HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.09.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Šulák: Musíme si dávat pozor na náš předbrankový prostor


Pelhřimovští hokejisté odehráli v úterý svůj poslední přípravný zápas před nadcházející sezonou. Doma porazili Letňany 6:4, na čemž se podílel i svou premiérovou trefou v dresu Medvědů David Šulák. Devatenáctiletý útočník využil ve třicáté třetí minutě zmatků před hostující bránou a vrátil svému mužstvu dvoubrankový náskok.

Tento článek patří k zápasu PEL - LET 6:4

V první periodě dokázali Medvědi nejprve vyrovnat a pak otočit nepříznivý stav zásluhou dvou gólů Martina Hadravy a jednoho zásahu Miroslava Kopice. Od té doby už svého soupeře do vedení nepustili, i když Letci mocně dotahovali. „Myslím, že jsme odehráli dobré utkání, vždyť skoro celou dobu jsme vedli. Ale musíme si dávat větší pozor na náš předbrankový prostor,“ varuje mladý forvard.

Právě z prostoru před bránou, ovšem na druhé straně kluziště, se Šulák rychlým manévrem poprvé prosadil v barvách Ledních Medvědů. „Filip Kasalý v rohu kluziště vybojoval puk, já jsem ho akorát vzal, vystřelil bekhendem a se štěstím puk dojel za brankovou čáru,“ popisuje s úsměvem moment z poloviny utkání. Ovšem na jednu maličkost po radostném okamžiku pozapomněl, a to na památeční puk. „Bohužel jsem si na něj v tu chvíli nevzpomněl, takže ho nemám,“ krčí rameny mladší bratr Libora Šuláka.

Během posledních dvou domácích utkání se Medvědům podařilo dvakrát skórovat při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. Zatímco proti Žďáru nad Sázavou se Pelhřimov dvakrát prosadil v oslabení, proti Letcům si připsal dvě branky v přesilové hře. „Je dobře, že nám to tam spadlo. Přesilovky a oslabeni rozhodují zápasy, takže se budeme snažit být v přesilovkách i nadále produktivní. Doufám, že nám to tam bude padat i v sezoně,“ říká nejmladší útočník pelhřimovského celku.

Pelhřimov sehrál od 15. srpna šest přípravných duelů. Tři z nich vyhrál a třikrát odcházel z ledu jako poražený. Prohra vždy střídala výhru, navíc všechny skalpy soupeřů si Medvědi připsali na vlastním hřišti, kdežto na venkovním utkání se svěřencům trenéra Dvořáka příliš nedařilo. „Samozřejmě je dobré, že se doma vyhrává. Budeme se snažit, aby nám to vydrželo. Příprava nám ale mimo jiné ukázala, že zápasy venku musíme zlepšit,“ je si vědom David Šulák, který už v loňské sezoně naskočil do patnácti soutěžních utkání.

Ovšem to nebyl jediný poznatek, který si agilní útočník odnesl z přátelských střetnutí se Žďárem nad Sázavou, Moravskými Budějovicemi a Letci. „Byli jsme produktivní a dávali hodně gólů,“ těší pelhřimovského odchovance. Avšak zároveň dodává: „Máme ještě rezervy v bránění, do začátku ligy musíme zlepšit obranou činnost jak obránců, tak útočníků,“ uzavírá Šulák.

Tomáš Bečka