HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.02.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak opět naděloval

Pelhřimovští hokejisté opět rozstříleli svého soupře rozdílem třídy. Sokolovu nasázeli devět branek. Základem k úspěchu bylo šest využitých přesilovek. Střelecký den měli především pelhřimovští obránci, kteří vstřelili pět branek. Poprvé v sezóně se trefil Prostředník, po dvou gólech přidali Meloun a Plch.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
03.02.2008
17:00
9:3
(3:2, 3:0, 3:1)
Sokolov
Branky a nahrávky: 2. Prostředník (Digrin), 7. Digrin (Stromko, Ondráček), 20. Plachý (Meloun), 24. Plch (Anderle), 30. Meloun (Kašpar, Hrbatý), 31. Plch (Anderle, Pelán), 41. Němec (Anderle), 47. Meloun (Hrbatý, Tecl), 56. Plachý (Tecl) - 13. Kukla (Dobřemysl), 16. Kašpar (Vrba), 49. Kukla (Soukup, Polesný). Rozhodčí: Ondřej - Flégl, Jindra. Vyloučení: 6:15, navíc Digrin a Smetana 10 min. OT (oba PE), Vrba 10 min. OT (SOK). Využití: 6:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Střely na branku: 46:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 8:2, 8:3, 9:3.

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Prostředník - Hrbatý, Plachý, Tecl - Pelán, Anderle, Němec - Digrin, Stromko, Ondráček - Šejnoha

SOK: Závorka (31. Schafhauser) - Toms, Pech, Děkan, Diblík, Pavlas, Loskot - Sopr, Polesný, Nový - Kukla, Dobřemysl, Soukup - Kašpar, Vrba, Formánek - Račanský

Domácí do utkání vstoupili pěkně zostra. Hned ve druhé minutě se radovali z vedení. Po přihrávce Digrina napřáhl na modré Tomáš Prostředník a brankář Závorka si jeho střelu srazil za vlastní záda. O pět minut později vedli červenobílí již o dvě branky. Po přihrávce Stromka v přesilové hře Marek Digrin razantně dorazil puk do sítě. Ačkoliv měli domácí i nadále více ze hry, hostům se povedlo snížit. Ve 13. minutě propadla Adamcovi do sítě bekhendová střela Kukly. V 16. minutě bylo pro Spartak ještě hůř. To když po chybě Plcha našel Vrba Romana Kašpara a ten vyrovnal. Domácí se však nesložili a dokonce třetiny se jim podařilo odpovědět. V poslední minutě v přesilové hře Plachý doslova dotlačil kotouč za Závorku.

I do druhé třetiny vstoupili domácí aktivněji. Ve 22. minutě měl v oslabení po přihrávce Digrina velkou šanci Ondráček, avšak jeho střela skončila nad hostující brankou. Ve 24. minutě se už Pelhřimovští z branky radovali. V přesilové hře pět na tři po přihrávce Anderleho prostřelil od modré Závorku Plch. V polovině zápasu vedl Spartak již o tři branky. Opět v přesilové hře pět na tři po přihrávkách Hrbatého a Kašpara napřáhl na modré Meloun a prostřelil hostujícího brankáře. V pokračující početní výhodě jednoho muže v poli domácí přidali další branku a vyhnali tak Závorku z branky hostů. Druhou brankou v utkání se o to postaral Plch, kterému asistovali Anderle a Pelán. Hosté mohli v poslední minutě třetiny alespoň zkorigovat skóre, ale Roman Kašpar svou šanci nevyužil.

Hned v první minutě poslední části Spartak přidal sedmý gól. Po přihrávce Anderleho se kolem branky obtočil Němec a zasunul puk za záda Schafhausera. Ve 45. minutě měl další velkou šanci domácích Ondráček, ale dnes mu nebylo souzeno dát gól. O góly se tak postarali jiní. V početní výhodě se po přihrávkách Hrbatého a Tecla prosadil podruhé v zápase Martin Meloun. Ve 49. minutě se po přihrávce Soukupa ocitl sám před Adamcem Kukla a svým druhým gólem v zápase alespoň snížil. V 56. minutě si ještě krásně vyměnili puk Tecl s Plachým a druhý jmenovaný uzavřel brankový účet dnešního utkání. Domácím se již vytouženou desátou branku vstřelit nepodařilo.

Pelhřimovští vyhráli čtvrtý zápas v řadě a vrátili tak soupeři porážku z jeho ledu. Červenobílí si tak opět zlepšili sebevědomí před třemi těžkými zápasy na ledě soupeřů.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Vítězství mě samozřejmě těší, dařilo se nám využívat přesilovky. V kabině jsem však zdůrazňoval, že je nutné se také prosazovat při hře pět na pět, protože v zápasech se silnějšími soupeři tolik přeisilovek mít nebudeme.

Marcel Doubek