HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.02.2019 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimovští neprolomili mizérii ani proti Českým Budějovicím

Třicáté sedmé kolo nabídlo souboj předposledního celku skupiny Jih s tím posledním. A David Servis ihned od začátku zápasu potvrzoval lepší postavení v tabulce. V první třetině vsítili hosté jednu branku, načež o svém vítězství rozhodli v periodě druhé, ve které přidali další tři. Medvedi kontrovali góly Porta a Filipa Kasalého, ovšem během posledních dvaceti minut nasázeli Servismani další tři trefy, čímž si zajistili výhru 7:2.

Pelhřimov

06.02.2019
18:00
2:7
(0:1, 1:3, 1:3)
David Servis

Branky a nahrávky:40. Port (Votápek, Kopic), 44. Kasalý F. (Kopic) – 4. Bárta Jiří (Schmidmayer, Ferebauer), 29. Sumerauer, 30. Schmidmayer (Tejko), 37. Šulčík (Kříž, Škopek), 50. Dudáček (Kronus, Bárta Jiří), 56. Bárta Jan (Škopek, Kříž), 59. Rolínek (Bárta Jiří, Dudáček) Rozhodčí:Mgr. Čunočka – Urubčík, Bc. Kleprlík



PEL: Holík (Urban) – Kříž, Port, Kellner, Kasalý D., Adam D., Kaminsky, Bazala, Kopic, Kohút, Votápek, Kuluris, Šána, Kasalý F., Piš, Svoboda, Vála

DSB: Marek (Němec) – Dudáček, Ferebauer, Radoš, Škopek, Kříž, Schmidmayer, Rolínek, Bárta Jan, Šulčík, Tejko, Kronus, Bárta Jiří., Sumerauer, Vak

Na první gól zápasu se nečekalo dlouho. Už na začátku čtvrté minuty se mezi střelce k nevoli domácích fanoušků zapsal budějovický Jiří Bárta, jenž zamířil svůj pokus přesně k tyči Holíkovy brány. Pelhřimovští měli během první dvacetiminutovky problém v obranném pásmu a při útocích jim naopak vázla kombinace. Ani hosté se už nedostávali k vážnější šancím, a tak šli Medvědi do kabin po úvodní části s jednobrankovým mankem.

To však v polovině zápasu záhy narostlo na tříbrankové. Mezi dvacátou devátou a třicátou sedmou minutou totiž domácí inkasovali tři tvrdé údery, ze kterých se již nedokázali vzpamatovat. Úspěšnou pasáž Českých Budějovic odstartoval Lukáš Sumerauer a o půl minuty později na něj navázal Karel Schmidmayer. Mezitím ujel společně s Křížem do úniku dva na jednoho Bárta, ale Křížův pokus Holík vychytal. Vše poté dovršil Roman Šulčík, jenž střelou o tyč zvyšoval již na 4:0.

Lední Medvědi se první gólové radosti dočkali až v závěru druhé dvacetiminutovky. Navrátilec do sestavy Vladimír Port se prosadil z předbrankového prostoru a přeci jen vykřesal malou jiskřičku naděje pro domácí celek. Ve třetí třetině se pak pomyslná jiskřička ještě více rozjasnila, neboť Filip Kasalý propálil gólmana Marka.

Naději na dobrý výsledek držel ještě do čtyřicáté deváté minuty Martin Holík, který vychytal trestné střílení Jiřího Bárty. Jenže začátek padesáté minuty opět poslal domácí do tíživé situace. Daniel Dudáček totiž potrestal domácí obranu pátým gólem. Čtyři minuty před koncem se podruhé mezi střelce zapsal Jan Bárta a konečný výsledek 7:2 pro David Servis zařídil Radek Rolínek.  

Tomáš Bečka