HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.10.2016 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov si odváží z Nymburku nejtěžší prohru v sezoně

Debakl. Jiným slovem se ani nedá popsat výsledek, který pelhřimovští Medvědi utrpěli na ledě vedoucího Nymburku. Domácí se ujali vedení už po padesáti devíti sekundách hry, ovšem do první sirény už Dvořákovi svěřenci neinkasovali, a tak nic nenaznačovalo kanonádě, která přišla ve druhé periodě. V ní Nymburští nasázeli šest branek, čímž si definitivně zajistili tři body. Třetí dvacetiminutovku na branky taktéž vyhráli domácí bruslaři, když Stanislav Eis zkompletoval hattrick. Medvědi tak podlehli Nymburku 0:8.

Nymburk

29.10.2016
17:00
8:0
(1:0, 6:0, 1:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky:1. Eis (Saňa, Ječný), 21. Eis (Arnošt, Kříž), 22. Saňa (Pýcha), 23. Arnošt (Kříž), 25. Čtvrtečka (Rittig, Bičiště), 33. Kříž (Stehlík, Šimek), 36. Arnošt (Šimek, Stehlík), 54. Eis (Pýcha). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Battěk, Marek, Ovsík. Diváci: 165.



NYM: Brázdil - Kříž, Knesl, Novák, Loučka, Rittig, Saňa, Pýcha, Bičiště, Šimek, Eis, Arnošt, Stehlík, Ječný, Smejkal, Barbora, Čtvrtečka

PEL: Groh (od 23. Černý) - F. Kasalý, Port, Kubát, D. Kasalý, Hájek, Wasserbauer - Marek Hadrava, Martin Hadrava, Bezděk - Vysloužil, Plachý, Kopic - Dupljaku, Doležal, Votápek

Vstup do utkání se medvědům vůbec nepovedl. Stanislav Eis se totiž už po 59 sekundách hry dostal do dobré střelecké příležitosti a nemýlil se – 1:0. Nymburk se dále tlačil do Grohova brankoviště, ale pelhřimovský gólman si dokázal poradit se všemi šancemi. Následně se domácím naskytla možnost přesilové hry. Několik šancí si nymburští hokejisté dokázali vytvořit, avšak hostující gólman všechny pokusy zlikvidoval. Početní výhodu si mohli vyzkoušet též hosté. Jenže se nedostali ani ke střele a byli to domácí, kdo byl v této pasáži hry nebezpečnější. Ke konci úvodní části si ještě zahrál Nymburk přesilovou hru. Pět vteřin před koncem trefili domácí od modré tyč, ale to bylo všechno, co se v prvním dějství stalo.

Neuběhlo ani dvacet sekund z druhé periody a Groh musel ze své sítě lovit puk již podruhé. Stanislav Eis si najel před branku a dobrou střelou dostal puk do branky – 2:0. Aby toho nebylo pro hosty málo, tak je sudí poslal do oslabení. Toho dokonale využili domácí, když Josef Saňa vypálil od modré čáry přesně k tyči – 3:0. Netrvalo dlouho a domácí už vedli o čtyři branky. Na předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Daniel Arnošt – 4:0. A po čtyřech minutách druhé třetiny bylo pro hosty ještě hůře. Zcela nepokrytý Václav Čtvrtečka se ocitl sám před gólmanem a s uklizením puku do sítě již neměl větší problém – 5:0. To už nevydržel Groh v pelhřimovské brance a vystřídal ho Martin Černý. V polovině třetiny se medvědům naskytla možnost přesilové hry. Ovšem Pelhřimov s touto výhodou nenaložil příliš dobře a Nymburk tak přečkal další oslabení. Netrvalo dlouho a i druhý pelhřimovský brankář lovil puk ze své sítě. Ondřej Kříž na modré napřáhl a trefil puk přesně k tyči – 6:0. Po chvíli dokázali domácí dosáhnout dalšího gólu. Po nedůrazu v pelhřimovském brankovišti si pro puk dojel Daniel Arnošt a přesnou ranou navýšil domácí vedení – 7:0. Do konce třetiny se již nic zajímavého nestalo.

Do třetí třetiny vstoupili aktivně medvědi, kteří chtěli dosáhnout alespoň čestné branky. Po dvou a půl minutách byl vyloučen domácí hráč. Lední medvědi si sice vypracovali několik šancí, ale žádná z nich neskončila gólem. Následně dostal Pelhřimov další výhodu, ale i přes veškerou snahu se mu nepovedlo skórovat. V polovině třetiny se naskytla přesilovka i Nymburku. Ta ale dopadla stejně jako předchozí pelhřimovské. Nymburk se přece jen dočkal ještě dalšího zásahu. Domácí ujeli dva na jednoho. První střelu ještě Černý vyrazil, ale na následnou dorážku Stanislava Eise pod víko byl již bezmocný – 8:0. Hosté se ještě stále snažili o čestný úspěch, ale domácí brankář jim to nepovolil.

Pelhřimov si tak z Nymburka odváží nejvyšší prohru v sezoně. Napravit to budou moct příští sobotu, kdy se na pelhřimovském stadionu odehraje derby se Žďárem nad Sázavou.

Jakub Forejt