HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.09.2018 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědi míří pod Černou věž


Druhá hokejová liga naplno nabírá svižné tempo a již tuto středu 19. září je na plánu třetí hrací kolo. V jeho rámci zamíří hokejisté Pelhřimova do Českých Budějovic, kde se utkají s místním David Servisem. Utkání začíná úderem osmnácté hodiny.

Tento článek patří k zápasu DSB - PEL 4:5

HC David Servis České Budějovice

Hokejisté z jihočeské metropole podstoupili pestrou letní přípravu, ve které odehráli servismani celkem 7 utkání, přičemž výsledkově bylo toto období vyrovnané. Na úvod David Servis porazil juniorský výběr českobudějovického Motoru 5:3. Následovala série porážek, nejprve servismani podlehli na domácím ledě Písku (3:5), poté nestačili hráči David Servisu na Irtyš Pavlodar – celek, který hraje hokejovou ligu v Kazachstánu (1:5). Českobudějovickému celku se poté nevydařila ani odveta na píseckém ledě (2:4). Ve zbytku přípravy si David Servis připsal tři vítězné zápasy – Jihočeši nejprve podruhé porazili juniorku Motoru (6:1) a poté dvakrát nestačili na výkony servismanů hráči Strakonic (6:3, 9:3).

Do bojů o druholigové body vstoupil David Servis na ledě Tábora a nestrannému diváku se tento zápas musel líbit, neboť v něm bylo k vidění celkem 14 branek. Již první třetina byla jako na houpačce a po dvaceti minutách svítilo na kostce pod střechou skóre 3:3. I pro druhé třetině bylo skóre vyrovnané, tentokrát 5:5. Ve třetí třetině ale přeci jen hosté z Českých Budějovic dotáhli utkání do vítězného konce, celkové skóre se zastavilo na hodnotě 8:6. Nejvyšší bodový zisk zaznamenal Tomáš Vak (1+3) a Lukáš Sumerauer (0:3). Ve druhém kole měli hráči David Servisu volný los.

Vzájemná bilance

Hokejisté z jihočeské metropole působí na druholigové mapě teprve třetí sezónu, přesto se Pelhřimov s David Servisem utkal o druholigové body již v osmi případech. Nejprve měli navrch Lední Medvědi, loňský soutěžní ročník se ale situace otočila a nyní je vzájemná bilance vyrovnaná, oba celky se radovaly ve čtyřech případech. Pelhřimovští hokejisté zaznamenali nejvyšší vítězství v prosinci loňského roku, kdy na Vysočinu putovala jasná výhra 6:0. Jen o dva měsíce dříve ale na českobudějovickém ledě slavil nejvyšší výhru David Servis, kdy Lední Medvědy přehráli Jihočeši 8:4. Celkové skóre je mírně nakloněno na pelhřimovskou stranu, Lední Medvědi ve vzájemných duelech vsítili 38 branek, servismani pak o pět méně.

Pavel Blažek