HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.01.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov podruhé v sezoně vyšel střelecky naprázdno. Kohouti si odváží všechny body

Oslabená družina pelhřimovských hokejistů přivítala v rámci dvacátého sedmého kole Kohouty z Tábora a až do sedmnácté minuty držela vyrovnaný stav. Ovšem pak se trefil hostující Mrkvička, jenž položil základ táborského vítězství. Ve druhé periodě hosté navýšili své vedení dalšími dvěma trefami a v poslední části pak přidali další tři góly. Táborští tak odjíždí z města rekordů a kuriozit s výhrou 6:0 a třemi body, díky kterým udrželi kontakt s vedoucím Havlíčkovým Brodem.

Pelhřimov

14.01.2017
18:00
0:6
(0:1, 0:2, 0:3)
Tábor

Branky a nahrávky:17. Mrkvička (Točík, Vaniš), 21. Vaniš (Tesař), 34. Severa, 46. Pechánek (Krätzer), 54. Krátoška (Točík), 58. Točík (Vaniš).



PEL: Černý (Urban) – Kubát, Port, Kasalý D., Kalenda, Jelínek, Adam, Hájek, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Siřiště, Kopic, Kulík

TAB: Novák (Klestil) – Havran, Tesař, Černý, Košař, Heršálek, Hlaveš, Vaniš, Mrkvička, Točík, Severa, Matušík, Seidl, Březina, Krátoška, Kýhos, Blažek, Pechánek, Krätzer

Ve 27. kole proti sobě v derby nastoupili domácí Lední Medvědi a hostující Tábor. Domácí se museli obejít bez Martina Vysloužila, Tomáše Plachého a Libora Bezděka, což je skutečně velké oslabení, znamená to ztráta 88 kanadských bodů. Začátek utkání byl velmi opatrný, hosté byli trochu nebezpečnější, ale domácí podržel Martin Černý. Přispěly k tomu i dvě přesilovky pro hosty, ale zůstaly nevyužity. V 16. minutě se naskytla Táboru třetí příležitost přesilové hry a tou už hosté nepohrdli. Za kruhy vypálil Vojtěch Mrkvička a propálil vše, co mu stálo v cestě a hosté vedli 1:0. Za tohoto stavu se odcházelo i do šaten.

Druhá třetina nezačala pro domácí dobře, když Marek Vaniš navýšil vedení hostů na 2:0. Pak se domácím naskytly 3 přesilové hry v krátkém sledu, ale bohužel nebyly využity. V 32. minutě dokonce hosté skórovali v oslabení. Prosadil se Jiří Severa. O pět minut později hráli domácí další přesilovku, která už byla povedenější, ale hosty několikrát podržel skvělý Novák. Dvakrát zazvonila i tyč. Po druhé třetině svítilo na tabuli skóre 0:3.

Začátek třetí třetiny přinesl několik šancí domácích, ale Kohouti se mohli opět spolehnout na gólmana Nováka. Ve 45. minutě byl vyloučen domácí hráč a modrobílí tuto příležitost rychle využili. Branku vstřelil Radek Pechánek. V 54. minutě hosté vstřelili pátý gól, když se prosadil Aleš Krátoška. O chvíli později měl šanci domácí Adam, ale šanci mu překazil brankář hostujícího celku. V 58. minutě přidal šestý gól pelhřimovského soupeře Dominik Točík. To byl poslední důležitý moment utkání. Nejlepšími hráči utkání se stali na domácí straně Aleš Hájek, na straně hostů Aleš Krátoška.

Mimo sestavu Pelhřimova zůstali vinou zranění a nemocí útočníci Bezděk, Plachý, Kasalý, Vysloužil, Doležal, Všetečka a obránci Wasserbauer, Srdínko a Benýšek. Vyjádření hostujícího trenéra o absenci tří klíčových hráčů Medvědů je teda absolutně zcestné a potvrzuje tak aroganci táborského klubu ke svým soupeřům.

Petr Venkrbec