HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.09.2020 | Jiří Rada | A-tým

Poutníci si v úvodu sezóny poradili s Milevskem

Pelhřimovští Poutníci vinou odloženého prvního kola vstoupili do Jihočeské krajské hokejové lize až druhým kolem v utkání s Milevskem. Od začátku byla k vidění vyrovnaná partie, ve které šel do vedení domácí Pelhřimov zásluhou Marka Hadravy. Na konci druhé třetiny však hosté šťastně vyrovnali. O vítězi tak rozhodla až poslední dvacetiminutovka, ve které poslal do vedení Pelhřimov snajpr Svoboda a do odkryté branky přidal v samém závěru utkání Filip Kasalý.

Pelhřimov

26.09.2020
17:00
3:1
(1:0, 0:1, 2:0)
Milevsko

Branky a nahrávky: 9. Marek (Vysloužil), 58. Svoboda, 60. Dominik Kasalý – 40. Bouška (Březina, Suchan). Rozhodčí: Filip Svoboda — Michal Dančišin, Jan Kubeš. Vyloučení: 7:7, navíc Vysloužil (PEL) TH NESP. Bez využití. V oslabení: 0:0.



HCP:

Jíra (Havel) – Kasalý D., Zadražil, Vrátný J., Martínek, Bříza, Port, Vrátný D., Mečiar, Votápek, Šulák, Vylíčil, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Vysloužil, Kasalý F., Svoboda B., Štěrba

MIL:

Panec (Princ) – Bouška, Bednář, Růžek, Jíška, Hastrman, Tampier, Půst, Březina, Kalčík, Pechánek, Pouch, Pecka, Škrdleta, Petřík, Burda, Kadilák, Bílek, Řezáč, Suchan

Utkání začali Poutníci aktivněji a tlačili se do prostoru před Pancem. Hosté se ale nenechali zahanbit a několikrát v první třetině vystrčili svá útočná tykadla. V 9.minutě, kdy pomalu vrcholil tlak hostů, se k puku dostal Marek Hadrava a blafákem zakončil přesně mezi Pancovy betony. Více ze hry měli i nadále domácí, do konce třetiny však zůstalo skóre neměnné.

Druhá třetina nebyla příliš pohledná. Hokej byl k vidění hodně bojovný, oba týmy si nedarovaly příliš prostoru na ledě a gólových šancí na obou stranách spíše pomálu. V polovině zápasu ale přeci jen tlak domácích rostl a zejména Port s Martinem Hadravou mohli navýšit domácí vedení, Panec ovšem svůj tým několikrát podržel. Vyrovnané utkání pokračovalo a když už se zdálo, že domácí tým získává pevnou půdu pod nohama, přišla 40.minuta, hosté zavezli puk před Jíru a po důrazu Petra Boušky se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Třetí třetina byla zpočátku ve znamení tlaku domácích, ovšem bez gólového efektu. I zde se ale hra rychle vyrovnala a jeden z klíčových momentů poslední dvacetiminutovky přišel v 50.minutě – po zpočátku nevinném hákování Martina Vysloužila přišly protesty domácího útočníka, přičemž sudí následně poslali Vysloužila na pět minut za katr a následně do kabin. Ale na ledě se toho dělo více a výsledkem byl naprosto nevídaných 9 minut početní nevýhody domácího celku. Obrovskou výhodu ale hosté nevyužili, Poutníci s nasazením odvraceli útoky Milevska, které byly dvakrát zbržděny menším vyloučením na straně hostujícího celku. To naopak vlilo tolik potřebné síly na stranu Poutníků, kteří v době končícího trestu již opět byli pány situace. A přišla sladká odměna – v 58.minutě Bohumil Svoboda pálil ihned po buly a černý nesmysl se zastavil až za Pancem, který nestačil reagovat. Hosté vrhli všechny síly do útoku, vsadili i na hru bez brankáře, ale sedm sekund před závěrečnou sirénou dal razítko na domácí vítězství střelou do prázdné Dominik Kasalý.

Z nervózního zápasu tedy berou domácí tři body a k dalšímu zápasu míří Poutníci na led soupeře, v pátek 2.října cestuje Pelhřimov na led Veselí nad Lužnicí.

Pavel Blažek