HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.08.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov uhasil Plameny šesti brankami

Vstup do utkání se více povedl domácím hokejistům, když se po sto dvaceti čtyřech sekundách hry prosadil Kaminsky. Plameny však kontrovaly dvěma slepenými trefami. Do kabin se po první siréně šlo přeci jen za vyrovnaného stavu, o který se zasloužil Marek Hadrava. Prostřední periodu odstartovali lépe Konečného svěřenci, ovšem Medvědi odpověděli góly Kasalého a Marka Hadravy, který navíc ve třetí třetině zkompletoval hattrick. A když ve 44. minutě zvyšoval Kopic na 6:3, zdálo se, že poněkud ostrý přípravný duel dovedou Pelhřimovští do poklidného konce. Žďár ale dokázal propálit Hamalčíka ještě dvakrát, ale na víc už rivalovi z Bouchalek nezbyl čas. Medvědi tak ukořistili druhé vítězství v předsezónní přípravě.

Pelhřimov

31.08.2017
18:00
6:5
(2:2, 2:1, 2:2)
Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky:3. Kaminsky (Hadrava Marek), 16. Hadrava Marek (Hájek, Hadrava Martin), 29. Kasalý F., 32. Hadrava Marek (Kaminski, Votápek), 43. Hadrava Marek (Hadrava Martin, Kubát), 44. Kopic (Linhart) – 12. Kuřítko (Jícha), 13. Střecha (Krupka), 27. Krupka (Střecha, Kunstmüller), 45. Nečas, 59. Gregar (Juraň, Jícha). Vyloučení: 9:11, navíc Hájek (PEL) 10 OT, Pleva 10 + OK (ona ZNS). Využití: 0:0. V oslabení: 2:0.



PEL: Hamalčík (Formánek) – Kubát, Kalenda, Kohút, Vrátný, Adam, Hájek, Vysloužil, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Kaminsky, Kopic, Kasalý F., Bezděk, Hendrych, Šulák, Linhart

ZNS: Sláma (Řehoř) – Pleva, Lojek, Marek, Kolda, Jícha M., Smejkal, Beneš, Kunstmüller, Vítek, Kovářů, Krupka, Střecha, Juráň, Gregar, Nečas, Bureš, Jícha L., Pytlík, Kuřítko

Úvod utkání začal pozvolna, na žádné straně nebyly k vidění žádné větší šance. To se však změnilo ve 3. minutě. Z domácího protiútoku se zrodila první branka, když Kaminsky prostřelil hostujícího brankáře mezi betony – 1:0. Po tomto zásahu se více dopředu začali tlačit hosté, jenže ani Jíchova, ani Gregarova střela neskončily v síti. V 9. minutě dostal Žďár početní výhodu. Ta však trvala pouze 20 sekund, jelikož byl vyloučen také hráč z řad Plamenů, a tak hra pokračovala ve čtyřech. Během tohoto rozložení sil se šance střídaly na obou stranách, ale žádná z nich neskončila v brance. Ve 12. minutě už ale bylo vše jinak. Po závaru před domácí brankou se k puku dostal Martin Kuřítko, který zvládl uklidit puk do odkryté brány – 1:1. Ještě veseleji bylo na hostující střídačce o minutu později, kdy se po individuální akci prosadil Tomáš Střecha – 1:2. Netrvalo dlouho a také Medvědi přišli se svou odpovědí. Marek Hadrava dostal dobrou přihrávku od Hájka a se sklepnutím kotouče do sítě už neměl sebemenší problém – 2:2. Do konce třetiny se už nic významného nepřihodilo, a tak oba týmy odcházeli do šaten za nerozhodného stavu.

Úvod druhé části zastihl v lepším rozpoložení hosty, kteří měli několik šancí. Jenže Nečasův ani Jíchův pokus v síti neskončily. Poté se sám před domácí brankou ocitl Beneš, kterému se však nevydařilo zakončení. Následně mohli diváci vidět pěstní souboj mezi Alešem Hájkem a Martinem Plevou, který skončil nerozhodně. Pak měli hrát hosté přesilovku, z toho ovšem sešlo, jelikož si před domácí bránu najel Lukáš Bureš a trefil se přesně – 2:3. Netrvalo dlouho a domácí byli vyloučeni rovnou dvakrát za krátkou chvíli. Hostům se ale nedařilo prostřelit Hamalčíka. Naopak to byl Pelhřimov, kdo dokázal skórovat ve čtyřech. Puk se dostal k osamocenému Filipu Kasalému, který ujel sám na brankáře a vystřelil do horní části branky – 3:3. Poté byla nabídnuta přesilová hra také domácímu celku. Tu sice Lední medvědi nevyužily, ale čtyři vteřiny po vypršení trestu se po pěkné kombinaci prosadil Marek Hadrava – 4:3. Do konce třetiny se hostům ještě nabídly dvě přesilové hry za sebou, ovšem ani v jedné z nich se jim nepodařilo skórovat, a tak medvědi odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem.

V úvodu třetí části byl vyloučen jeden z hostujících hráčů. To dokázali medvědi výborně zužitkovat. Martin Hadrava se dokázal uvolnit a přihrál dobře puk na Marka Hadravu a ten uklidil puk za bezmocného Slámu – 5:3. Neuběhla ani minuta a na domácí straně bylo ještě veseleji. Před Slámu si dobře nabruslil Miroslav Kopic a bekhendem vstřelil šestou branku domácího celku – 6:3. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Zdálo se, že Hamalčík má puk pod kontrolou, ale Jakub Nečas dokázal holí vypíchnout puk, který dojel až za brankovou čáru – 6:4. Hosté mohli následně snížit své manko v přesilové hře, ale z té nakonec nic nebylo. Pak přišla na řadu početní výhoda i na domácí straně, ovšem měla stejný účinek jako ta hostující. Žďár se i nadále snažil o snížení stavu, ale jejich snaha byla marná. Skórovat se jim povedlo až jeden a půl minuty před koncem, kdy puk do sítě tečoval Martin Gregar – 6:5. Hosté na závěr ještě vyzkoušeli powerplay, ale nedařilo se jim dostávat se do útočného pásma, natož pak ke střele, takže se do konce zápasu již nic nezměnilo.

Pelhřimov tak po prohře v Moravských Budějovicích dokázal opět vyhrát a oplatil tak Žďáru prohru z jejich ledu. Lední medvědi tak mají zatím v přípravných zápasech bilanci dvou výher a dvou proher. K následujícímu utkání pojedou medvědi do Prahy, kde se 2. září utkají s týmem Letňan.

Ohlasy po utkání

Jan Dvořák (hlavní trenér Lední Medvědi Pelhřimov): Vyhráli jsme, což je dnes důležité, abychom si zvedli sebevědomí. V zápase se objevily správné věci, dostali jsme se do vedení, ale bohužel jsme neudrželi koncentraci a následně jsme začali vymýšlet kraviny. Stále se ale jedná o přípravu, hráči si na sebe musí zvyknout, protože to pořád není tak ustálené. 

Tomáš Bečka, Jakub Forejt