HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.01.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Druhá třetina vzala naději na úspěch

Start do zápasu se Medvědům vůbec nepovedl. Už po sedmnácti sekundách hry se prosadil šestnáctiletý talent Jaromír Pytlík. Ovšem gólová sprcha přišla až v prostřední periodě. V ní nasázeli hosté pět branek, čímž si vybudovali řádný náskok v honbě za třemi body. Deset minut před koncem poslední části pak zvýšil na rozdíl sedmi branek Kuřítko. Čestný úspěch domácích zaznamenal šest minut do závěrečné sirény Marek Hadrava. Poslední slovo měly ale přeci jen Plameny, když na konečných 8:1 zvýšil Poizl.

Pelhřimov

31.01.2018
18:00
1:8
(0:1, 0:5, 1:2)
Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky: 54. Marek Hadrava (Filip Kasalý, Martin Hadrava) – 1. Pytlík (Štěpánek), 25. Kunstmüller (Pleva, Gregar), 28. Pytlík, 31. Štěpánek (Pytlík), 32. Kuřítko (Marek), 38. Bureš (Kuřítko), 50. Kuřítko, 56. Poizl (Gregar)



PEL: Hlaváč (Urban) – Kohút, Pospíchal, Oščádal, Port, Kasalý D., Kubát, Kaminsky, Votápek, Kopic, Plachý, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Vysloužil, Siřiště, Čermák, Heinrich, Mejzlík

ZNS: Sláma (Radosta) – Pleva, Lojek, Poizl, Peslar, Sedláček, Kolda, Marek, Vítek, Pytlík, Štěpánek, Bureš, Jícha, Kuřítko, Stehlík, Kunstmüller, Gregar, Krupka, Dospěl, Marguš

Vstup do utkání se hostujícím hráčům vydařil, neboť to byli oni, komu se již po 17 sekundách hry podařilo vsítit první branku. Výbornou kombinaci zakončoval do prázdné branky Jaromír Pytlík – 0:1. Hosté měli i nadále více ze hry a domácí k puku příliš nepouštěli. Kunstmullerova teč šla však mimo bránu. Po pěti a půl minutách hry dostaly Plameny výhodu přesilové hry. Domácím se však podařilo neinkasovat a přesilovku přečkali bez větší újmy. Poté měl dobrou šanci Vysloužil, ale před Slámou svým blafákem neuspěl. Následně útočili na Hlaváčovu branku Jícha a Kuřítko, avšak domácí brankář vše odvrátil. Pelhřimov mohl vyrovnat, ovšem Oščádalova střela trefila pouze tyč, stejně jako na druhé straně, kde pálil Gregor. Pak následovalo několik šancí Ledních medvědů, ale všechny ztroskotaly na výborném brankáři hostů. Netrvalo dlouho a opět zvonila tyč, když vystřelil hostující Dospěla. Do konce první části se již nic významného nestalo a do šaten se tak šlo za nepříznivého stavu pro domácí.

Druhou třetinu začalo oslabení domácích. Ti se však dobře drželi a nepustil hosty do blízkosti Hlaváče. Po neúspěšné výhodě však Žďár znovu udeřil. Do blízkosti domácí branky se dostal Luboš Kunstmuller a nemýlil se – 0:2. Následně hosté hráli v šesti a dostali tak dvouminutový trest. V ní měl dobrou šanci Pospíchal, ale výborného Slámu nepřekonal. Po chvíli se přesilová hra domácích dokonce zdvojnásobila. Paradoxně to ale byli Lední medvědi, kdo inkasoval. Jaromír Pytlík ujel všem domácím hráčům a překonal Hlaváče – 0:3. Poté přišla na chvíli hluchá pasáž hry. V polovině druhé třetiny Jaromír Pytlík našel před brankou volného Petra Štěpánka a ten se nemýlil – 0:4. Následně si vzali domácí oddechový čas. Ovšem ani to jim nepomohlo a už po 18 sekundách hosté zvyšovali. Po chybě domácích hráčů se před bránou prosadil Martin Kuřítko – 0:5. Ve 33. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry. Marek Hadrava dobře tečoval střelu ovšem pouze do Slámovy lapačky. Po přesilové hře se opět prosadily Plameny. Po dobré kombinaci se prosadil Lukáš Bureš – 0:6. Další šance Jíchy málem také skončila brankou, ovšem puk prošel jen kousek vedle tyče. Těsně před koncem druhé periody byl vyloučen domácí hráč a hosté tak měli další příležitost.

V úvodu třetí části se Medvědi dobře bránili a nepustili hostující hráče před svou branku. Poté byla hostům nabídnuta další početní výhoda. Domácí v klidu přečkali i toto oslabení. Hosté dále pokračovali v náporu a to vyústilo v další vyloučení domácích. Martin Hadrava se dostal do blízkosti Slámy, ale ani on neuspěl. V polovině třetí třetiny však udeřil opět Žďár. Martin Kuřítko se v závaru před brankou dostal k volnému kotouči a dokázal ho usměrnit do sítě – 0:7. Hostům posléze byla nabídnuta další početní výhoda. V té se dostal do šance domácí Martin Vysloužil, ale Sláma byl opět bezchybný. Ani Martinu Hadravovi se nepovedlo protlačit puk do sítě. Po vypršení času přesilovky se domácím konečně povedlo zaznamenat alespoň čestný zásah. Po přihrávce Filipa Kasalého do dobré pozice se prosadil Marek Hadrava – 1:7. Následnou přesilovou hru se hostům ale již podařilo využít. Po výborné souhře se do prakticky prázdné brány trefil Daniel Poizl – 1:8. Poté Čermák neuspěl se svým blafákem. Konec poslední části utkání se nesl v duchu početní výhody hostů. Ti už ale neměli příliš zájem skórovat a utkání se jen dohrálo.

Lední medvědi tak zaznamenali druhou porážku v řadě. Další utkání čeká Pelhřimov již v sobotu na ledě Kolína.

Tomáš Bečka, Jakub Forejt