HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Pelhřimov se na ledě lídra pokusí odčinit debakl z loňského října


Lední Medvědy čeká v rámci 26. kola skupiny Střed obtížné utkání na ledě regionálního rivala z Havlíčkova Brodu. Havlíčkův Brod zatím zvítězil ve všech vzájemných utkáních a také nyní bude favoritem. Utkání se odehraje 6. ledna, úvodní buly padne přesně v 17 hodin.

Tento článek patří k zápasu HBR - PEL 3:2

Oba týmy se v letošní sezóně nachází v zcela rozdílné pozici. Havlíčkův Brod s náskokem šesti bodů jasně vévodí skupině Střed a zatím úspěšně míří ke svému cíli, a to sice vrátit se po třech letech do WSM ligy. V domácích zápasech Bruslaři podlehli svým soupeřům pouze dvakrát, ve venkovních utkáních si připsali o jednu porážku více.

V brankovišti sobotního soupeře medvědů dostává nejvíce prostoru Čeněk Novák. Mladý gólman si drží v aktuální sezóně průměr 2,8 obdrženého gólu za zápas a řadí se tak ke druholigové špičce. Záda mu kryje David Novák, který zatím nastoupil do čtyř utkání a drží si průměr kolem tří branek za zápas.

Nejproduktivnějším obráncem Havlíčkova Brodu je aktuálně Tomáš Semrád. Dlouhodobá opora havlíčkobrodské obrany si v letošní sezóně připsala již 7 přesných zásahů a 20 asistencí. O jediný bod za ním se nachází Jiří Vašíček s osmi góly a osmnácti asistencemi. V produktivitě nezaostávají ani David Vala (3+13) nebo Kryštof Kulhánek (4+9).

Nejsilnější zbraní Bruslařů je jednoznačně útok, z šesti nejproduktivnějších hráčů skupiny Střed jich nastupuje právě pět v dresu Havlíčkova Brodu. Nejproduktivnějším hráčem týmu i celé ligy je pelhřimovským fanouškům dobře známý Miroslav Třetina se 44 body za 17 gólů a 27 asistencí. Druhým nejúspěšnějším hráčem je Lukáš Endál (21+21). Za zmínku stojí také útočníci Jan Milfait (19+22) nebo Luboš Voříšek (16+15).

Ze vzájemných utkáních v probíhající sezóně odcházeli zatím vždy šťastnější hráči Havlíčkova Brodu. První utkání proběhlo 14. října na ledě Havlíčkova Brodu, kdy domácí zvítězili zcela jednoznačně v poměru 14:3. Odveta proběhla 29. listopadu na ledě Pelhřimova. Dvořákovi svěřenci dokonce vedli, nakonec ale svému soupeři podlehli v poměru 2:5. V sobotu bude opět jednoznačným favoritem domácí tým, zda jej Lední Medvědi dokáží překvapit a vybojovat senzační body bude jasné krátce po devatenácté hodině.

Daniel Lhotský