HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.11.2017 | Daniel Lhotský | A-tým

Derby Vysočiny je tu. Medvědi doma přivítají vedoucí Havlíčkův Brod


Po vítězném zápase proti Písku čeká Medvědy další zkouška. Tentokrát však tým Jana Dvořáka narazí na mnohem těžší kalibr. Ve středu 29. listopadu totiž zavítá k Bělé lídr skupiny z Havlíčkova Brodu. Bruslaři neprohráli už šest zápasů v řadě a před druhým Táborem mají dvoubodový náskok s tím, že Adamův celek má navíc dva duely k dobru. Třaskavé utkání vypukne úderem 18. hodiny.

Tento článek patří k zápasu PEL - HBR 2:5

BK Havlíčkův Brod

Havlíčkův Brod jasně vévodí skupině Střed a prozatím plní roli favorita. V domácích zápasech zatím neobětovali soupeři ani bod, dvakrát dokonce nadělili svým protivníkům dvouciferný příděl gólů, konkrétně ve 4. kole proti Klatovům, tehdy Bruslaři zvítězili 10:2, a v 8. kole, kdy v zápase proti Pelhřimovu skórovali hned čtrnáctkrát. Na kluzištích soupeřů už svěřenci Václava Adama tak neomylní nebyli, o všechny tři body přišli v derby se Žďárem nad Sázavou po prohře 6:3 a pak poměrně nečekaně na ledě David Servisu, kde prohráli rozdílem jediné branky. Jednou padli v prodloužení, v rámci 7. kola na ledě Nymburku.

V brankovišti bruslařů zatím dostává nejvíce prostoru Čeněk Novák. Ten dostal příležitost již ve dvanácti utkáních a s průměrem 2,4 obdržené branky za zápas je zatím nejúspěšnějším gólmanem ve skupině Střed. V záloze mají Havlíčkobrodští připraveného Davida Marka, který po třech odchytaných zápasech drží průměr přibližně tří inkasovaných branek za zápas.

Nejúspěšnějším obráncem v sestavě bruslařů je zatím Tomáš Semrád. Pětadvacetiletý bek, který strávil několik let v juniorských výběrech Slavie Praha a dokonce si zahrál i polskou extraligu v dresu Jastrzebie, posbíral na svém postu zatím 20 bodů za 5 gólů a 15 asistencí. S 18 body se v těsném závěsu za ním nachází Jiří Vašíček (5+13). Po třech bodech mají obránci Havlík s Křížem.

Hlavní zbraní Bruslařů je bezesporu útok. Nejproduktivnějším hráčem týmu a zároveň i celé 2. ligy je pelhřimovským fanouškům dobře známý Miroslav Třetina. Bývalý hráč Ledních Medvědů si zatím připsal 33 bodů za 12 přesných zásahů a 21 asistencí. O jediný bod za ním se nachází Jan Milfait. Útočník, který si za tým z Kotliny zahrál i v době, kdy se ještě hrála v Havlíčkově Brodě 1. liga, získal 32 bodů za 14 gólů a 18 asistencí. Za vyzdvižení stojí i Lukáš Endál, který je s 15 góly nejlepším střelcem skupiny Střed.

Vzájemná bilance

Dosavadní měření sil se zatím zastavilo na počtu 17 utkání a vzájemná bilance hovoří jednoznačně ve prospěch Havlíčkova Brodu, který se již třináctkrát radoval z výhry. Zatím se pouze jednou rozhodovalo v nájezdech a ve třech utkáních se z výhry radovali Lední Medvědi. Zatím nejvyššího vítězství se pelhřimovští dočkali v roce 2005, kdy v Kotlině zvítězili 4:1. Bruslaři si proti Pelhřimovu zastříleli nejvíce v říjnu letošního roku, kdy na stejném stadionu porazili Lední Medvědy drtivě 14:3. Úvodní vhazování padne tradičně v 18 hodin, zda mužstvo ze severu Vysočiny potvrdí roli jasného favorita a odveze si všechny body, nebo zda se podaří domácím zaskočit lídra se dozvíme přibližně ve 20:15.

Sestavy z posledního utkání

Šoustal (Urban) – Kasalý D., Kalenda, Port, Kohút, Rudy, Srdínko, Pospíchal – Plachý, Vysloužil, Votápek, Hadrava Martin, Kasalý F., Hadrava Marek, Kaminski, Šulák, Oščadal
Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, M. Kříž, Balgalvis, Hrabaň – Endál, Třetina "C", Přidal – Šuhaj, Milfait "A", Voříšek – Michálek, Kozlík, Chlubna – Kuchta, Ludvík

Představení soupeře

Oficiální název klubu: BK Havlíčkův Brod

Adresa: Bruslařský Klub Havlíčkův Brod, z.s. U Stadionu 2777 580 01 Havlíčkův Brod 1

Internetové stránky: www.bkhb.cz

E–mail:bkhavlickuvbrod@seznam.cz

Rok založení klubu: 1928

Klubové barvy: modrá, červená a bílá

Kapacita stadionu: 4 000 míst

Prezident klubu: Jan Suchý

Předseda výkonného výboru: Ing. David Kozlík

Trenér: Václav Adam

Daniel Lhotský