HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.11.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Bojovný zápas vyšel lépe Nymburku

Nástup do utkání měl lepší hostujícímu celku, když se už po třech minutách trefil Planý, na něhož navázal Kříž. Domácí do první sirény zásluhou Kopice snížili, ovšem Nymburk si vzal zpět dvoubrankové vedení v polovině zápasu. Třetí perioda pak nabídla dvě trefy. Nejprve snížil Kopic, avšak Nymburk při power play domácího týmu rozhodl gólem do prázdné brány, jemuž ovšem předcházela sporná situace, kdy hostující obrana vyhodila lobem kotouč vysoko do konstrukce střechy stadionu. Rozhodčí však hru nepřerušil, a tak Nymburští nepřipustili vyrovnání stavu, čímž si odvážejí z Vysočiny všechny tři body.

Pelhřimov

11.11.2017
18:00
2:4
(1:2, 0:1, 1:1)
Nymburk

Branky a nahrávky:15. Kopic (Vsloužil), 50. Kopic (Plachý) – 3. Planý (Stehlík, Bičiště), 12. Kříž (Stehlík), 33. Maršoun (Josefus), 60. Smejkal



PEL: Vlk – Pospíchal, Kubát, Kohút, Port, Kasalý D., Kalenda, Čermák, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Oščádal, Votápek

NYM: Krofta (Skuhrovec) – Kříž, Bičiště, Hierman, Rittig, Mašek, Eliáš, Hofman, Planý, Arnošt, Stehlík, Smejkal, Eis, Král, Kuzďas, Josefus, Vostřák, Maršoun

Trenér Dvořák nijak nezasahoval do sestavy z minulého utkání v Kolíně, a tak do brány opět nastoupil sedmnáctiletý Tomáš Vlk. Ten však inkasoval už po třech minutách, když nedosáhl na dorážku důrazného Planého. O vyrovnání se snažil Filip Kasalý, ale jeho pokus nezacílil mezi tři tyče. Naopak hosté navýšili své vedení ve dvanácté minutě. Nikým neatakovaný Kříž si vylepšil pozici mezi kruhy a přesnou ranou vypracoval svému celku dvoubrankové vedení.

O opověď se postarala elitní formace Medvědů. Na začátku patnácté minuty vybídl Vysloužil ke skórování Miroslava Kopice, jenž poslal puk bez přípravy pod horní tyčku Kroftovy brány. Z obou stran byl však k vidění neurovnaný hokej, jenž další branku do konce první periody nenabídl.

Ani ve druhé dvacetiminutovce se obraz hry příliš nezměnil. Oba celky si vypracovávaly šance jen stěží a také kombinace postrádaly na přesnosti. Ve stejném duchu se pak nesla i třetí trefa celku Pavla Bičištěho. Petr Maršoun vystřelil z mezikruží, přičemž ihned po vypuštění střely z hole nabral puk prapodivný směr, když se vydal do protipohybu gólmana Vlka, jemuž touš zapadl za brankovou čáru.

Nymburk i nadále přesně střežil svou modrou čáru, čímž nepouštěl domácí forvardy do větších příležitostí. Ve třetí třetině se pak roztrhl pytel s přesilovkami. Hosté měli dokonce možnost přesilové hry pěti proti třem, kterou ale nezužitkovali. S přibývajícím časem začali Medvědi stupňovat svůj tlak. Nejprve se ve velké příležitosti ocitl obránce Port, který nezužitkoval přihrávku zpoza brány od Marka Hadravy, když přestřelil odkrytou nymburskou klec.

O minutu později ale už přišel kontaktní gól. Plachý se řítil do úniku, avšak kotouč si dal moc dopředu, a tak zakončil jen slabou střelou. Tu ovšem gólman Krofta vyrazil jen před sebe, kam dojížděl Miroslav Kopic, jenž prudkou střelou k levé tyči zdramatizoval zápas.

Od té doby se Nymburští začali soustředit výhradně na obranu, zatímco Dvořákovi svěřenci dobývali hostující území. Minutu a půl před vypršením řádného hracího času se ocitl ve slibné příležitosti Votápek, avšak jeho střelu z mezikruží Krofta pokryl.

Právě po této šanci se Medvědi odhodlali k hře bez gólmana, která skončila po necelé minutě. Při tlaku domácích se k puku dostal jeden z bránicích hráčů Nymburka a vysokým lobem osvobodil své mužstvo. Trajektorie puku však vedla skrz konstrukci zimního stadionu, a tak všichni přítomní očekávali přerušení hry. To se ovšem nekonalo, a tak Smejkal dovezl puk do prázdné brány, čímž přiřkl týmu ze středních Čech tři body.  

Tomáš Bečka