HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.02.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Po heroickém výkonu se Poutníci ujímají v semifinálové sérii vedení!

Vstup semifinálové série měli lepší domácí, ale po odeznění domácího tlaku vsítili Poutníci dvě branky a i když tento náskok dokázala Chotěboř v prostřední části smazat, Poutníci dvěma brankami překlopili vedení opět na svou stranu. V nervózním závěru sice domácí korigovali stav utkání, ale pelhřimovští hokejisté si bojovným výkonem nenechali sebrat důležité vítězství v poměru 4:5.

Chotěboř

11.02.2023
17:00
4:5
(0:2, 3:2, 1:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 24. Kadleček (Lacina), 25. Svoboda, 36. Pecen (Svoboda), 60. Dvořák (Pecen, Kadleček) – 9. Brabec, 10. Martin Hadrava (Pospíchal, Votápek), 24. Šulák (Pospíchal, Votápek), 37. Kochrda (Port), 60. Brabec



CHO:

M. Pešek (R. Rulf) — M. Kříž, J. Lacina, J. Ludvík, V. Pecen, L. Musílek, J. Ludvík, D. Suchý, R. Pejchal — J. Hospodka, J. Hospodka, M. Vlček, T. Ludvík, L. Dvořák, M. Stránský, V. Svoboda, P. Mašek, D. Adam, S. Kadleček

HCP:

J. Kaiseršot (J. Jíra) — V. Port, L. Pospíchal, D. Kasalý, F. Bříza, J. Vácha, L. Martínek — M. Hadrava, M. Hadrava, F. Kasalý, M. Vysloužil, P. Votápek, D. Šulák, L. Siřiště, M. Brabec, J. Kochrda, M. Buchta, J. Štěrba, M. Machovský

Domácí Chotěboři patřily úvodní minuty prvního semifinále, hráči v modrobílém se tlačili do zakončení, avšak Kaiseršot v pelhřimovské brance svůj tým několikrát podržel. Poutníci postupně srovnali tempo s domácími a v 5.minutě si poprvé Pešek v domácí brance sáhl pořádně na puk, když likvidoval nahození Váchy od modré. V 9.minutě se krásnou individuální akcí zbavil Martin Brabec obránců Chotěboře a elegantní stahovačkou poslal Poutníky do vedení. V tu chvíli byli hráči Chotěboře opaření a toho ideálně využil v 10.minutě Martin Hadrava, když střelou z kruhů zakončil tlak pelhřimovského týmu před Peškem. Ale ani Chotěboř nesložila zbraně, domácí se stále více tlačili před Kaiseršota, ten však byl připraven. V 17.minutě mohl zvýšit vedení Poutníků Filip Kasalý, v čisté šanci ale jeho pokus pod břevno vyrazil domácí Pešek. V 18.minutě přišla početní výhoda v podání domácího celku, ale Poutníci se ubránili.

Druhá třetina začala ve stejném stylu jako ta předchozí, avšak v opačném gardu. Poutníci se tlačili do zakončení, ale Pešek dokázal několikrát udržet puk před brankovou čárou. Tlak Pelhřimova ale brzy skončil a v 24.minutě domácí snížili – Kadleček tečoval nahození od modré mimo dosah Kaiseršota a Chotěboř byla zpět v zápase. Poutníci ale kontrovali hned z protiútoku, stále ještě v 24.minutě se dostal puk na kruhy k Davidu Šulákovi a ten pohotově poslal puk za Peškova záda. A gólově bohatá pasáž hry pokračovala v 25.minutě, kdy si Kaiseršotem vyražený puk našel Svoboda a Chotěboř byla opět na dostřel. Okolo poloviny zápasu měli Poutníci dvě přesilové hry, ale obrana Chotěboře nedovolila hostům skórovat. V 36.minutě nejprve chytil Kaiseršot tutovku Ludvíkovi, ale hned po dalším buly nahodil od modré Svoboda a Pecenem tečovaný puk skončil za pelhřimovským brankářem. Poutníci se ale rychle oklepali a v 37.minutě přišel tlak na brankovišti, který zakončil pohotový Jiří Kochrda. V poslední minutě druhé třetiny dostali domácí výhodu přesilové hry, ale do druhé sirény se stav utkání nezměnil.

Početní výhodu domácí tým zkraje třetí třetiny nevyužil, ale hráči Chotěboře vytrvale zásobovali pelhřimovskou obranu útočnými výpady, ovšem Kaiseršot několikrát Poutníky zachránil od gólové pohromy. V končící 50.minutě se domácí Dvořák tlačil do šance, podle sudích byl však faulován a sudí nařídil trestné střílení. Domácí střelec ale v exekuci selhal, Kaiseršot si střelu mezi betony pohlídal. Snaha domácích ale byla zřejmá, tlak Chotěboře ještě zesílil díky přesilovým hrám, ale heroický výkon pelhřimovské obrany nedovolil domácím vyrovnání stavu utkání. Utkání gradovalo v poslední minutě. Nejprve se v pelhřimovském obranném pásmu nejlépe zorientoval Martin Brabec a střelou přes celé hřiště poslal puk do prázdné klece. Ale Chotěboř se postarala o dramatickou koncovku. Půl minuty před koncem vsadili domácí při přesilovce vše na jednu kartu a Dvořák v závaru před Kaiseršotem zdramatizoval utkání přesným zásahem mimo dosah hostujícího brankáře. Zbylý čas ovšem Poutníci dokázali udržet domácí útočníky na uzdě a i díky obětavým pádům do střel na brankovišti se stav utkání do konce 60.minuty nezměnil.

Pelhřimov dokázal po heroickém výkonu zvítězit v Chotěboři 4:5 a Poutníci se tedy ujímají vedení v semifinálové sérii. Ta pokračuje ve středu 15.února na ledě Pelhřimova a žádný fanoušek pelhřimovského hokeje by na tomto utkání neměl chybět. Začátek utkání je v 18 hodin.

Pavel Blažek