HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Hattrick Marka Hadravy nestačil, Medvědi o gól podlehli Jičínu

Pelhřimov vstoupil do utkání se změnou na trenérské lavičce. Trenérské duo Melenovský - Benák bylo totiž bylo odvoláno a kormidla nad pelhřimovským celkem se chopil ještě donedávna hráč Medvědů Libor Bezděk. Jeho premiéra na lavičce A-týmu však vítězná nebyla. Rozhodla o tom druhá třetina, ve které domácí celek inkasoval během osmi minut tři branky, což se nakonec ukázalo jako klíčové. V 53. minutě snížil na rozdíl jediné branky Filip Kasalý, ovšem Medvědi už nedokázali vsítit vyrovnávací gól.

Pelhřimov

17.11.2018
18:00
4:5
(1:1, 1:3, 2:1)
Nový Jičín

Branky a nahrávky: 18. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Pospíchal), 34. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Pospíchal), 49. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Kasalý F.), 53. Filip Kasalý (Martin Hadrava, Pospíchal) – 8. Sonnek (Irgl, Málek), 23. Lehečka (Sonnek, Adamík), 26. Poruba (Metelka), 32. Kuba (Adamík), 46. Metelka. Rozhodčí: Špergl – Vavruška, Oudes.



PEL: Holík – Oščádal, Mejzlík, Kasalý F., Krtek, Port, Hráček, Pospíchal, Kasalý D., Vrátný, Hadrava Martin, Kaminsky, Vysloužil, Kopic, Votápek, Siřiště, Šulák, Hadrava Marek

NJ: Sonnek (Kohn) – Adamík, Már, Hruška, Hrachovský, Beutl, Metelka, Gřešík, Tomeček, Palička, Krupa, Kuba, Málek, Motloch, Lehečka, Chvostek, Poruba, Zedník, Sonnek, Slovák, Irgl

Hosté museli hned v úvodu bránit dvě oslabení, přesto skórovali jako první. V 8. minutě se ve skrumáži před Holíkem k puku jako první dostal Jan Sonnek a se štěstím dotlačil puk za brankovou čáru. Domácí si vytvářeli šance hlavně v únicích, po několika neúspěšných pokusech se k puku v 18. minutě dostali bratři Hadravové a po krásné akci se Sonnek marně natahoval na střelu Marka Hadravy. Po první třetině tak týmy odcházely za vyrovnaného stavu.

Hostům si hned v úvodu třetiny opět zahráli přesilovou hru a po velkém nátlaku se ve 22. minutě prosadil střelou z prostoru pro vhazování Jakub Lehečka. Už ve 26. minutě se opět prosadili hosté, v protiútoku vyslal Jan Poruba střelu mezi Holíkovy betony, kterému smolně proklouzl puk až do branky. Štěstí Holíkovi nepřálo ani ve 32. minutě, brankář Pelhřimova vyjel z branky, ale nešťastně rozehrál přímo na hokejku Miroslava Kuby, který bez větších problémů trefil prázdnou branku. Domácí velmi nepříznivý vývoj dokázali korigovat v přesilové hře, v 34. minutě se prudkou střelou z blízkosti prosadil Marek Hadrava. Hosté po dvou třetinách vedli o dvě branky a zdálo se, že kráčí za pohodlným vítězstvím.

V závěrečné třetině se jako první opět trefili hosté, v 46. minutě úspěšně dorážel za Holíkova záda Jakub Metelka. Poté ale hosté faulovali a hosté tak dokázali snížit. Ve 49. minutě dovršil hattrick střelou do odkryté části branky Marek Hadrava. Domácí se tlačili za kontaktním gólem, nejlepší příležitost se Medvědům v 53. minutě naskytla v podobě přesilové hry. Této příležitosti Pelhřimov využil, konkrétně Filip Kasalý, a Medvědi se dostali na dostřel. Několik šancí si vytvořili, ani přesilové hry, ani hry v šesti nedokázali zužitkovat a podlehli Novému Jičínu těsně 4:5.

Daniel Lhotský