HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.01.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Pelhřimov čeká dlouhá cesta na led sedmých Klatov


Medvědy čeká další důležitý zápas v boji o účast v play-off na ledě západočeských Klatov. Oba týmy nemají zatím nic jistého a výsledek zítřejšího utkání tak může mít velký vliv na konečné pořadí. Úvodní buly padne v 17:30.

Tento článek patří k zápasu KLT - PEL 6:5

Klatovům přesun za skupiny Západ neprospěl. Týmu se v úvodu sezóny poměrně dařilo, listopad ale dopadl pro Klatovy velmi špatně, připsaly si totiž 8 porážek v řadě. Od té doby se Klatovy stabilně pohybují mezi pátým až sedmým místem. Sobotnímu soupeři Ledních Medvědů se daří více na domácím ledě, kde si připsal devět výher a pět porážek, čím se řadí mezi lepší průměr ligy. Na ledě hostů se Klatovům příliš nedaří, pouze třikrát zvítězili, ve zbylých jedenácti utkáních svému soupeři vždy podlehly. Poslední zápas skončil pro Klatovy debaklem, na ledě Nymburka prohráli 1:9.

Mezi třemi tyčemi dostává nejvíce prostoru mladý gólman Lukáš Sochůrek. Brankář, který si zachytal i českou extraligu v dresu Plzně nastoupil do dvaceti utkání a drží si průměr okolo čtyř inkasovaných branek za zápas. Do dvou zápasů nastoupil také Adam Beran, který má po dvou odchytaných zápasech průměr osmi inkasovaných gólů za zápas.

Obrana Klatov v dosavadním průběhu sezóny není příliš produktivní. Nejproduktivnějšími obránci jsou Ondřej Leština (3+5) s Lukášem Kaňákem (2+6). Útok Klatov je mnohem nebezpečnější. Nejvíce gólů se podařilo vstřelit Tomášovi Vracovskému, který si připsal již 14 přesných zásahů a 6 asistencí. Lídrem produktivity Klatovského týmu je Filip Kokoska s 5 góly a 17 asistencemi. Starosti bude pelhřimovské obraně dělat také Jan Topinka, který si v probíhající sezóně připsal již 6 branek a 12 bodů za asistence.

Obě mužstva se utkala hned v druhém kole. Medvědi tehdy hned ve svém prvním domácím zápasu porazili Klatovy 6:3. V 11. kole došlo ke vzájemnému měření sil na ledě Klatov. Domácí vedli v 41. minutě již 5:1. Pelhřimov začal svého soupeře ve třetí třetině dohánět, čtyřgólové manko však nesmazal a podlehl svému soupeři těsně 4:5. V prosinci se týmy střetly podruhé na ledě Pelhřimova. Zápas po celou dobu doprovázelo vyrovnané skóre, v 56. minutě však dokázali Klatovští hráči dostat puk za Šoustalova záda a v 60. minutě zpečetili svou výhru střelou do prázdné branky. Pelhřimov se tehdy nacházel ve výsledkové krizi, nyní se ale Dvořákovi svěřenci dostali do formy a zaskočili několik týmů z předních míst druholigové tabulky. Zda Klatovy uhájí domácí led a odčiní debakl z minulého kola nebo zda Pelhřimov dokáže navázat na skvělé výkony z minulých utkání a stáhnout bodovou ztrátu na sedmé místo se dozvíme zítra krátce před dvacátou hodinou.

Daniel Lhotský