HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.11.2017 | Jakub Forejt | A-tým

K dalšímu listopadovému utkání pocestují Lední medvědi na led Kolína


Na tuto sobotu 4. listopadu je naplánováno další kolo třetí nejvyšší české hokejové soutěže. Pelhřimov čeká venkovní utkání na ledě nepříjemného soupeře z Kolína, kde se medvědům příliš nedaří. Kolínu se v této sezoně daří. V současnosti se nachází na čtvrtém místě s dvaceti body. Naopak Pelhřimov je poslední a na svého sobotního soupeře ztrácí dvanáct bodů a po dalším prohraném utkání by body potřeboval jako sůl. Utkání na kolínském ledě začíná v sobotu v 17:07.

Tento článek patří k zápasu KOL - PEL 5:6

Kolín se jako každoročně nachází na nejvyšších příčkách tabulky a jistě bude mít ambice dostat se v play-off co nejdále. Úvod sezony však nezasáhl Kozly v nejlepším rozpoložení. V prvních třech zápasech totiž tým ze středu Čech nezískal ani jeden bod. Nejdříve podlehl na ledě Žďáru nad Sázavou těsně 3:2. Následně také nezvítězili kolínští hokejisté na ledě svého neoblíbeného soupeře v Českých Budějovicích (4:1). Ani v domácím derby s Nymburkem však nedokázali soupeře porazit a po vyrovnané bitvě prohráli 3:4. Kozlům se podařilo zvítězit až ve čtvrtém zápase, kdy cestovali na led Pelhřimova, kde vyhráli 4:2. Na toto vítězství se jim povedlo navázat hned v dalším zápase, kdy na svém ledě hostili Písek a byla z toho výhra 3:1. Hned následně ale utržil Kolín těžký debakl, když hrál v Havlíčkově Brodě. Domácí si utkání pohlídali a zvítězili 7:1. To se jim nepovedlo napravit ani v příštím zápase a doma podlehli Moravským Budějovicím těsně 2:3. Avšak poté nastal výsledkový zlom a Kolín už v žádném následujícím utkání neprohrál. Na ledě silného Tábora se mu podařilo zvítězit 3:2 po prodloužení. Následně doma kolínští hokejisté porazili Klatovy 6:3. Nejinak tomu bylo i v dalším utkání na domácím ledě, kdy přivítali tým ze Žďáru nad Sázavou a porazili ho 4:2. Třetí domácí utkání v řadě také středočeský tým zvládl, když porazil David Servis s čistým kontem poměrem 2:0. Zatím poslední utkání odehráli Kozlové na ledě Nymburka a domácí tým zničili poměrem branek 2:8. Po této výsledkové šňůře se tak Kolín nachází na čtvrté pozici s počtem dvaceti bodů.

Jedničkou v kolínském brankovišti je v této sezoně Martin Sejpal. Tento dlouholetý brankář Kozlů v této sezoně naskočil do 10 zápasů. V nich má úspěšnost zásahů 89,69 %. Záda mu kryje teprve dvacetiletý Ondřej Martínek. Ten nastoupil do šesti zápasů a úspěšnost zásahů má 89,29 %.

Nejproduktivnějším hráčem ze zadních řad je Jan Hanzl. Tento osmadvacetiletý obránce si v 10 zápasech dokázal připsat 8 bodů za 3 vstřelené branky a 5 úspěšných přihrávek. Za ním se nachází hned trojice obránců, kteří mají po 5 bodech a všichni mají shodně 3 branky a 2 asistence ve 12 zápasech. Prvním z nich je šestačtyřicetiletý Jiří Kadlec, který je dlouholetou oporou Kolína. Dále jsou To Marek Voženílek a Marek Březina.

Hráčem s nevíce body je v kolínském týmu bezesporu Josef Malý. Tento zkušený hráč si ve 12 zápasech připsal 18 bodů za 7 gólů a 11 asistencí, což dělá velmi solidní průměr 1,5 bodu na zápas. Za ním následují jedenadvacetiletý Ondřej Panna, který ve 12 zápasech získal 5 gólů a 8 asistencí. Dlouholetý hráč Kozlů Jakub Semirád nasbíral v 11 zápasech 9 bodů za 1 vstřelený gól a 8 asistencí. Známá opora Kolína Petr Morkes v této sezoně nasbíral zatím 7 bodů za 3 góly a 4 asistence a je tak čtvrtým mužem kolínské produktivity.

Naváží středočeši na své předchozí výsledky a zvítězí i v šestém utkání v řadě, nebo se Pelhřimovu povede přerušit smolnou sérii a zvítězí? To se dozvíme již tuto sobotu krátce po 19. hodině.

Jakub Forejt