HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Pelhřimov velmi těsně podlehl na ledě rivala z Havlíčkova Brodu

Pelhřimov zamířil v rámci 26. kola na led Bruslařů s cílem zaskočit svého soupeře a uhrát alespoň bod, což se nakonec nepodařilo. Domácí tým se dostal do vedení již v 10. minutě po gólu Milfaita. Ve 14. minutě sice dokázal za Medvědy vyrovnat Filip Kasalý, ve druhé třetině se ale domácí dostali do dvoubrankového vedení, na které již Dvořákovi svěřenci nedokázali zareagovat a vrací se tak bez bodu po těsné porážce 2:3.

Havl. Brod

06.01.2018
17:00
3:2
(2:1, 1:1, 0:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 10. Milfait (Kozlík, Voříšek), 15. Chlubna (Michálek, Šuhaj), 31. Kulhánek (Kozlík, Vašíček) – 14. Čermák (F. Kasalý, Mejzlík), 36. M. Hadrava (Mejzlík, Osčádal)



HBR: Marek (Novák) – Kříž, Kulhánek, Krejčí, Vašíček "A", Hrabaň, Balgalvis – Kozlík, Milfait "A", Voříšek "C" – Šuhaj, Michálek, Chlubna – Beneš, Ludvík, Kuchta – Tecl, Cachnín, Křehlík

PEL: Hlaváč (Šoustal) – Pospíchal, D. Kasalý "C", Port, Rudy, Kalenda – Osčádal, Vysloužil, Votápek "A", Kopic, Šulák, F. Kasalý, Čermák, Kaminský, Mejzlík, Siřiště, Mart.Hadrava

K zápasu 26 kola zajížďěli do nedalekého Havlíčkova Brodu, aktuálně první tým tabulky byl velký favorit utkání. Že začátku utkání se hrála vyrovná partie bez vyložených šancí. V deváté minutě šel už, Havlíčkův Brod do vedení, přesilovou hru využil po přihrávce Kozlíka, Jan Milfait. Ovšem za tři minuty už bylo vyrovnáno, Pelhřimov také využil přesilovku, pas Davida Čermáka využil Filip Kasalý. Gólové hody v první třetině pokračovaly už za 49 vteřin Brod opět vedl, když Tomáš Chlubna propálil Hlaváče. Stav 2:1 byl konečný pro první třetinu.

Ve 26 minutě hráli domácí přesilovou hru, vypracovali si dvě dobře šance, ale Hlaváč je pochytal. Ve 30 minutě po střele Kozlíka, dorazil puk do branky Kryštof Kulhánek a bylo to 3:1. Ve 36 minutě vykřesal hostům naději Martin Hadrava, které po přihrávce Tomáše Mejzlíka propálil brankáře domácích. Minutu před koncem třetiny měl šanci šanci na vyrovnání Martin Vysloužil, ale samostatném úniku neuspěl a dorážka skončila na břevně.

V úvodu třetí třetiny měl domácí tým výhodu krátké přesilovky 5 na 3, ale tu šanci nevyužil. Ve 47 minutě mohl vyrovnat Vladimír Port, ale v dobré šanci branku minul. V polovině poslední třetiny jel ve vlastním oslabení sám na branku opět Vysloužil a byl faulován a následovalo trestné střílení, ale sám faulovaný tuto šanci neproměnil. O dvě minuty po faulu hostujícího hráče dostal také domácí hráč možnost nájezdu, ale střelou mezi betony Hlaváče nepřekonal. Dvě minuty před koncem zápasu měli hosté dobrou příležitost na vyrovnání, když byl vyloučen domácí hráč. Hosté se drželi celé dvě minuty v pásmu vypracoval si tři dobře šance, ale Marek je zvládl pochytat a domácí hokejisté udrželi vedení 3:2.

Petr Venkrbec