HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.02.2017 | Jiří Rada | A-tým

Písek si odvezl z Pelhřimova všechny body

Pelhřimov přivítal na svém ledě v rámci 32. kola II. hokejové ligy jihočeský Písek, který měl dle papírových předpokladů porazit. Jak to ale bývá, opak byl pravdou. Medvědi šli sice do vedení zásluhou Bezděka, ale to bylo v utkání naposledy. Ještě v první třetině hosté otočili stav utkání na svoji stranu a dalšími brankami poslali domácí Pelhřimov do kolen. A to doslova! Medvědům se v utkání vyloženě nedařilo a důkazem toho je vysoká prohra 4:8.

Pelhřimov

04.02.2017
18:00
4:8
(1:2, 2:2,1:4)
Písek

Branky a nahrávky: 1. Bezděk (D.Kasalý), 25. Kopic (Marek Hadrava, Martin Hadrava), 36. Martin Hadrava (Kubát, Černý), 49. Kopic (Betděk, Kubát) – 5. Suchan, 19. Koupal (Jiřinec, Suchan), 29. Drda (Červinský), 40. Suchan (Drda, Kadlec), 48. Drda (Šuhaj, Sýbek), 56. Sýbek (Drda, Suchan), 59. Suchan (Bárta), 60. Sýbek (Drda, Šuhaj). Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 295. Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Mgr. Urubčík.



PEL: Černý – Kubát, Kasalý D., Jelínek, Hájek, Vysloužil, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Kasalý F., Kopic, Bezděk, Siřiště, Všetečka

PIS: Kadlec – Dvořák, Hřebíček, Koutenský, Pavlíček, Červinský, Kozák, Klas, Strnad, Sýbek, Šuhaj, Koupal, Suchan, Jiřinec, Drda, Bárta

Pelhřimovští hokejisté vstoupili do utkání velice svižně. Hned ve 48. sekundě totiž domácí vstřelili branku. Libor Bezděk z mezikruží zamířil přesně a poslal Medvědy do vedení. Ovšem po pěti minutách hry ujel sám na bránu hostující Jakub Suchan a vyrovnal. Dvořákovým svěřencům mohl vrátit vedení Kopic, ale jeho šance při přesilové hře zůstala nevyužita. Když se na světelné tabuli ukázala 18. minuta, uháněl sám na branku Votápek, ale Kadlec zneškodnil jeho únik. Minutu před koncem první části se před brankou dostal k puku Martin Koupal a domácí inkasovali podruhé. Do šaten se šlo tedy za stavu 1:2.

V úvodu druhé třetiny se tempo domácích zvedlo a ve 24. minutě vyrovnali. Miroslav Kopic dostal přihrávku od Marka Hadravy a nemýlil se. Bohužel o tři minuty později hostující tým opět odskočil do vedení. Závaru před pelhřimovskou svatyní využil Lukáš Drda. Třicátá pátá minuta byla ve znamení gólové situace Martina Hadravy. Šestadvacetiletý útočník ujel po levé straně a trefil levý roh Kadlecovy branky. Závěr prostřední periody ovšem znovu patřil hostům. Gólman Medvědů Černý si totiž vybral slabší chvilku, když podcenil střelu Jakuba Suchana, takže se do šaten odcházelo za stavu 3:4 pro Písecké.

Třetí dvacetiminutovka začala náporem Ledních Medvědů, ale i po několika příležitostech se skóre zápasu nezměnilo. To platilo až do 46. minuty, kdy hosté zásluhou Lukáše Drdy odskočili na rozdíl dvou branek. Přesně o minutu později se před brankou hostí nejlépe zorientoval Miroslav Kopic, čímž se Medvědi opět dotáhli na rozdíl jediné branky. Čtyři minuty před naplněním řádné hrací doby však Písek využil nepřesnosti v pelhřimovské obraně, když se v předbrankovém prostoru prosadil Jan Sýbek. Minutu před koncem se Medvědi odhodlali ke hře bez brankáře, avšak snížení se nekonalo. Naopak hokejisté od řeky Otavy pojistili své vedení na 4:7 do prázdné brány zásluhou Jakuba Suchana. V poslední sekundě pak hráči z jihu Čech upravili na konečných 4:8.

Petr Venkrbec, Tomáš Bečka