HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Pelhřimov čeká veledůležité utkání s Moravskými Budějovicemi


K řece Bělé zamíří v sobotu v rámci 27. kola 2. ligy tým z Moravských Budějovic. Žihadla zatím v obou utkáních zvítězila a také zítra se budou nacházet v roli mírného favorita. Úvodní buly padne tradičně v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu PEL - MOR 5:2

Již není na co čekat, oba týmy potřebují uhrát co nejvíce bodů. Pelhřimov se potřebuje udržet v kontaktu s play-off a vrátit se na osmé místo. Moravské Budějovice se aktuálně nachází na čtvrtém místě a ve vyřazovacích bojích by tak neměli chybět, mohou se však posunout na třetí příčku nebo propadnout až na páté místo. Zítřejší soupeř Medvědů si v dosavadním průběhu sezóny připsal již 16 vítězství, svým soupeřům podlehl zatím devětkrát.

V brankovišti Žihadel dostává nejvíce prostoru Jan Brož. Mladý gólman, který si prošel mládežnickými výběry Dukly Jihlava odchytal 24 utkání a drží si průměr kolem tří branek za zápas. V záloze mají Žihadla připraveného Jana Čápa. Bývalý brankář Valašského Meziříčí se v probíhající sezóně mezi tři tyče postavil pouze třikrát a jeho průměr obdržených branek se drží na čísle 4,5.

Nejproduktivnějším obráncem Moravských Budějovic je v aktuální sezóně Roman Čermák. Dvaadvacetiletý bek se zkušenostmi z Extraligy si v letošní sezóně připsal 6 gólů a 16 asistencí. Dalším velmi produktivním obráncem je bývalý hráč Ledních Medvědů Jiří Wasserbauer, který dvakrát přesně pálil a šestkrát asistoval u gólů svých spoluhráčů.

Pelhřimovská obrana si bude muset dát pozor hlavně na Ladislava Rytnauera. Zkušený hráč, jenž v minulosti oblékal dres Dukly Jihlava si v probíhající sezóně připsal již 29 bodů (14+15). Dalším velmi nebezpečným útočníkem je Filip Matějka s 8 góly a 20 asistencemi. Přes hranici 20 bodů se dostali také slovenský útočník Peter Pucher (13+14) s Davidem Horkým (9+17)

Oba soupeři se v probíhající sezóně střetli na ledě zatím dvakrát. První utkání na ledě Pelhřimova nabídlo vskutku jednoznačný průběh. Žihadla vedla po dvou třetinách o sedm branek, Dvořákovi svěřenci sice v poslední periodě zabrali, konečnou porážku 5:8 ale odvrátit nedokázali. Druhé utkání nabídlo podstatně vyrovnanější průběh. Moravské Budějovice vedli po dvou třetinách pouze 1:0. V 53. minutě se sice domácí dostali do vedení 3:0, Pelhřimovští dokázali do konce základní doby vyrovnat, a rozuzlení tak přišlo až v samostatných nájezdech, ve kterých byli nakonec úspěšnější domácí. Jestli zvládnou Lední Medvědi zvítězit a vrátit se na osmé místo nebo jestli poputují všechny body na jihovýchod Vysočiny se dozvíme zítra krátce po dvacáté hodině. 

Daniel Lhotský