další branku. V této přesilovce se ale nic zajímavého nestalo, a tak domácí pokračovali s dvougólovým náskokem. Poté ujížděl jeden z hostů sám na Černého, ovšem domácí brankář se překonat nenechal. Následně mohli domácí zvýšit své vedení, ale Filip Kasalý trefil pouze tyč. V následujících minutách opět uzavřel Pelhřimov hosty do jejich pásma a vyvíjel tlak. Ve 36. minutě se navíc naskytla domácím výhoda přesilové hry. Martin Hadrava měl příležitost, ale hostující gólman jeho střelu dokázal vyrazit ramenem. Hosté toto oslabení přečkali a stále tak živili šanci na vyrovnání utkání. Snížit se jim povedlo 65 sekund před druhou sirénou. Milan Buďa si najel před hostující branku a prostřelil Černého – 3:2.

Na začátku třetího dějství se opět domácím podařilo odskočit do dvoubrankového vedení. Petr Votápek si najel do správného místa a vstřelil svůj druhý gól v zápase – 4:2. O dvě minuty později se hostům naskytla možnost přesilové hry. Domácí dokázali držet puk daleko od své branky a nepouštěli hosty do šancí. Čtyřicet sekund před vypršením trestu byl vyloučen další domácí hráč a hosté tak dostali velmi dobrou příležitost. Domácí se ubránili, dokonce ve třech zaútočili na soupeřovu branku. I zbytek přesilovky lední medvědi přečkali. Ve 49. minutě byl vyloučen hostující hráč na 4 minuty. Baldwin v této výhodě dokázal nastřelit tyč. Asi po minutě byl vyloučen další hostující hráč a domácí tak zahrávali dlouhou přesilovku 5 na 3. Tu se nakonec domácím podařilo využít. Richard Adam napřáhl na modré a jeho střela skončila až v síti – 5:2. I nadále byl Pelhřimov aktivnější, ale ve zbytku přesilové hry už nedokázali vstřelit další branku. Utkání už se zdálo být rozhodnuté, ovšem jak se ukázalo o chvíli později, nebylo tomu tak. V 53. minutě využil chyby domácí obrany Lukáš Zika a prostřelil domácího brankáře – 5:3. O 19 sekund později zakončil souhru hostů Milan Buďa a rázem tak Děčín prohrával pouze o jednu branku – 5:4. Na to ovšem o minutu a půl odpověděli domácí. Po dlouhém tlaku se ujala střela Charlese Baldwina – 6:4. Tři minuty před koncem mohl po pohledné akci přidat další branku Baldwin, ovšem jeho střelu skvěle vychytal Lavinger. Domácí měli i další šance, ale žádnou z nich nevyužili. Děčín tedy zkusil minutu před koncem hru bez brankáře a to přineslo své ovoce. Lukáš Zika se ve správný čas objevil u tyče a dokázal prostřelit Černého – 6:5. Avšak 13 sekund poté dokázal trefit stále odkrytou branku Martin Hadrava a vrátil tak svému týmu dvoubrankový náskok – 7:5. Těsně před koncem byl ještě na dvě minuty vyloučen domácí hráč. Hosté to opět zkusili v šesti, avšak s výsledkem už nestačili nic udělat.

Domácí lední medvědi tak mohli slavit další vítězství za tři body. Další utkání čeká pelhřimovské medvědy již následující sobotu, kdy bude opět hrát na svém ledě, kde přivítá soupeře z Nymburka. Toto utkání bude důležité zvláště díky postavení obou týmů v tabulce.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (Pelhřimov): Nejdůležitější je, že jsme vyhráli. Myslím si, že jsme první dvě třetiny hráli výborně, měli jsme šance, bohužel jsme jich více neproměnili. Naše chyby pak opět dostali soupeře do hry, ale zvládli jsme to. Jdeme dál, teď nás čeká Nymburk a opět musíme vyhrát, protože chceme do play-off, každý zápas bude důležitý. Jsem dnes celkově spokojený, tentokrát bych vyzdvihl výkon třetí pětky, která podala výborný výkon.

Ondřej Michálek (Děčín): Z našeho pohledu byl Pelhřimov lepším týmem - nejenom bruslařsky, ale i herně před bránou, kde jsme dělali spoustu chyb, nechávali jsme volné hráče: Tak soupeř získal náskok, který jsme již nedokázali smazat. Myslím, že při troše štěstí jsme tady mohli dosáhnout alespoň na bod, ale ty chyby nás stály remízu, kterou bychom z Pelhřimova rádi odvezli.