HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.01.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Krize je pryč, Spartak si s chutí zastřílel

I když Slaný uzavírá tabulku skupiny Západ, tak snadný zápas se nečekal. Pelhřimovští ale svého soupeře dokonale rozebrali, ke klidu jim pomohla povedená první třetina. Navíc ta poslední byla doslova střeleckou exhibicí. Po dvou gólech a jedné asistenci v zápase zaznamenali Digrin, Hadrava a Němec.

Slaný

27.01.2008
17:00
3:10
(0:4, 2:1, 1:5)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 35. Novák (Iterský), 39. Šťastný (Novák, Průcha), 60. Novák (Průcha, Málek) - 4. Anderle (Plch, Němec), 6. Digrin (Prostředník), 12. Pelán (Anderle, Plch), 19. Němec (Plch), 30. Hadrava (Pelán), 45. Tecl (Hrbatý), 46. Digrin (Hadrava), 51. Němec (Pelán, Anderle), 51. Hadrava (Digrin, Šejnoha), 51. Tecl (Hrbatý, Plachý). Rozhodčí: Souček - Beneš, Štofa. Vyloučení: 10:6, navíc 10 minut OT Iterský (Slaný). Využití: 1:1. V oslabení: 1:2. Diváci: 100. Střely na branku: 27:49. Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:10, 3:10.

SLN: Vaňous - Málek, Iterský, Kregl, Petráček, Kohoutek, Šťastný - Lapáček, Průcha, Novák - Hypš, Budíček, Pavlík - Šilhavecký, Dvořák, Janata

PEL: Míča – Kašpar, Meloun, Beránek, Plch, Smetana, Prostředník – Hrbatý, Plachý, Tecl – Němec, Anderle, Pelán – Digrin, Hadrava, Šejnoha

Pelhřimovští začali jako uragán, navrch měli od samého začátku. Proto není divu, že se už ve 4. minutě měnilo skóre. V oslabení napřáhl od modré Plch a Anderle tečoval puk do sítě. Spartak pokračoval ve stylu parní lokomotivy a podprůměrného soupeře doslova válcoval. V 6. minutě se předvedl nádhernou kolmou přihrávkou Prostředník, kterou Digrin vyšperkoval střelou mezi betony Vaňouse. Ve 12. minutě pohnul skórem Pelán, když v přesilovce dotlačil puk do sítě po přihrávce Anderleho. V 19. minutě jel Němec trestné střílení, na gólmana sice nevyzrál, ale prakticky vzápětí se radoval. Z otočky poslal puk do šibenice a uzavřel tak třetinu snů Spartaku.

Ve druhé dvacetiminutovce se Pelhhřimov hodně svou hrou přizpůsobil soupeři, takže se až do 30. minuty hrál podprůměrný hokej. Pak se nádhernou akcí blýskl Hadrava, který objel branku a než se Vaňous stačil přesunout k druhé tyči, měl puk v síti. Šestý gól mohl přidat Šejnoha, ovšem z jeho nájezdu nic nebylo. Ke slovu se tak dostal tým Slaný. Novák zrušil neprůstřelnost Míči z prakticky nulového úhlu, ve 39. minutě se po pěkné souhře opět s Novákem ve vlastním oslabení prosadil Šťastný.

Spartak pokračoval v lehkovážné hře i v počátku třetí třetiny a Slaný se mohlo dostat zpět do zápasu. To by ale musel při nájezdu na Míču uspět Novák. Pelhřimov zapnul na vyšší obrátky, po přihrávce Hrbatého se prosadil Tecl, o chvilku později se po spolupráci s Hadravou radoval z gólu i Digrin. Slaný se zcela sesypalo, což nejlépe dokumentovalo šestadvacet vteřin v 51. minutě. V ní Pelhřimov vytáhl skóre až na 2:10, když puk do sítě postupně dostali Němec, Hadrava a Tecl. V 53. minutě se do šance řítil Šejnoha, ale domácí ho zastavili jen za cenu sekery přes zápětí. Spartak přesilovku nevyužil, v samém závěru se dostala ta samá výhoda Slanému. To s ní naložilo lépe, na konečných 3:10 snížil nejlepší hráč v domácím dresu Novák.

Spartak podal dobrý výkon, ale je potřeba vidět i fakt, že Slaný bylo nejslabším soupeřem, na jaký tým v letošní sezóně narazil. Nicméně dvouciferná výhra snad bude dostatečnou psychickou vzpruhou pro překonání zbytků herní krize, která Spartak v posledních týdnech sužovala.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Přeji klukům, že si dneska mohli zahrát hokej. Ve hře jsou však věci, které se dají stále zlepšovat. Gólů jsme mohli dát klidně dvacet. V důležitějších zápasech je potřeba vytvořené šance proměňovat, jelikož jich nebude tolik. Soupeř nám dnes dovolil zkoušet si věci, které by jsme si v jiném zápase nedovolili. Za stavu 4:0 po první třetině se hraje každému jinak.

Marcel Doubek