HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.01.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi vstoupili do roku 2017 vítězně, Vajgar porazili 8:4

Pelhřimovští hokejisté odstartovali rok 2017 stejně tak, jako ten předchozí zakončili. Tedy vítězně, když na svém ledě porazili jindřichohradecký Vajgar 8:4. Medvědi vyrukovali na svého soupeře už v plné síle, což se potvrdilo během první třetiny, kdy žlutomodrým nasázeli čtyři branky. V dalším průběhu zápasu už svůj náskok jen udržovali, a po zásluze si tak z pětadvacátého kola odnášejí tři body.

Pelhřimov

04.01.2017
18:00
8:4
(4:1, 2:0, 2:3)
Jindřichův Hradec

Branky a nahrávky: 11. Vysloužil (Plachý, Kopic), 14. Bezděk (Vysloužil, Jelínek), 15. Siřiště (Martin Hadrava, Martin Hadrava), 20. Marek Hadrava (Adam), 22. Kopic (Vysloužil, Plachý), 26. Martin Hadrava (Votápek, Port), 47. Bezděk (Kopic), 57. Martin Hadrava (Wasserbauer, Port) – 4. Šalamoun (Jaša), 41. Heldák (Kohút, Pípal), 48. Pípal (Heldák, Tržil), 55. Šalamoun (Bureš, Lazorišák). Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Mertl S. – Samuel, Mertl J. Diváci: 340.



PEL: Černý – Kubát, Port, Kasalý D., Wasserbauer, Kalenda, Jelínek, Adam, Hájek, Hadrava Marek, Kasalý F., Hadrava Martin, Vysloužil, Votápek, Plachý, Doležal, Bezděk, Benýšek, Kopič, Siřiště, Kulík

JHR: Pírs (od 26. Formánek) – Straka, Pípal, Kohút T., Růžek, Tržil, Bureš, Zderadička, Jaša, Lazorišák, Šalamoun, Vantuch, Bílek, Beran, Furch, Kohút D., Heldák, Svatuška, Hrouda

Ve 25. kole 2. ligy skupiny střed se proti sobě postavili domácí Lední Medvědi Pelhřimov a hosté z Jindřichova Hradce. Domácí vstupovali do utkání jako jasný favorit, ovšem začátek utkání se podle toho neodvíjel. Hosté vstřelili branku už ve 4. minutě, kdy si před branku najel Dominik Šalamoun a hosté vedli 1:0. Poté se odehrávala celkem vyrovnaná bitva až do 10. minuty, kdy domácí vyrovnali zásluhou Martina Vysloužila. Pelhřimov tato branka nabudila k vyššímu tempu a to slavilo úspěch ve 14. minutě, kdy Libor Bezděk střelou z kruhů prostřelil hostujícího brankáře Pírse. Hned minutu poté domácí slavili další zásah, Lukáš Siříště po závaru před brankou dotlačil puk do sítě a vedení 3:1 pro Pelhřimov bylo na světě. V následujících čtyřech minutách se střídali šance na obou stranách., ale v poslední minutě první periody putoval na lavici hanby hostující hráč a domácí toho využili jak se sluší a patří. Adam nahodil puk na branku, Pírs jen vyrazil a Marek Hadrava touš pohotově doklepl do sítě. Oba týmy tedy odcházeli do šaten za stavu 4:1.

Začátek druhé třetiny pokračoval v trendu konce té první. Než se hostující brankář na ledě rozkoukal tak ve 22. minutě opět lovil puk ze své branky. Vysloužil našel před brankou Miroslava Kopice a ten už si věděl rady co má s pukem udělat. Ve 26. putoval za katr opět hostující hráč a domácím se opět naskytla šance skórovat a znovu jí využili, tentokrát se mezi střelce zapsal nekompromisní střelou Martin Hadrava. To už bylo moc na nervy hostujícího brankáře Pírse, který smutně putoval na lavičku, v brance ho nahradil Formánek. Poté tempo domácích trochu opadlo a šance se střídali na obou stranách, ale brankáři své týmy drželi. Za zmínku stojí šance hostů ze 34. minuty, kdy Martin Černý pokryl dvě střely hostujícího Vantucha. Ve 37. minutě ujížděli na Formánka Adam s Votápkem, ale druhý jmenovaný branku netrefil. Oba týmy do šaten za téměř rozhodnutého stavu 6:1.

A podle toho začala také třetí třetina, kdy si před Černého nabruslil Heldák a střelou mezi betony upravil na 6:2. Ve 43. minutě hosté po vyloučení Hájka zahrávali přesilovou tu ovšem i díky Černému nevyužili. Ve 46. minutě přidali domácí další gól, kdy se po závaru před brankou prosadil Libor Bezděk. O minutu poté putovali na trestnou lavici dva domácí hráči ve stejně čas hosté, měli velkou šanci skóre korigovat. To se jim podařilo, před Černým se prosadil, Jakub Pípal. Poté se na ledě začalo přiostřovat. V 54. minutě hosté vstřelili další gól, když se podruhé v zápase prosadil Dominik Šalamoun. Ovšem o další minutu později domácí pojistili vedení na 8:4. Martin Hadrava v úniku vstřelil osmou branku domácích. Poslední zajímavý moment utkání se odehrál v 58. minutě, kdy nejprve poslal v pěstním souboji Adam na zem Furcha a o chvíli později také Hájek Heldáka. Utkání se dohrálo v treninkovém tempu. Konečný výsledek byl 8:4.

Tomáš Bečka, Petr Venkrbec