HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
Pelhřimov

26.11.2021
19:00
8:1
(1:0, 4:1, 3:0)
Chotěboř

Branky a nahrávky: 8. Štěrba (Vysloužil, Machovský), 26. Hadrava Martin, 27. Votápek (Vrátný), 31. Votápek (Dvořák), 34. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Kasalý D.), 42. Dvořák (Marek Hadrava), 51. Filip Kasalý (Marek Hadrava), 56. Marek Hadrava (Martin Hadrava) – 26. Hospodka (Kříž, Eis)



HCP:

Jíra – Vrátný, Bříza, Zadražil, Vácha, Kasalý D., Dúška – Hadrava Martin, Vysloužil, Votápek, Dvořák, Hadrava Marek, Kasalý F., Březina, Machovský, Svoboda L., Štěrba

CHO:

Nedvěd (Rulf) – Kříž, Lacina, Mendl, Pecen, Suchý, Kadleček – Hospodka, Vlček, Stránský, Dvořák, Ludvík, Svoboda, Němec, Mašek, Eis, Pejchal

Hosté z Chotěboře vstoupili do utkání aktivněji a Jíra musel předvést více zákroků oproti Nedvědovi v bráně hostů. Poutníci ale všechny ataky Chotěboře ustáli a postupně vyrovnali hru. A přicházeli i šance, Dvořák v 5.minutě ještě pálil do připraveného Nedvěda. Byli to rovněž domácí hokejisté, kteří v 10.minutě otevřeli skóre utkání – Vysloužil našel v pásmu ideálně postaveného Jana Štěrbu a ten střelou švihem nedal Nedvědovi šanci. Poutníci byli rázem při chuti, své další šance ale v první třetině nevyužili. Zejména Martin Hadrava a v závěru třetiny i Dominik Kasalý měli na holích zvýraznění skóre. Hosté po zbytek třetiny hrozili především z rychlých brejků, ale Jíra svůj tým několikrát podržel.

Domácí si z první třetiny přinesli početní výhodu, tu však nevyužili. Hráči Chotěboře postupně čím dál více tlačili na domácí branku a výsledkem bylo vyrovnání po střele Hospodky. To běžela 26.minuta, ovšem hosté si užili vyrovnaný stav pouze 15 vteřin. Odražený puk v útočném pásmu napálil Martin Hadrava z první přímo do šibenice hostující branky. A v 27.minutě bylo pro Poutníky ještě lépe. Lahůdkový pas Vrátného vzal do své péče Petr Votápek a samostatný únik přetavil v třetí branku domácích. Hosté se okamžitě snažili o odpověď, ale Jíra byl připraven. Navíc ve 31.minutě přišel závar před Nedvědem, který ukončil pohotovou střelou opět Petr Votápek. Chotěboř utkání ani v této chvíli nezabalila, hosté zasypali Jíru střelami, které ale domácí brankář kryl. Navíc v 34.minutě opět klapla spolupráce bratrů Hadravových – v přečíslení našel Martin bratra Marka a domácí se radovali popáté. Hosté sice poté dostali početní výhody, ale pozorná obrana Poutníků v čele s Jírou držela hosty na uzdě.

Třetí třetinu začali Poutníci v početní nevýhodě, ale byli to právě domácí, kteří se radovali ze vstřelené branky. Ve 42.minutě uvolnil Marek Hadrava ideálně Tomáše Dvořáka, který se postaral o šestou branku Poutníků. Ke cti soupeřů z Chotěboře se sluší říci, že i za tohoto stavu hosté ohrožovali Jíru v domácí brance, co jim však nelze upřít – to byla tvrdá hra, se kterou někteří hráči Chotěboře zcela zbytečně narušovali chod atraktivní dohrávky. Celkově dnes byli hosté horší především v produktivitě a to se potvrdilo i v 51.minutě. Puk se dostal na kruhy k Filipu Kasalému a zkušený útočník poslal puk nechytatelně za záda hostujícího Nedvěda. Poutníci v té době již zcela kontrolovali vývoj utkání a své příznivce potěšili ještě jednou brankou, v 56.minutě využil Marek Hadrava přesilovou hru po souhře s bratrem Martinem. Některým hráčům Chotěboře v závěru duelu poněkud tekly nervy, ale na celkovém výsledku se to neprojevilo.

Pelhřimovští hokejisté jsou tedy v aktuálním ročníku Krajské ligy Vysočiny stále neporaženi, když zdolali Chotěboř, jednoho z konkurentů v boji o čelo tabulky, přesvědčivě 8:1. Další vítězství mohou přidat Poutníci ve středu 1.prosince, kdy zavítají na led nedaleké Telče.

Pavel Blažek