HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.02.2017 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov nestačil ani na David Servis

Jak poslední utkání pelhřimovští hokejisté končili, tak to další začali. První třetina nepřinesla příliš podívané, ba naopak. Oba týmy odehráli pravděpodobně svoji nejhorší třetinu v sezóně a diváci to dávali jasně najevo. Ještě hůře bylo pro domácí ve druhé třetině, kdy poslal Servismany do vedení Hanzal. Hosté si dokázali vytvořit až tříbrankové vedení, ale v poslední dvacetiminutovce Medvědi zatáhli a dokázali vyrovnat. Jenomže hosté přidali i čtvrtou branku a radost z vyrovnání byla rázem pryč. Českobudějovičtí hokejisté svoji výhru pojistili brankou do opuštěné branky Pelhřimova, kterou premiérově hájil Michal Sochor.

Pelhřimov

08.02.2017
18:00
3:5
(0:0, 0:2, 3:3)
David Servis

Branky a nahrávky: 45. Votápek (Bezděk, Všetečka), 48. F. Kasalý (Martin Hadrava, Kubát), 55. Všetečka (Votápek, F. Kasalý) – 24. Hanzal (Bílek), 31. Bárta (Zayml), 44. Vylíčil (Škopek, Sumerauer), 57. Bílek (Žáček), 60. Bílek (Šesták). Vyloučení: 7:5. Bez využitíRozhodčí: Veinfurter – Laczko, Potůček. Diváci: 150.



PEL: Sochor (Černý) – Kubát, Kalenda, D. Kasalý, Jelínek, Hájek Wasserbauer – Vysloužil, Marek Hadrava, Martin Hadrava, Votápek, F. Kasalý, Kopic, Plachý, Bezděk, Siřiště, Šulák, Všetečka, Rezek

DSB: Spáčil (Bubeníček) – Chaloupka, Škopek, Zich, Čanda, Šesták, Bílek, Ferebauer, Bárta, Vylíčil, Žáček, Pesser, Sumerauer, Suchánek, Marek, Hanzal, Volf, Zayml, Novák

Domácí do utkání vstupovali v roli favorita. S více než dvaceti bodovým náskokem na svého soupeře a třemi letošními výhrami proti tomuto soupeři. Do branky domácích však nastoupil netradičně nováček Michal Sochor.

Zápas začal náporem hostů, ovšem domácí brankář si při své premiéře vedl dobře a pochytal soupeřovi šance. Nápor David servisu trval a to se přeneslo i do následující přesilovky, kdy byl vyloučen domácí hráč. Hostující Bílek ovšem z bezprostřední blízkosti trefil pouze tyč. Posléze byl ovšem vyloučen další hráč Pelhřimova. Jenže ani tato přesilová hra David servisu nebyla využita. Do konce třetiny ještě padla nějaká vyloučení na obou stranách, avšak útoky obou mužstev byla doposud bezzubá, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu 0:0

Zpočátku druhé periody se domácí dostali do tlaku, ovšem nic z toho nevzešlo. Naopak na druhé straně se zrodila radost. Domácí golman Sochor si vybral slabší chvíli a nahrál na hůl hostujícího Bílka a ten nahrál přesně Jiřímu Hanzalovi, který se před prázdnou brankou nemýlil – 0:1. Poté se naskytla výhoda jednoho muže v poli Pelhřimovu, ale tuto výhodu domácí nedokázali využít. Byli to naopak budějovičtí, kdo dokázal v polovině třetiny využít šance. Hostující hráči ujeli sami dva na brankáře a Jiří Bárta zavěsil přesně pod horní tyč – 0:2. Poté se na ledě moc zajímavého nedělo. Až ve 36. minutě se dostal Šesták sám do zakončení, ale ani na dvakrát nepřekonal Sochora, rozhodčí však nařídil trestné střílení. To však domácí brankář výborně vychytal a udržel tak šance domácích na zvrat. Poté měl ještě šanci budějovický Čanda, ten ovšem také nepřekonal pelhřimovského brankáře, a tak se šlo do kabin za stavu 0:2.

Vstup do třetí třetiny se však domácím též nevydařil. Po třech minutách neudržel Sochor nahození od Škopka a Adam Vylíčil z dorážky překonal domácího brankáře – 0:3. To už s domácími vypadalo velmi špatně. O minutu později však Bezděk našel výborně Petra Votápka a ten neměl problém zasunout puk do budějovické klece – 1:3. O tři minuty později bylo na domácí straně ještě veseleji. Zpoza branky dostal přihrávku Filip Kasalý a střelou do rohu se nemýlil – 2:3. Pak hráli medvědi dvojnásobnou přesilovku, ovšem s ní nedokázali ideálně naložit. Poté držel domácí naděje nad vodou Michal Sochor, který několika výbornými zákroky podržel domácí mužstvo. Toho využili domácí. Jiří Všetečka využil důrazu před brankou a vyrovnal – 3:3. To však netrvalo dlouho. Po dvou minutách opět vedl David Servis. David Bílek se dostal na levý kruh a přesnou střelou překonal Sochora – 3:4. Půl minuty před koncem utkání hráli domácí powerplay.Toho ovšem využil David Bílek a střelou do prázdné brány rozhodl – 3:5.

Pelhřimov tak poprvé v sezóně prohrál s David Servisem a připsal si další porážku. Následující utkání se odehraje na ledě Jindřichova Hradce již tuto sobotu.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (hlavní trenér Ledních Medvědů Pelhřimov): K dnešnímu zápasu jsme chtěli přistoupit lépe než k tomu minulém s Pískem. Jenže to se nám nepovedlo.Co jsme dnes dvě třetiny předváděli, nemělo s hokejem nic společného. Až poté, co soupeř odskočil na 0:3, jsme trochu začali hrát a vyrovnali jsme. Navíc jsme měli přesilovku pět na tři, kterou jsme bohužel nevyužili a soupeř pak přidal čtvrtý a pátý gól. Dneska jsme celý zápas, kromě posledních patnácti minut, prostáli. Z naší strany tam nic nebylo. Děláme zbytečné chyby, nepomůžeme si, všichni chceme útočit, ale nikdo nebrání. Bohužel, prohráli jsme, a musíme se srovnat. V sobotu je povinnost v Hradci vyhrát a hlavně musíme předvést nějaký výkon. Samo to nepůjde a žádný soupeř se taky sám neporazí.