HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.10.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Naději na senzační body ztratili Medvědi tři sekundy před koncem

Lední Medvědi v rámci 14.kola přivítali na svém ledě lídra tabulky z Havlíčkova Brodu a sahali po senzačních bodech. Na gól Vladimíra Porta dokázali hosté zareagovat, poté ve 28. minutě vrátil Medvědům vedení Aleš Heinrich. Pelhřimov vedení dlouhou dobu držel a zdálo se, že vybojuje senzační body. Jenže v 57. minutě hosté vyrovnali a pouhé tři sekundy před koncem zápasu připravil Medvědy o body Třetina

Pelhřimov

31.10.2018
18:00
2:3
(1:1, 1:0, 0:2)
Havl. Brod

Branky a nahrávky: 7. Port (Vysloužil, Patočka), 28. Heinrich (Mejzlík, Vysloužil) – 8. Voříšek (Milfait, Šmíd), 57. Kuchta (Semrád, Šmíd), 60. Třetina (Semrád, Kulhánek). Vyloučení: 7:7, navíc: Kasalý F. (PEL) 10 OT + 10 OT + TH. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Čuňočka - Vašíček, Král. Diváci: 380.



PEL: Holík – Kohút, Pospíchal, Port, Slabý, Dominik Kasalý (C), Oščádal – Martin Hadrava, Filip Kasalý (A), Marek Hadrava – Heinrich, Patočka, Vysloužil – Votápek (A), Mejzlík, Kadlec

HBR: Marek – Semrád, Dvořák, Vala, Kulhánek, Kadeřávek, Šmíd – Holenda, Přidal, Třetina (C) – Milfait (A), Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Chlubna, Kozlík – Beneš, Blinka

Derby začaly oba celky opatrně, ze zajištěných obran, ale už na konci sedmé minutě rozjásal domácí fanoušky Vladimír Port, když umně tečoval nahození Vysloužila. Neoběhlo ani šedesát sekund a hosté se radovali z vyrovnání. Luboš Voříšek potvrdil pověst střelce a poprvé překonal Holíka. Bruslaři dokonce mohli otočit skóre, ale Kuchta v samostatné akci nastřelil jen tyč Holíkovy branky.

Další velká příležitost se urodila až na začátku druhé periody, kdy Milfait z mezikruží jen těsně netrefil pelhřimovskou svatyni. Ve 28. minutě pak vypuklo v pelhřimovských ochozech nadšení podruhé. Agilní Aleš Heinrich totiž zužitkoval přesilovou hru, takže vrátil Medvědům zpět ztracené vedení.

Brod se ale rychle ujal aktivity, ovšem jeho vytvořené šance gólem neskončili. To samé ale platí o domácích hokejistech, kteří své další šance nedokázali přetavit ve třetí branku. Stejné tvrzení platilo i poté, co Martin Hadrava v úniku pouze o pár centimetrů správně neseřídil svá mířidla.

Ihned v úvodu poslední části zahrozili hosté po chybě domácí defenzivy. Blinka však svůj pokus namířil jen do betonů pozorného Holíka. Tou samou částí výstroje zakročil i havlíčkobrodský gólman Marek po úniku Kadlece.

Další gól se zrodil až v 57. minutě. A k nevoli domácích fanoušků skončil puk za zády pelhřimovského gólmana. I přesto, že Havlíčkův Brod hrál v oslabení, se do samostatné akce probil Petr Kuchta, jenž poslal svou střelu mezi lapačku a beton domácího brankáře.

Skutečný šok ale přišel nejen pro pelhřimovské fanoušky, ale i pro domácí hráče tři sekundy před koncem třetí třetiny. V tu dobu hráli hosté přesilovou hru, když se ke kotouči dostal Miroslav Třetina, jenž rozhodl o osudu celého zápasu. Pelhřimov tak opět nedosáhl v bitvě s Havlíčkovým Brodem na body i přesto, že mu byl vyrovnaným soupeřem do posledních sekund.