HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.10.2009 | Jiří Rada | A-tým

Sršní jed byl až příliš jedovatý

Pelhřimovští hokejisté nevstoupili do zápasů optimálně. Hosté se ujali vedení již v 7. minutě a do přestávky přidali ještě dva přesné údery. Hosté již ve druhé třetině domácí Sršně přebruslovali a dokázali se přiblížit na rozdíl jediné branky. Kutná Hora hnaná svými diváky již další branku nepřidala, ale ani hostům z Vysočiny se vyrovnat nepodařilo. Spartak si v závěrečné hře bez brankáře vytvořil drtivý tlak, ale brankář domácích již překonán nebyl. Pelhřimov tedy odjíždí s prázdnou.

Kutná Hora

11.10.2009
18:00
3:2
(3:0, 0:2, 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Prachař (Heřmanský), 9. Nakládal (Šlejer), 16. Bláha (Beránek, Florian) - 25. Vrdlovec (Lazorišák, Procházka), 38. Votápek (Česnek) . Rozhodčí: Stolín - Daněk, Prokop . Vyloučení: 7:8 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 408 .

KUT: Malý - Adamec, Bláha, Naklídal, Prachař, Veselý, Beránek - Heřmanský, Florian, Kadlec - Krauřuk, Hemský, Krpálek - Křišťan, Králíček, Šlejer

PEL: Míča, Plch, Lazorišák, Procházka, Kašpar, Rašner, Kůrka - Votápek, Plachý, Tecl - Česnek, Kubát, Vrdlovec - Jánský, Hadrava, Pelán

Již od začátku utkáni bylo jasné, že domácí budou hrát na brejky. V 32. Vteřině stál zcela osamocený domácí Beránek před hostujícím brankářem, ten však stihl své betony včas srazit k sobě. První šanci hostujícího Spartaku zařídilo duo Hadrava – Pelán, přičemž druhý jmenovaný pálil z kruhů slepými. Chvíli poté nachytal na hruškách pelhřimovské obránce Hemský, který se ovšem dostal do postavení mimo hru. Hokej se hrál nahoru dolu, ale první branku vstřelili domácí Sršni. Své žihadlo přesně umístil mezi Míčovu ruku a tělo Pavel Prachař – 1:0. O dvě minuty později se domácí radovali podruhé. Za ležícího brankáře Pelhřimova pohodlně zakončil Ondřej Nakládal – 2:0. Domácí pokračovali svojí převahou i v přesilových hrách, při kterých si dokázali připravit několik gólových příležitostí. V 16. minutě již svoji převahu proměnili v branku. Při přesilovce 5 na 4 se trefil Robert Bláha – 3:0 . I Spartak měl několik střeleckých příležitostí ke vstřelení branky, ale štěstí stálo při domácích.

Druhou třetinu začali pro změnu lépe hosté. V dobré pozici byl Česnek, ale trefil pouze brankovou konstrukci. Pelhřimovští měli k dispozici i dvě krátké přesilovky 5 na 3, ale ani jednu se jim nepodařilo proměnit. Pěknou střelu na Malého vyslal od modré Plch, jenomže trefil pouze připravenou lapačku domácího brankáře. V 25.minutě se již hosté z Vysočiny branky dočkali. Přesilovou hru využil Daniel Vrdlovec, který v leže překonal domácího gólmana - 3:1. Po vstřelené kontaktní brance Pelhřimov ožil a byl aktivnější. Své šance neproměnil Plachý, ani kapitán Tecl. Pelhřimovský Spartak byl jasně lepším týmem na ledě a svého soupeře přebrušoval, ale střelecké trápení pokračovalo. Před sirénou však se štěstím propasíroval kotouč za domácího gólmana mladý Petr Votápek, který ukázal svoji dravost a snížil na rozdíl jediné branky - 3:2.

V úvodu třetí třetiny dokázal položit brankáře domácích Plachý a na poslední chvíli nahrát Kubátovi. Ten ovšem nedokázal přes obránce zakončit. Ve vlastním oslabení chyboval pelhřimovský bek Plch, ale jeho zaváhání napravil brankář Míča. Když už se hosté dostávali do tempa, tak rozhodčí přehlédl hráče navíc na straně domácích a následně odpískal postavení mimo hru. Pelhřimovští se stále snažili o vyrovnání, ale domácí Sršni stále hrozili z nebezpečných protiútoků. V polovině třetiny se Kutná Hora chytla v přesilové hře a Pelhřimov se bránil s vypětím všech sil. Snaha o vyrovnání skóre na straně hostů byla obrovská, ale ani tvrdá Teclova střela brankou neskončila. Při závěrečné hře bez brankáře se hráči Spartaku usadili v útočném pásmu, ale domácí brankář vše pochytal a hosté zůstali bez bodů.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Zaspali jsme první třetinu. Srazily nás první dvě smolné branky. Možná se pod ně podepsal i brankář. Zvedli jsme se. Druhá třetina byla z našeho pohledu parádní, ale jsme stále u toho samého. Když neproměníme šance, tak nemůžeme vyhrát. Bohužel.

Jiří Rada