HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.02.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak oplatil Řisutům porážku z domácího ledu

Hokejisté pelhřimovského Spartaku se radují z šesté výhry v řadě. O vítězství hosté rozhodli v poslední desetiminutovce utkání. Dvěma góly se na výhře podílel Vojtěch Němec. Velmi dobrý výkon předvedl gólman David Adamec.

Řisuty
ZS Slaný
13.02.2008
18:00
2:4
(0:2, 0:0, 2:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 48. Scherzl (Janega), 52. Bezouška (Klaus, Aschenbrenner) - 11. Hadrava (Šejnoha), 12. Němec, 53. Němec (Anderle), 57. Tecl (Hrbatý). Rozhodčí: Wurtherle - Chochola, Marek. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 41:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

RIS: Schwamberger - Janega, Mádl, Sedláček, Aschenbrenner, Babický, Kašák - Scherzl, Wolf, Landa - Bezouška, Klaus, Hegenbart - Suchý, Jun, Šelicha

PEL: Adamec - Meloun, Šustr, Beránek, Plch, Smetana, Vácha - Hrbatý, Plachý, Tecl - Němec, Anderle, Pelán - Dvořák, Hadrava, Šejnoha

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale se všemi pokusy si poradil spolehlivý Adamec. V 8. minutě měl dobrou příležitost pelhřimovský Plachý, ovšem obránce ho odzbrojil za cenu faulu. Spartak se z gólu radoval v polovině první dvacetiminutovky. Šejnoha přihrál Hadravovi, jenž zpoza kruhů prostřelil domácího brankáře. Ve 12. minutě vedli Pelhřimovští již o dvě branky. Po upadnutí obránce jeli dva na jednoho Pelán s Němcem a druhý jmenovaný si s brankářem Schwambergerem poradil bravurně. Řisuty mohly snížit deset vteřin před koncem první části, kdy za již překonaným Adamcem vykopl puk Beránek. Domácí v té době hráli v početní výhodě dvou mužů v poli.

Další příležitost měli domácí dvě minuty po začátku druhé části. Adamec však šanci Bezoušky zneškodnil vynikajícím zákrokem. Vzápětí měli na druhé straně příležitost Plachý a Tecl, kteří jeli dva na jednoho, ale ani oni se z gólu neradovali. Ve 26. minutě měli další dobré příležitosti Wolf a Scherzl, ovšem Adamec držel stále nulu na svém kontě. Po polovině zápasu měli obrovské šance Anderle a poté Pelán, jenže ani jeden z nich nedokázal dopravit kotouč do sítě. Stovka diváků ve Slaném tak ve druhé třetině neviděla ani jednu branku, jelikož se oba týmy předháněly v zahazování šancí.

Ve 46. minutě mohl přidat třetí branku Spartaku Šejnoha, ale nepodařilo se mu dorazit kotouč za záda Schwambergera. V polovině třetí části hráli domácí sérii přesilových her. Nebezpečnou střelu Janegy od modré Adamec ještě zneškodnil. Ve 48. minutě se Řisutští již radovali. Janega tentokrát asistoval a s dorážkou Scherzla nemohl Adamec už nic dělat. V 52. minutě se Řisuty radovaly z vyrovnání. Po přihrávce Václava Klause potrestal vyloučení Melouna Michal Bezouška. Pelhřimovské jakoby obdržený gól probudil a začali se tlačit více dopředu. V 53. minutě přihrál Anderle Němcovi a ten stačil svojí střelu dorazit za záda domácího gólmana. V 57. minutě pak přidali hosté uklidňující čtvrtý gól. Martin Tecl trochu překvapivě vypálil na modré a puk skončil za zády Schwambergera. V poslední minutě měl ještě možnost Pelán, ale pátý gól Spartaku nepřidal.

Pelhřimovští si připsali šesté vítězství v řadě a tři kola před koncem překonali druholigový bodový rekord ze sezóny 2004/2005.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Jsem spokojen se ziskem tří bodů, nikoliv však s předvedenou hrou. Podle mých představ jsme začali hrát teprve ve chvíli, kdy soupeř vyrovnal na 2:2.

Marcel Doubek