HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.06.2018 | Daniel Lhotský | B-tým

Pelhřimovský B-tým zůstává v Jihočeském krajském přeboru


Záložní tým Ledních medvědů se zúčastní Krajské ligy mužů Jižních Čech také v sezóně 2018/2019. I přes kritiku Medvědů kvůli častým dvojciferným přídělům a pochybám o přínosu pro ligu se složení ligy nezměnilo. V pondělí 28. května proběhl v Českých Budějovicích losovací aktiv, který přiřadil Medvědům hned v prvním kole domácí utkání se silným Českým Krumlovem. Základní část ligy začne pro Pelhřimov v neděli 23. září.

Formát ligy zůstal takřka beze změn. Medvědi se utkají s ostatními účastníky soutěže v průběhu základní části jednou doma, jednou venku. Kvůli lichému počtu týmů bude v každém kole čekat na jeden z týmů volný los. Dohromady odehrají v základní části všechna mužstva celkem 24 zápasů Medvědi odehrají veškerá domácí utkání v neděli v 17 hodin. Do baráže o 2. ligu postoupí vítěz základní části. Po základní části postoupí 8 nejlepších týmů do play-off, které se odehraje na dvě vítězná utkání.

Pelhřimovskému béčku se loňská sezóna vůbec nepovedla. S průměrem 10,5 obdržených gólů skončil bez bodu na posledním místě. Letos se ale budou chtít Medvědi dostat do play-off. Díky spolupráci s Duklou Jihlava vznikne v Pelhřimovském A-týmu větší konkurence než v minulých letech. Hráči, kteří nedostanou příležitost v A-týmu, budou moci bojovat o svou příležitost v krajské lize. V dresu B-týmu by se tedy mohli představit kvalitnější hráči. Přesná podoba kádru zatím není jasná. 

Daniel Lhotský