HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
10.11.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Další zápas za dveřmi, Pelhřimov hostí Nymburk


Již 14.kolo má o tomto víkendu na programu druholigová skupina Střed. V jeho rámci se představí Lední Medvědi v domácí aréně a soupeřem jim bude tradiční středočeský soupeř - Nymburk. Utkání se odehraje v sobotu 11.listopadu a úvodní buly bude vhozeno v tradiční čas - v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - NYM 2:4

NED Hockey Nymburk

Hokejisté Nymburka vstoupili do sezóny dvěma těsnými porážkami, když na Klatovy a poté ani na žďárské Plameny nestačili svěřenci trenéra Bičiště v samostatných nájezdech. První tříbodové vítězství však přišlo záhy a pro Nymburk nemohlo přijít ve vhodnější čas - Polaban zvítězil v nedalekém Kolíně 4:3. Prozatimní výkony Nymburka jsou ale velmi nevyrovnané a hned v následujícím kole schytali Středočeši výprask v Českých Budějovicích (1:8). O této nevyrovnanosti dostatečně svědčí fakt, že Nymburští dokážou ztratit body s týmy okupující spodek tabulky (prohra v Písku 3:4) a následně porazit jednoho s aspirantů na postup do WSM ligy Havlíčkův Brod (2:1 po samostatných nájezdech). Na přelomu října a listopadu prodělal Nymburk krátkou krizi, kdy ze tří duelů vyšel bez bodu, ovšem v zatím posledním kole si Polaban vyšlápl na letos nebezpečný David Servis, který si od Labe odvezl porážku 1:6. Nymburku v aktuální tabulce patří sedmé místo s šestnácti body, aktuálně poslední Pelhřimov ztrácí na svého sobotního soupeře pět bodů.

Vzájemný duel v letošní sezóně:

Pelhřimov zavítal do Nymburka v rámci 5.kola a bojovný výkon jim přinesl zaslouženou odměnu. Skóre sice otevřel na sklonku první třetiny domácí Planý, prostřední dvacetiminutovka ale patřila více hostům. Ti sice museli překousnout dvoubrankový náskok domácích po zásahu Eise, Kopic s Plachým však poté vybojovali vyrovnaný stav. I na začátku třetí třetiny museli Lední Medvědi dotahovat, když se prosadil Čapek, ale i tento náskok pelhřimovští hokejisté vymazali, jmenovitě Filip Kasalý. Zbytek třetí třetiny se již skóre neměnilo, v prodloužení naopak udeřili hosté, když vítěznou střelu zaznamenal Plachý. Pelhřimov tedy vybojoval na ledě Nymburka dva body za vítězství 4:3 po prodloužení.

Vzájemná bilance obou celků:

Aktuální zápas bude již 44. vzájemným duelem pelhřimovských hokejistů a hokejistů Nymburka v rámci druhé hokejové ligy. Tradiční soupeř byl také historicky prvním soupeřem tehdejšího Spartaku Pelhřimov, když v září 2002 vstupoval pelhřimovský klub na druholigovou mapu. Od té doby oba celky svedly nelehké bitvy, vzájemná bilance je však nakloněna na stranu Středočechů, kteří zvítězili v pětadvaceti případech. Jednou se oba celky rozešli s remízou a sedmnáctkrát se radovali Pelhřimovští. Také celkové skóre je pozitivní pro Nymburk - Pelhřimov vsítil ve vzájemných duelech 144 branek, Polaban pak 171. Z tohoto počtu plných 11 branek nasázel Nymburk v Pelhřimově v listopadu roku 2003 při debaklu tehdejšího Spartaku 0:11. To Pelhřimov je proti svému soupeři o poznání skromnější, neboť nejvýraznější vítězství Pelhřimova nad Nymburkem z prosince 2007 nese skóre 6:1.

Sestavy z posledního utkání

Vlk - Kasalý D., Kohút, Rudy, Srdínko, Oščádal, Pospíchal, Vysloužil, Plachý, Kopic, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Kasalý F., Votápek, Kaminsky, Čermík
Krofta - Mašek, Kříž, Bičiště, Hierman, Rittig, Parrish, Hofman, Planý, Arnošt, Stehlík, Smejkal, Eis, Kuzďas, Šťastný, Josefus, Čapek, Král

Představení soupeře

Oficiální název klubu: NED Hockey Nymburk

Adresa: NED Hockey Nymburk, U Stadionu 12, 288 02 Nymburk

Internetové stránky: http://klub.nedhockey.cz

E–mail: info@nedhockey.cz

Telefon, fax: +420 325 514 191-2, 325 512 888

Rok založení klubu: 1932

Klubové barvy: modrá a žlutá

Kapacita stadionu: 4 500 míst

Prezident klubu: PaeDr. Tomáš Netík

Trenér: Pavel Bičiště

Asistent trenéra: Jaroslav Vlasák

Další zápasy 14. kola skupiny Střed:

HC Moravské Budějovice - SHC Klatovy

BK Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou

IHC Písek - SC Kolín

HC David Servis České Budějovice - HC Tábor

Pavel Blažek