HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.09.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Dobrý výkon na výhru nestačil

Pelhřimovští hokejisté nenavázali na výhru z Opavy a v dnešním utkání podlehli na domácím ledě Šumperku 1:3. Domácí si hlavně v první třetině vytvořili několik brankových příležitostí, ale ty buď skončily na tyči, nebo je chytil dobře chytající Maláč.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
17.09.2008
18:00
1:3
(0:0, 1:3, 0:0)
Šumperk
Branky a nahrávky: 36. Anderle (Lazorišák, Pelán) - 27. Meluzín (Vymazal), 38. Hulva (Drábek, Osina), 40. Hulva (Drábek, Kubala). Rozhodčí: Lacina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:10, navíc Maláč (SUM) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 450 Střely na branku: 30:35 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3

PEL: Jirkův - Kuchyňa, Smetana, Meloun, Spudil, Vácha, Kloucek, Wonfor - Kočan, Anderle, Pelán - Kubát, Plachý, Tecl - Heřman, Hadrava, Šejnoha - Lazorišák, Šimoníček

SUM: Maláč - Vrtík, Holík, Kubala, Osina, Novotný, Ondráček, Blanár - Vymazal, Meluzín, Ambruz - Drábek, Hulva, Brunec - Martinka, Bařica, Novosad - Čížek, Steskal, Fischer

Hned v první minutě utkání měli borci v červenobílých dresech možnost přesilové hry po vyloučení hostujícího Vymazala. V té si vytvořili několik slibných příležitostí, ale ani jedna za zády Maláče neskončila. V dalším průběhu první části byl k vidění svižný hokej, s tím že domácím byli mírně lepším týmem, ale Šumperští několikrát nebezpečně zahrozili. Dvě největší šance úvodní dvacetiminutovky se urodily v 15. minutě. V přesilovce Spartaku nejprve trefil tyč Meloun a následně Tecl břevno.

Začátek druhé dvacetiminutovky hodně připomínal úvod první části. Pelhřimovští měli opět zpočátku možnost přesilové hry, ale ani tentokrát své šance nevyužili. A tak přišel trest v podání hostů. Ve 27. minutě chyboval Smetana, kotouče se zmocnil Meluzín a skulinkou nad ramenem Jirkůva poslal hosty do vedení. Hned v zápětí mohl přidat tentýž hráč druhý gól, ale tentokrát se puk, který prošel mezi betony domácího gólmana, zastavil o tyčku. Další šanci hostů měl těsně po polovině utkání v přesilovce Hulva, ale jeho střelecké hody měly teprve přijít. Ve 36. minutě měli možnost početní výhody také domácí. Po kombinaci první útočné řady našel Lazorišák u druhé tyče Anderleho a ten střelou nad Maláčovo rameno vyrovnal. Odpověď hostů však netrvala ani dvě minuty. Drábek našel před brankou zcela osamoceného Hulvu a ten střelou k tyči rozvlnil síťku Jirkůvovi svatyně. V závěru druhé třetiny hráli Šumperští přesilovou hru, ve které se podruhé v zápase prosadil Hulva a zajistil tak hostům do třetí části dvoubrankové vedení.

Třetí dvacetiminutovka již nenabídla tak pohledný hokej jako první dvě. Hosté dobře pokrývali střední pásmo a červenobílým se přes ně jen těžko přecházelo. V závěru utkání pak měli Pelhřimovští možnost početní výhody pět na tři, ale i kvůli nervozitě na jejich hokejkách se jim s výsledkem již nic udělat nepodařilo.

Pelhřimov mohou dnes mrzet především neproměněné šance z úvodní třetiny, které kdyby proměnili, vývoj utkání byl určitě jiný. Hvězdou utkání byl dnes centr druhé šumperské formace Jakub Hulva, který si v zápase připsal dvě branky.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): "I když jsme prohráli, náš výkon nebyl špatný. Odehráli jsme utkání se silným soupeřem se ctí. Škoda několika neproměněných šancí v první třetině a pak chyb v defenzívě té druhé. Za to jsme zaplatili."

Marcel Doubek