HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.08.2016 | Redakce | A-tým

Přípravné derby ovládl Havlíčkův Brod

Od začátku utkání to byli právě hosté, kdo udával tempo hry, ale domácí obrana dokázala všechny střelecké pokusy soupeře zastavit. Lví podíl na tom měl bezesporu i brankář Groch, jenž předvedl několik důležitých zákroků.A jak to tak v hokeji bývá, do vedení šli překvapivě právě domácí, kdy zafungovala souhra bratří Hadravových. Ve druh třetině však Havlíčkův Brod ještě přidal a dokázal obrátit utkání na svoji stranu, což potvrdil i v poslední dvacetiminutovce. V té se sice blýskl druhým gólem Marek Hadrava, ale porážce 2:4 nedokázal zabránit.

Pelhřimov

18.08.2016
18:00
2:4
(1:0, 0:2, 1:2)
Havl. Brod

Branky a nahrávky: 20. Marek Hadrava (Martin Hadrava), 51. Marek Hadrava (Filip Kasalý) – 23. Severa (Chlubna, Ludvík), 31. Chlubna, 48. Kulhánek (Kuchta, Semrád), 58. Vala (Voříšek). Rozhodčí: Jílek – Lhotský, Klouček. Diváci: 174. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0



PEL: Groch – Kubát, Port, Kasalý D., Srdínko, Adam, Benýšek, Kalenda, Kůrka, Dupljaku, Šulák, Votápek, Kasalý F., Vysloužil, Klaga, Kopic, Pinkowski, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Bezděk, Vantuch

HBR: Novák – Semrád, Kulhánek, Šíma, Vala, Mečiar, Lacina, Kuchta, Voříšek, Michálek, Navrátil, Kozlík, Beneš, Chlubna, Ludvík, Severa

Domácí hokejisté vstoupili do utkání aktivněji, nicméně brzy začali hosté vystrkovat růžky a pelhřimovský brankář Groch se musel hodně ohánět, skóre se ale neměnilo. Domácí tým se ale hostům vyrovnal bojovností, takže skóre bylo dlouhou dobu vyrovnané. Velkou příležitost otevřít brankový účet měli hosté ve 14. minutě, Mečiar a po něm Kuchta si vylámali zuby na skvělém Grochovi. Když už se zdálo, že do šaten budou oba týmy odcházet za bezbrankového stavu, přišla domácí akce ve 20. minutě – Marek Hadrava využil práce bratra Martina, který zpoza brány vyslal přesnou přihrávku a Marek před Novákem v brance hostí nezaváhal.

Do druhé třetiny vlétli hosté na výbornou a ve 23. minutě jim zvýšená aktivita přinesla vyrovnávací branku. Chlubna ještě orazítkoval tyčku pelhřimovské svatyně, následný závar ale proměnil v branku Jiří Severa. Havlíčkobrodští hokejisté pokračovali ve zvýšeném tempu i nadále, ovšem i domácí občas prahli po vstřelené brance. Ve 29. minutě byli Lední Medvědi blízko druhému gólu, závar před svým brankovištěm ale Novák ustál. A opět platilo staré známé „Nedáš – dostaneš“. Ve 31. minutě Tomáš Chlubna vystřelil a nešťastnou tečí překonal Grocha v domácí brance Votápek. Šance pak byly k vidění na obou stranách, i díky přesilovým hrám, skóre se však do druhého hvizdu nezměnilo.

Veseleji mohlo být domácímu celku hned v úvodu třetí třetiny, když ve 42. minutě Vysloužil trefil tyčku branky za Novákem. Ve 48. minutě hosté z Havlíčkova Brodu svému soupeři odskočili již na dvoubrankový rozdíl. V početní výhodě stál na konci pohledné kombinace Kryštof Kulhánek. Vzápětí podstoupil brodský Navrátil souboj s domácím Adamem, po kterém domácí bek odjel do šaten s bolestivým výrazem ve tváři. Lední Medvědi ale nechtěli padnout jen tak bez boje a v 51. minutě přišla kontaktní branka – Filip Kasalý našel před Novákem zcela nekrytého Marka Hadravu, který měl dostatek času na vymíchání soupeřova brankáře. Z následující akce mohl vyrovnat Bezděk, jeho střela se ale do vymezeného prostoru nevešla. V dalších minutách sice měli domácí více ze hry, vyrovnat se jim ale nepodařilo. V 58. minutě tak přišel z Havlíčkova Brodu rozhodující úder. Mezi kruhy si najel David Vala a střelou švihem potvrdil vítězství bruslařů z Havlíčkova Brodu.

Pelhřimovští hokejisté tedy poprvé v přípravě nestačili na svého soupeře a prohrávají s Havlíčkovým Brodem 2:4. Ve čtvrtek 25. srpna čeká Lední Medvědy první cesta na soupeřův led, kdy parta okolo trenéra Dvořáka zamíří na led jindřichohradeckého Vajgaru.

Pavel Blažek