HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.01.2017 | Jiří Rada | A-tým

Skvělý výkon Černého přinesl tři body proti Plamenům

Hosté ze Žďáru nad Sázavou vstupovali do utkání v roli mírného favorita, čemuž dopomáhal i fakt, že v sestavě Medvědů se neobjevila hned šestice hráčů základní sestavy. Ovšem začátek zápasu patřil právě Pelhřimovu a již po 45 vteřinách otevřel skóre utkání Martin Hadrava. I další minuty ovládali domácí bojovníci podporováni skvělým výkonem fantoma v brance - Černého. Žďár se dostal do hry až v poslední dvacetiminutovce, ale vedení na svoji stranu vrátil Filip Kasalý a do prázdné branky se v poslední minutě trefil Vysloužil.

Pelhřimov

28.01.2017
18:00
5:3
(2:0, 1:0, 2:3)
Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky: 1. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 12. Kopic (Všetečka, Vysloužil), 22. Hadrava Martin (Kasalý D., Kasalý F.), 49. Kasalý F. (Hadrava Marek, Hadrava Martin), 60. Vysloužil (Kopic) – 42. Staněk (Střecha), 43. Bureš (Paták), 46. Střecha. Vyloučení: 5:3, navíc Adam 10 OT a Hájek 10 + OK (oba PEL). Využití: 1:2. V oslabení:0:0. Rozhodčí: Skopal – Rampír, Komínek. Diváci: 360.



PEL: Černý – Kalenda, Kasalý D., Jelínek, Hájek, Adam, Wasserbauer, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Kopic, Siřiště, Šulák, Všetečka, Vysloužil

ZNS: Řehoř – Pleva, Beneš, Kolda, Smejkal, Staněk, Půža, Hort, Červenka, Kunstmüller, Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Kovářů, Střecha, Krupka, Juráň, Paták, Pazourek

Utkání začalo zostra. Lední medvědi totiž po pětačtyřiceti sekundách hry udeřili. Martin Hadrava využil ideální přihrávky od svého bratra a s brankářem si už dokázal poradit – 1:0. Hosté, kteří chtěli rychle odpovědět, se hned usadili před brankářem Černým. Ten však svými výbornými zákroky dokázal podržet domácí. Poté se hra trochu zklidnila a šance se střídaly na obou stranách. Ve 12. minutě však opět udeřili domácí. Miroslav Kopic si najel před hostujícího brankáře a neomylně zavěsil – 2:0. Pak však ovšem hosté opět uzavřeli Pelhřimov v obranném pásmu, ale do konce třetiny se už nic významného nestalo.

Vstup do druhé části ale pro Žďár nebyl úplně optimální. Medvědi totiž hned z kraje udeřili a zvýšili své vedení na tříbrankové. V přesilové hře našel Filip Kasalý přesným pasem Martina Hadravu, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil – 3:0. Následně mohl snížit Kuřítko, avšak sám před Černým nemířil přesně. V prostřední části se také začalo více vylučovat. Paradoxně však ani jeden z týmů tuto výhodu využít nedokázal. Ke konci třetiny se ještě řítili na branku Kopic s Filipem Kasalým, ovšem ani jednomu z jmenovaných se nepodařilo skórovat. Plameny se ještě snažili do konce periody snížit, ale to se jim nepovedlo.

To však přišlo zkraje třetí třetiny. Pavel Staněk si v přesilové hře najel dobře na levý kruh a odtud dokázal vystřelit přesně nad Černého rameno – 3:1. Neuplynula však ani minuta a pro domácí bylo ještě hůře. Lukáš Bureš nahodil puk na bránu a domácí brankář si vybral slabší chvilku a srazil si puk do brány – 3:2. A hostům se dokonce povedlo srovnat stav utkání. O vyrovnání se postaral Střecha – 3:3. Medvědi se ale nevzdali. Bratři Hadravové ujeli do přečíslení a Marek Hadrava ještě dokázal najít dojíždějícího Filipa Kasalého, který dorazil puk do brány – 4:3. Hosté nakonec sáhli ke hře bez brankáře. Dlouho se pokoušeli vytvořit si šance v domácím pásmu. Jejich veškeré naděje utnul Martin Vysloužil, který se trefil z poloviny hřiště do prázdné branky – 5:3.

Domácí si tak dokázali připsat tři body a navázali tak na vítězství v Nymburce. Následující utkání odehrají Lední medvědi na ledě Moravských Budějovic již tuto středu první únorový den.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov)

"Získali jsme tři body a musím klukům poděkovat, v tomhle stavu co jsme dneska byli, protože nám onemocněli někteří hráči, ale ti hráči co tu dneska byli tak předvedli vynikající výkon. Byla tam obětavost, bylo to tam všechno, celých šedesát minut jsme odmakali, ačkoliv jsme udělal nějaké chyby, které soupeř potrestal, tak jsme vyhráli, což je pro nás klíčový."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Vůbec nechápu, jsem neskutečně nas*anej. Prvně se musím omluvit divákům, kteří sem vážili cestu a my jsme to takhle zneuctili. Od gólmana počínaje až po posledního útočníka s takovýmto výkonem nemůžeme hrát ani okres, tohle prostě není možný. Páteční trénink měl náboj, měl chuť, ale dneska sem přijedeme jako mistři světa a dostaneme po tlamě. Na konci to samozřejmě chceme strhnout, ale dneska jsme si to nezasloužili, gratuluju domácím k výhře.“

Jakub Forejt